![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje Opinie o dyskach twardych, wyniki testów, porady dotyczące wyboru dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Co do kieszeni to mam dokładnie ten sam dysk, więc jak możesz napisz mi, czy jest on słyszalny jak pracuje. Dysk sam w sobie nie należy do głośnych, ale nie chciałbym przez użycie nieodpowiedniej kieszeni spowodować jakiegoś dodatkowego przenoszenia drgań i niepotrzebnego hałasu (na innym formu mi napisali, że ta obudowa tracera nawet wzmacnia drgania). Obudowa ma montaż bezśrubkowy (niżej zdjęcie), ale oczywiście śrubki można wkręcić (miejsce jest, przynajmniej tak mi się wydaje). Wydaje mi się jednak, że plastik jest lepszy (te zaciskowe szyny). No chyba, żebym kupił specjalne śrubki z gumowymi podkładkami, ale to już mi się nie chce aż tak szaleć. Obudowa:
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
jedrek bez urazy - ale widze ze nie lapiesz
![]() srubki w zestawie kieszeni sa do montazu w szufladzie dysku i do umocowania szyny kieszeni w obudowie - te drugie sa w twoim przypadku niepotrzebne co do dysku cichszego od HD322HJ nie znajdziesz - i nie jest to wylacznie moja ocena nie drga, nie wyje, nie stuka ... ale wszystko tez zalezy od obudowy - aluminiowy chieftec potrafi wzbudzony wiatrakami - buczec ... a jak sie pozaklada silikonowe fartuchy i kolki, to juz nie ![]() buda to produkt masowy skladajacy sie z masy czesci - cos moze byc krzywe czy tez zle znitowane i halas/wbracje sie pojawia wiec w gore serca i na zakupy - kup a pozniej sie bedziemy martwic
|
|
|
#3 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ju***380; takich zmartwie***324; pozakupowych mia***322;em dosy***263;, wol***281; te przed
![]() Co do dysku to wiem, ***380;e s***261; one bardzo ciche, ale chcia***322;em sie upewni***263;, ***380;e po w***322;o***380;eniu do takiej kieszeni nie b***281;dzie gorzej. Bo na innym forum czyta***322;em, ***380;e potrafi to dodatkowo przenosi***263; drgania i ha***322;asowa***263;.
|
|
|
#4 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
aaa potrafia ... w koncu to dodatkowy kawalek 'mela' zmontowany z blaszek i plastiku ktore moga przenosic drgania i siac rezonans
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| AVI -> VCD [poradnik] | sc0rpi0 | DVD-Video | 282 | 28.11.2011 13:34 |
| Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
| problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 23:24 |