![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.07.2002
![]() |
Jak skopiować / nagrać grę na XBox'a?
Mam kilka płyt cd-rw z gram na X'a ale mi nie chodze. Jakiego oprogramowania użyć aby przegrac je na inne cdrw . Podobno na jednych chodza a na innych nie .
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Mogę się mylić, ale X-Box chyba nie odczytuje CD-RW, więc nagraj to na zwykłym CD-R. Możliwe też jest, że płyty są źle nagrane. Jak masz emulator X-Box'a, to daj znać.
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.07.2002
![]() |
odczytuje zarówno cd, cdrw. Podobne lepiej czyta cdrw. Z 10 nagranych odczytuje 3 i chce sprawdzić inne nośniki. Przegram to no. clonecd?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.03.2003
![]() |
Przegrywanie gier z XBoxa
Czy mozna przegrywać gry z XBoxa na nagrywarce DVD i czy później nie bedzie problemu z ich uruchomieniem na XBOXie.
Posiadam Nagrywarkę Pioneer DVR-105.
|
|
|
#5 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
xbox
odp. analogicznie jak PS2
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.03.2003
![]() |
Jak przegrać gry z XBox
Jak mozna przegrać orginalną czy tez nieorginalną grę z Xboxa na nagrywarce DVD,
Jakich programów trzeba uzyc do tego wypalania, i gdzie mozna znaleźć takie programy.
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
.
Xboxa - nie próbowałem - ale parę osób tutaj twierdzi, że tak samo jak PS2... Jeśli tak, to spróbuj RecordNow DX w przypadku płyt niezabezpieczonych powinno działać (OK dla PS2). Jeśli chodzi o zabezpieczone, to nie spotkałem, ale pewnie DVDDecrypter sobie poradzi... 8) 8) 8) . |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Staly poszukiwacz
Data rejestracji: 16.03.2002
![]() |
Xbox i DVD +/- RW jakie ?
Czy jest jakas nagrywarka ktora ma w sobie te dwa formaty i w zupelnosci pozwala na robienie "kopii bezpieczenstwa" dla Xboxa z Xecuter2.2. Lub mozecie polecic cos innego jak Teac W50DK, bardziej przydatnego w tego rodzaju zadaniach i na podobnym pulapie cenowym.
siwy417@o2.pl |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.06.2003
![]() |
Po co zaraz dwa formaty? Spokojnie wystarczy DVD-R np. Pioneer 105.
|
|
|
#10 |
|
Staly poszukiwacz
Data rejestracji: 16.03.2002
![]() |
THX !!!
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.09.2003
![]() |
pytanie
tak mysle, ze dolacze sie do tego watku bo po co pisac nowy...
Wiecie moze co zrobic ze zaarchiwizowana plyta xboxa w formacie .iso zeby ja jakos nagrac i puscic na emulatorze albo tylko pusicic ? Bede wdzieczny za odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.07.2005
![]() |
cze mam problem ,posiadam kilka obrazów iso gier na xbox'a ,tylko jest jeden problem nie wiem jak je teraz nagrac.Prubowalem juz alkoholem 120%,decryptorem,i ostatnio Nero aczkolwiek ten ostatni juz zatrybil ,ale tylko jeden raz na Doom 3,a nastepne kicha ,juz nie wiem co robic ,bo marnowanie plyt dvd juz mnie rujnuje.Tak wiec bede bardzo wdzieczny o pomoc w tak trywialnej procedurze jak nagrywanie plyt,aczkolwiek jestem poczatkujacym jezeli chodzi o n
agrywanie gier gier na konsole.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pytanie czy te obrazy maja juz zmodyfikowany default.xbe. Jesli jednak sa to obrazy tworzone z kopii zapasowych, a podejrzewam ze sa, to wowczas tak jest. Nagrywaj na dobrych plytach w DVD Decrypter z predkoscia 2x i bedzie dobrze! Poza tym zerknij do tutoriala, zaopatrz sie w programy i na przyszlosc nie grzesz ;-D!
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.07.2005
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co do PS2 to odnosi sie tylko zasada dobrych nosnikow - reszta jest diametralnie inna. Sciagnij uwzgledniony w tutorialu plik XBOXCrk.exe i przy pomocy xiso (instrukjca w tutku) wypakuj default xbe i potraktuj go tym plikiem. Jesli wysiwetli cos w stylu "Nothing to do" to znaczy ze plik jest juz odbezpieczony. default.xbe to taki "EXE" dla xboxa... Napisales jednak ze obrazy sa spakowane RAR'em - zakladam wiec ze sciagnales kopie zapasowa legalnie posiadanej przez siebie gry - wowczas nie musisz nic robic, a jedynie wypakowa i nagrac dvd decrypterem obraz *.ISO!
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 17:39 |
| Czy my naprawdę żyjemy w tak chorym kraju...? | andrzejj9 | Off topic | 123 | 24.07.2015 20:56 |
| Teksty nauczycieli | Tribunal | Off topic | 47 | 11.04.2004 22:39 |
| Administartor w XP | M.T.C. | Off topic | 43 | 24.04.2003 18:51 |
| Uwaga!! Szanowni Forumowicze !! | TOMMYx | Off topic | 117 | 29.03.2003 23:16 |