Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Jak skopiować / nagrać grę na XBox'a? (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jak-skopiowac-nagrac-gre-xboxa-15689/)

papapp 27.03.2005 18:07

kopia na Xbox'a

Widzę że biewiele się zmieniło od roku, brak mozliwości skopiowania gry (kopia bezpieczeństwa) na Xboxa 1:1. Nie chcę przerabiać konsoli ale chcę mieć kopię programów które używam. Może jednak ktoś zna sposób ???

Berion 26.03.2005 19:58

Cytat:

Napisany przez dexi
Niemoge wejsc na ta strone jakbys mógł wysłac mi na mejla byłbym ci wdzieczny dzieki.

Archeologu :)
Tu znajdziesz linka (v1.5.1), a tu ewentualne pytania (jakbyś miał z tym jakieś związane pytanie/problem) :piwo:

dexi 26.03.2005 19:19

Pytanie

Cytat:

Napisany przez M@X.666

Niemoge wejsc na ta strone jakbys mógł wysłac mi na mejla byłbym ci wdzieczny dzieki.

legion 24.01.2005 22:53

sprobuj alkoholem albo clone :D zrobic iso i nagrac nimi :)

JeremyQ 24.01.2005 19:13

Dlaczego UNKNOWN??? Problem z odpalaniem nagranych dvd xbox HELP

Sprawa wygląda następująco. Gdy wkładam do napędu gry nagrane przez kogoś innego to w moim menu evolution x wykrywa bezproblemowo grę wyświetlając komunikat GAME. Wtedy mogę ją łatwo uruchomić. Gdy utworzyłem programem DVD Decrypter obrazy iso tych gier i nagrałem je to wystapił problem.Wyświetla mi komunikat UNKNOWN a grę odpalić mogę tylko poprzez zresetowanie konsoli z grą wewnątrz. Próbowałem również Nero ale i to nie pomogło.Dodam że gry nagrywam najmniejszą prędkością i nie wiem w czym tkwi problem, czy jest na to jakis sposób???Proszę o pomoc.

M@X 09.12.2004 08:20

Ilość załączników: 2
01. Uzywajac xISO skopiuj wszystkie pliki z DVD9 na HDD.
02. Usun zabezpieczenie plyty (w pliku default.xbe) uzywajac XBOXCrk (w zalaczniku).
03. Przy pomocy xISO zrob obraz plyty na dsyku i nazwij go diff-hl2.iso.
04. Do katalogu z obrazem rozpakuje pliki zawarte w ind-hl2d.rar (w zalaczniku).
05. Uruchom halo2dvd5.bat.
06. Przy pomocy DVD Decrypter nagraj plik Halo2_DVD5.iso!

Sorty 08.12.2004 21:20

Kopia zapasowa gry Hallo 2

Czym najlepiej zrobic kopie zapasowa gry Hallo 2 na Xbox??

lucyfer 13.06.2004 19:05

Oka dzienki poczekam.
No dobra to mam takie pytanie jeszcze sciagalem ten obraz z overnetu i czy poprostu ktos upchal rozwalony obraz czy poprostu przesto ze jade na fat32 moglo sie mi cos ******c przy sciaganiu.
Sciagalem juz pliki po 2,9gb i bylo wszystko ok.
A ten zaimuje 3,5gb a niby windows obsluguje do 4gb wiec ch.j wie.

gallus 13.06.2004 18:48

To chyba możesz wywalać ten obraz bo twój win leży na systemie FAT32 a on nie obsługuje tak dużych plików, jeśli chcesz ściagać tak duże obrazy to muśisz zmienić system plików na NTFS i system operacyjny na jakiś z rodziny NT.
PS. Mój kumpel miał to samo i nic nie szło zrobić z jego obrazem, ale poczekaj na opinie innych.....

lucyfer 13.06.2004 18:27

Popsuty obraz plyty prosze o pomoc

Wienc tak sciaglem sobie obraz plyty iso z gra na xbox i do psa on nie dziala.
Znaczy wyglada to tak np jak otwieram pod alcocholem ichce to nagrac to wyskakuje mi okno ustawienia formatu pliku z obrazem.
I sa tam jakies rzeczy do ustawiania.
Naprzyklad jak chce go otworzyc pod ultraiso to wywala mi komunikat wolumin iso 9669 nieznaleziony.
i tak w wienkszosci programow sie dzieje.
Powiedzcie mi czy mam wypiepszyc ten obraz czy cos da sie moze z tym zrobic moze.
A musze jeszcze dodac ze jade na windows 98 a obraz zajmuje 3.5gb moze to przezto.
Prosze o pomoc bardzo.
pozdrawiam.

MIXMAX 06.06.2004 11:36

gorillaz66 mam przerobionego xboxa ixsio nie widzi mi napędów w pc a jak wgram mu stery aspi to wogóle nie widzi mi w kompie w żadnym programie do nagrywania napędów dvd więc nie wiem o co chodzi prosiłbym cię abyś podał mi więcej szczegółów na ten tema jak i co dokładniej mam zrobić dzięki i do usłyszenia.

MIXMAX 06.06.2004 11:32

Dimass666 wszedłem na strone którą mi podałeś i nie mogę znaleść tego działu "Burning" więc prosiłbym cię abyś podał mi dokładny link albo napisz mi dokładnie jak to się robi dzięki za pomoc i czekam na odpowiedż do usłyszenia.

MIXMAX 06.06.2004 11:30

Sorki imola ale przeczytałem forum na cdrinfo i sprawdzałem to wszystki na pc i nic nie chodzi tak jak jest tam opisane więc nie rozumiem dlaczego z tymi programami które są tam opisane nie mogę zrobić kopi gry na xboxa ixsio program nie widzi mi napędów a jak wgram sterowniki aspii to mi windowsa rozwala więc nie wiem co żle robię jeśli wiesz coś dokładniej na ten temat to napisz mi dzięki i do usłyszenia

Dimass666 04.06.2004 17:21

Wejdź na strone www.xbox.pl (w dziale FORUM znajdziesz dział "Burning"). XISO jest do dupy bo nie każdą płytkę "zdekryptuje"...Zapraszam do lektury na formu....

gorillaz66 04.06.2004 15:59

Cytat:

Napisany przez MIXMAX
Mam Xboxa i kilka orginalnych gier lecz mój 8 letni syn już 2 mi zniszczył więc chciałbym zrobić kopie zapasową tych gier posiadam nagrywarkę dvd-r lecz orginalny nośnik nie jest widzialny do końca przez napęd dvd w PC nie wiem jak mam to przegrać proszę o pomoc!!!!!!!!!! :( :( :(

Taka kopia niebedzie ci hulac na nieprzerobionym iksie.
Potrzebujesz programu XIso (dodatkowo stery ASPI) dzieki któremu przegrasz gre w formie plików na hadeka pózniej zrobisz obraz i wypalisz na dvdka.Jezeli próbujesz zrzucac decrypterem to zrzuci ci sie sam filmik wazacy ok 20mb nici z gry :peace:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:14.