![]() |
|
Witam wszyskich mam pytanko jak i jakim programem nagra gry na xboxa prosze o odpowiec dzieki
|
Hmm... no nie bardzo w***322;a***347;nie ;]
XDFS jest zbli***380;ony do UDF, ale to system plik***243;w o znacznie, znacznie szybszym dost***281;pie do danych. Dlatego nie nale***380;y w Nero wypala***263; p***322;yt (gier) w, nazwijmy go, "udawanym UDF". PS: patrz na daty post***243;w ;) |
gry na xboxa
Siema płyta DVD do Xboxa musi być nagrana w standardzie udf , a nie iso tak jak zwyklenagrywamy pliki np. filmy czy muzyke , najlepiej jest uzyć do tego programu alkohol i kreatorem odczytu zgrać gre do obrazu płyty i potem nagrac ja w udf , a nie w ISO:spoko:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Mam wypali***263; gotowy obraz iso czy ten ju***380; ropakowany gdzie jest np default.xbe? U***380;ywam teraz Emtec`a dvd-rw bo juz da duzo zwyk***322;ych zmarnowa***322;em a podobno xbox czyta rw. Problem m***243;j w tym jest ***380;e i nagra***322;em sam obraz iso jak rozpakowany a box go nie czyta. W ustawieniach nero zaznaczy***322;em zgodno***347;***263; z XBOX ale to i tak nic nie daje.
|
Cytat:
Jeśli np. wypiep*sz dasha z C:\, a masz modchip to używasz autoinstallera do wgrania nowego/nowych. W Twoim przypadku: "Co ma piernik do wiatraka?" Cytat:
płytę na XDFS nie rozpozna żaden OS, tylko progrsy scenowe. Jeśli masz obraz to porostu go wypal na dobrym nośniku i tyle. |
Mam przerobiona konsole. Moze problemem moim było to ze nie wgrałem jakiegos auto installer`a. nie rozumiem o co chodzi z tym drugim punkcie.
Ale dzieki zawsze cos pomogła ta informacja |
Pierwsza sprawa:
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/shithappens/index.php Druga: Cokolwiek nagrywasz musi być to UDFx na XDFS lub CDFS (o ile ma być rozpoznane jako game.) Trzecia: Oczywiście masz modchip lub softmod? |
P O M O C Y
Jestem początkujący!
// regulamin - dop.Berion [...] myślałem ze wystarczy tylko nagrać ten obraz na płyte DVDr i powinno być wszystko OK. Okazało się ze box nie może przeczytac płyty gdy wrzucam odrazu a gdy chciałem zgrać ten plik na dysk to było ze przeczytało plik ale pokazał ze zajmuje 0GB. Nagrałem dwie płyty jedna to sam obraz iso a druga to rozpoakowany obraz za pomocą C-Xbox tool. Nie wiem co robiłem nie tak. |
Cytat:
Skopiuj grę na XHDD (np. DVD2XBOX - opisane w tutorialach). Potem przepuść pliki przez FTP na PCHDD. Zmajstruj obraz np. Xbox Craxtion i wypal np. DVD Decrypterem. Oczywiście tracisz track01 z DVD-Video, ale... coś za coś (oczywiście do prawidłowego działania gry nie jest potrzebny). A jak to zrobić na PC? Przyznam, że nie wiem. Nie mam "nagrywarki dwuwarstwowej", więc nie mam jak sprawdzić swojego pomysłu: A jakiż to jest pomysł? Hmm... Możnaby spróbować zrzucić całą sesję (extract from to: w ISO Busterze). Potem rozebrać ten wynalazek, spatchować xbe i złożyć do kupy. |
Czy jest jakiś sposób aby zrobić kopię bezpieczeństwa orginalnej dwusystemowej gry na Xboxa?
|
Cytat:
Napisz w czym rzecz, a pomyślimy :) |
dowiedziałeś się już jak skopiować grę na Xboxa? Mam ten sam problem i potrzebuję rady! sancho888
|
@ortix
Z Liteonami trzeba się trochę pobawić. Znam ludzi, którzy smażą na nich dla PS2 (a ta jak wiadomo jest nadwyraz wybredna). |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:07. |