![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#601 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
no dziala na czarnych ... wiec to tylko zalezy od koloru plyty .. hmm nie wiedzialem
dzieki pozdro
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#602 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.08.2003
![]() |
Czesc mam podobny problem
Clon super alcohol the best ale jakie ustawienia zabezpieczen przy kopiowaniu plyty boot psx cd change . Dzisiaj wypaliłem clonem i alcoholem zabezpieczenia na librycrypt psx niestety lipa w konsoli model 9002 nie widzi tej plyty. co jest pozdrawiam
![]() |
#603 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.01.2004
![]() |
PSX, ISO i kłopot w tle ;)
Witam
Parę dni temu kupiłem sobie nagrywarkę. Ponieważ mam na dysku kilka ISO gier na PSX'a zassane z neta chciałbym je nagrać na płytki. Moje pytanie brzmi następująco: Jak należy ustawić Clone CD (4.3.1.9) lub Alcohola 120% (1.4.8 (Bulid 1222) , aby płytki zostały dobrze wypalone ( czyli tak żeby konsola je "widziała") ? Uprzedzam pytanie: wpisałem w wyszukiwarce :psx iso" ... znalazłem jeden (s!c) temat z którego nic nie wynika (więcej kłótni mało porad). Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
a probowales juz wogole?
ja wypalilem do dzis tylko jedna taka plytke - w alcoholu ustawiona jako normal cd (zeby sam nie korygowal subkanalow itp.) z predkoscia 12x i wszystko bylo ok
![]() |
#605 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
![]() |
#606 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2004
![]() |
Ja nagrywam zawsze w Alkoholu 120%, po prostu wybieram profil "Playstation", wybieram obraz i wsio!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2003
![]() |
Prędkość palenia...
Hmm... tworzenie obrazu płyty z zabezpieczeniem Psx-Lybcrypt nie stanowi żadnego problemu ale mam wrażenie, że prędkość zapisu obrazu z takim zabezpieczeniem na płytę cd-r ma znaczenie. Może się mylę. Skoro napęd konsolowy odczytuje płyty z max. prędkością 2x to dlaczego wszystkie profile Psx-Lybcrypt z programów kopiujących wymuszają zapis Max ? Wypalę sobie płytkę (tj. wykonam backup
![]()
![]() |
#608 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnosc masz tylko wtedy, gdy:
a) Zrodlo to oryginal b) Kopiujesz ALCOHOLEM c) Nagrywasz 1x d) Nagrywasz na CD-R BLACK W takich warunkach 99% plyt pojdzie na nierpzerobionym PS1... |
![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dzieki za pomoc !
![]() Już wszystko gra, płytki wypalone. |
![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Tylko jak masz nową nagrywarkę to minimalna prędkość nagrywania wynosi od 4x do 8x.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2003
![]() |
Hmm... dzięki wielkie za radę! Racja, na nieszczęście moja LG GCE8160B z updatowanym biosem nie obsługuje zapisu 1x. Szkoda.
![]() |
#612 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiec zostaje ci spelnic wszystkie warunki oprocz C i liczyc na szczescie ;-D...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.09.2003
![]() |
ewentualnie jak jesteś bardziej uparty to w kolejności:
deamontools - montujesz obraz płyty, clonyxxl - skanujesz zabezpieczenie, alcoholer - ustwaiasz profil odpowiedni do wykrytego zabezpieczenia, alcohol120% - i jazda. gotowa płyta.
![]() |
#614 |
Nowy na forum
![]() |
A to moje RADY
![]() Lepiej sobie Emulator na kompa załatw!!!Lepsza jakośc itp. no i pady juz są-albo podł DUAL SHOCKA z przejściówką PS-PC-miodzio-TEKKEN3 he he ok 1-nie musi być alcochol 120% i źródło orginał 2-wystarczy Clone CD i ustawic profil Clony XXL(standard dla każdej gierki dla PSXa) 3-prędkość nagrywania obrazów zalezy jaki masz model PSX-a i w jakim stanie jest twój czytnik!! 4-ja wypalam x48-max na LG i wszystko chodzi bez problemu u każdego komu pozyczę lub...no wiecie he he 5-Jeśli się boisz to max x16 nagrywasz to 99.9% że zadziała 6-a jakość płyty tez ma znaczenie najlepiej było by na CD-R Black jak mówi M@X.666 ale za tę kasiorkę masz 3 Cd-R zwykłe ![]() 7-jeśli nagrywasz to pamiętaj niech się spokojnie nagra a)-mimo iż jest zabezpieczenie przed opróżnieniem bufora to czasem moze nastąpić taki przeskok że płytka się fajnie wypali a w trakcie gry wyst błąd b)-nie obciążaj procka i HD-(chyba że masz z kompa MONSTRUM POWER ![]() 8-Tak na przyszłość jeśli chodzi o gierki PS2 to max speed to x8 jak audio bo laser w PS2 strasznie jest niedokładny(chyba że 1-e modele) P.S kup 10 różnych cd -to raptem 5 zeta na giełdzie i potestuj sobie jak sobie poradzi twoja konsola z odczytem i wybierz tę najlepsza-POLECAM CD-R firmy (...) -[konsola PSX ] są THE BEST!!!w takim Markecie sa:50szt. za 50zł. ![]() (...)-kryptoreklama Ostatnio zmieniany przez Tusiek : 08.01.2004 o godz. 11:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.11.2003
![]() |
Chiałem jeszcze cośdodać PSX 1 nie zawsze czyta każdąpłyte CD np. ma problem z Akoss'em
Zalecane są płytki PLATINUM do tej operacji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|