Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Jak skopiować / nagrać grę na XBox'a? (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jak-skopiowac-nagrac-gre-xboxa-15689/)

darek0920 30.10.2009 18:59

http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/XBXfaq/strona18.php

hajaszek37 30.10.2009 18:17

Witam wszyskich mam pytanko jak i jakim programem nagra gry na xboxa prosze o odpowiec dzieki

Berion 14.02.2007 19:43

Hmm... no nie bardzo w***322;a***347;nie ;]

XDFS jest zbli***380;ony do UDF, ale to system plik***243;w o znacznie, znacznie szybszym dost***281;pie do danych. Dlatego nie nale***380;y w Nero wypala***263; p***322;yt (gier) w, nazwijmy go, "udawanym UDF".

PS: patrz na daty post***243;w ;)

myszaolkusz 14.02.2007 14:54

gry na xboxa

Siema płyta DVD do Xboxa musi być nagrana w standardzie udf , a nie iso tak jak zwyklenagrywamy pliki np. filmy czy muzyke , najlepiej jest uzyć do tego programu alkohol i kreatorem odczytu zgrać gre do obrazu płyty i potem nagrac ja w udf , a nie w ISO:spoko:

Berion 20.05.2006 17:48

Cytat:

Napisany przez dedenrone
Mam wypalić gotowy obraz iso [...]

Najlepiej by było...

Cytat:

[...] czy ten już ropakowany gdzie jest np default.xbe? [...]
Jeśli jest rozgrzebany to musisz zbudować na nowo obraz... Już drugi raz to piszę.

Cytat:

[...] Używam teraz Emtec`a dvd-rw bo juz da duzo zwykłych zmarnowałem a podobno xbox czyta rw. [...]
Czyta, czyta i to bardzo dobrze. Emtec to szajs...

dedenrone 19.05.2006 15:43

Mam wypali***263; gotowy obraz iso czy ten ju***380; ropakowany gdzie jest np default.xbe? U***380;ywam teraz Emtec`a dvd-rw bo juz da duzo zwyk***322;ych zmarnowa***322;em a podobno xbox czyta rw. Problem m***243;j w tym jest ***380;e i nagra***322;em sam obraz iso jak rozpakowany a box go nie czyta. W ustawieniach nero zaznaczy***322;em zgodno***347;***263; z XBOX ale to i tak nic nie daje.

Berion 19.05.2006 13:05

Cytat:

Napisany przez dedenrone
Mam przerobiona konsole. Moze problemem moim było to ze nie wgrałem jakiegos auto installer`a. [...]

Autoinstaller to poprostu dashboard z przypisanymi funkcjami, które zarządzają plikami na płycie, XHDD itd... (nie wiem jak to opisać).

Jeśli np. wypiep*sz dasha z C:\, a masz modchip to używasz autoinstallera do wgrania nowego/nowych.

W Twoim przypadku:
"Co ma piernik do wiatraka?"

Cytat:

[...] nie rozumiem o co chodzi z tym drugim punkcie.
Ale dzieki zawsze cos pomogła ta informacja
CDFS i XDFS to systemy plików na płycie. Tylko na takich X odczyta płytę jako Game (i musi to być UDFx - na CDFS robi to np. Nero Burning Rom, ale nie polecam, na XDFS XDK i progsy scenowe).

płytę na XDFS nie rozpozna żaden OS, tylko progrsy scenowe.

Jeśli masz obraz to porostu go wypal na dobrym nośniku i tyle.

dedenrone 19.05.2006 01:11

Mam przerobiona konsole. Moze problemem moim było to ze nie wgrałem jakiegos auto installer`a. nie rozumiem o co chodzi z tym drugim punkcie.
Ale dzieki zawsze cos pomogła ta informacja

Berion 18.05.2006 16:57

Pierwsza sprawa:

http://www.cdrinfo.pl/artykuly/shithappens/index.php

Druga:
Cokolwiek nagrywasz musi być to UDFx na XDFS lub CDFS (o ile ma być rozpoznane jako game.)

Trzecia:
Oczywiście masz modchip lub softmod?

dedenrone 18.05.2006 15:55

P O M O C Y

Jestem początkujący!

// regulamin - dop.Berion

[...]

myślałem ze wystarczy tylko nagrać ten obraz na płyte DVDr i powinno być wszystko OK. Okazało się ze box nie może przeczytac płyty gdy wrzucam odrazu a gdy chciałem zgrać ten plik na dysk to było ze przeczytało plik ale pokazał ze zajmuje 0GB. Nagrałem dwie płyty jedna to sam obraz iso a druga to rozpoakowany obraz za pomocą C-Xbox tool. Nie wiem co robiłem nie tak.

Berion 12.05.2006 17:35

Cytat:

Napisany przez sancho888
Czy jest jakiś sposób aby zrobić kopię bezpieczeństwa orginalnej dwusystemowej gry na Xboxa?

Oczywiście.

Skopiuj grę na XHDD (np. DVD2XBOX - opisane w tutorialach). Potem przepuść pliki przez FTP na PCHDD. Zmajstruj obraz np. Xbox Craxtion i wypal np. DVD Decrypterem. Oczywiście tracisz track01 z DVD-Video, ale... coś za coś (oczywiście do prawidłowego działania gry nie jest potrzebny).

A jak to zrobić na PC?
Przyznam, że nie wiem. Nie mam "nagrywarki dwuwarstwowej", więc nie mam jak sprawdzić swojego pomysłu:
A jakiż to jest pomysł? Hmm... Możnaby spróbować zrzucić całą sesję (extract from to: w ISO Busterze). Potem rozebrać ten wynalazek, spatchować xbe i złożyć do kupy.

sancho888 12.05.2006 15:18

Czy jest jakiś sposób aby zrobić kopię bezpieczeństwa orginalnej dwusystemowej gry na Xboxa?

Berion 08.05.2006 18:45

Cytat:

Napisany przez sancho888
dowiedziałeś się już jak skopiować grę na Xboxa? Mam ten sam problem i potrzebuję rady! sancho888

Ten sam problem jak kto?

Napisz w czym rzecz, a pomyślimy :)

sancho888 08.05.2006 17:18

dowiedziałeś się już jak skopiować grę na Xboxa? Mam ten sam problem i potrzebuję rady! sancho888

Berion 24.04.2006 09:40

@ortix
Z Liteonami trzeba się trochę pobawić. Znam ludzi, którzy smażą na nich dla PS2 (a ta jak wiadomo jest nadwyraz wybredna).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:07.