Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Jak skopiować / nagrać grę na XBox'a? (https://forum.cdrinfo.pl/f104/jak-skopiowac-nagrac-gre-xboxa-15689/)

ortix 23.04.2006 21:52

Experymentowalem troche ze spoz***261;dzaniem kopi gier na Xa i wiem juz ze najwiekszym problem stwarzaj***261; nagrywarki LITEON z seri 16xxx.Sam posiadam takow***261; i nie moge skopiowac ***380;adnej plyty.Co prawda nosnik zostaje zapisany ale X nie odczytuje jej.Poszedlem wko***324;cu do kumpla kt***243;ry ma palnik LG i ku mojemu zaskoczeniu kopie spo***380;***261;dzone na jego nagrywarce(przy u***380;yciu DVDDecryptera) hulaj***261; bez najmniejeszego problemu.
Znalaz***322;em na innych forach poswi***281;conym Xowi podobne opinie.Wymieni***322;em wiec swego LITKA 1673S na LG H20l i problem z wykonaniem kopi 1:1 znikn***261;***322;.

wkulig 10.04.2006 15:05

pomóżcie

jak nagrać gre z neta na płytke DVD żeby weszło na xbox'a
potrzebne sa jakies programy czy wystarczy zwykłe nero

Potrzebne sa jakies programy... Naucz sie szukac, czytac i kupowac oryginalne gry! - dop. M@X

Majki83 10.04.2006 12:54

pytalem jak nagrac a nie gdzie kupic-wiec inaczej mowiac masz problem z formulowaniem odpowiedzi na temat widze ...poducz sie troche przyda ci sie

A ty, na Boga milego, poczytaj regulamin... Ostrzezenie! - dop. M@X]

Berion 10.04.2006 09:46

Cytat:

Napisany przez Majki83
Wie ktos moze jak nagrac gre na xboxa ktora jest spakowana rar'em i nie ma zadnych obrazow plyty po wypakowaniu tylko pliki gry??

Kupić oryginał w sklepie :>

Majki83 09.04.2006 22:23

Nagrywanie Gry spakowanej rar'em

Wie ktos moze jak nagrac gre na xboxa ktora jest spakowana rar'em i nie ma zadnych obrazow plyty po wypakowaniu tylko pliki gry??

pieron33 31.07.2005 14:18

Cytat:

Napisany przez Berion
@pieron33
Nie ma sprawy. Jak widzisz połączyłem tematy... Nie ma sensu mnożyć tych samych zagadnień. Jeśli chodzi o progsy to wrzucę pod wieczór. A jeśli chodzi o "obrazki" przy tutorialu to zależy od woli Barteza (jego czasu :) ).

spoko,czekam z niecierpliwoscią pomimo ze kompa mam pare latek to nagrywanie gier na xbox'a i ps2 zaczelo mnie krecic [małe wyzwanie]chociarz wymaga pomocy kolegów hihihihi.Dobrze ze sa takowi,jezeli móglbym sie jakos odwdzieczyc no problem ,wiesz gdzie mnie znalesc. :klotnia:

powered by CHORZÓW:serdusz:

Berion 31.07.2005 14:10

@pieron33
Nie ma sprawy. Jak widzisz połączyłem tematy... Nie ma sensu mnożyć tych samych zagadnień. Jeśli chodzi o progsy to wrzucę pod wieczór. A jeśli chodzi o "obrazki" przy tutorialu to zależy od woli Barteza (jego czasu :) ).

pieron33 31.07.2005 13:59

Cytat:

Napisany przez Berion
Przepraszam, ale wczoraj mnie nie było. Postanowiłem wypocząć trochę na łonie natury (więcej polygon'ów, lepsze tekstury :D).

Co do plików z tutoriala na X'a:
Programy postaram się jeszcze dziś umieścić na serwerze, niestety obrazków nie dam rady (nie mam takich uprawnień). Jedyne co mogę obiecać to męczyć Barteza :D o to... ...

@pieron33
Prosiłbym nie podawać e-mail'i i GG (można umieścić w swoim panelu / edycja profilu). Dlaczego? Po to jest właśnie forum, żeby na jego łamach sobie pomagać. To nie jest lista ogłoszeń :) Kiedy ktoś w przyszłości będzie mieć podobny problem (ehh... było już na ten temat nie raz) to niczego więcej się nie dowie niż to co jest napisane w naszych postach...

PS: nie, nie... nie gniewam się. Jeno tylko informuję :pisze:
- Witamy na forum

spox-juz poprawione info jest juz w ustawieniach ,dostosowuje sie szybko ,jescze raz wielkie dzieki za pomoc i powitanie na forum, ;)

Berion 31.07.2005 13:17

Przepraszam, ale wczoraj mnie nie było. Postanowiłem wypocząć trochę na łonie natury (więcej polygon'ów, lepsze tekstury :D).

Co do plików z tutoriala na X'a:
Programy postaram się jeszcze dziś umieścić na serwerze, niestety obrazków nie dam rady (nie mam takich uprawnień). Jedyne co mogę obiecać to męczyć Barteza :D o to... ...

@pieron33
Prosiłbym nie podawać e-mail'i i GG (można umieścić w swoim panelu / edycja profilu). Dlaczego? Po to jest właśnie forum, żeby na jego łamach sobie pomagać. To nie jest lista ogłoszeń :) Kiedy ktoś w przyszłości będzie mieć podobny problem (ehh... było już na ten temat nie raz) to niczego więcej się nie dowie niż to co jest napisane w naszych postach...

PS: nie, nie... nie gniewam się. Jeno tylko informuję :pisze:
- Witamy na forum

pieron33 31.07.2005 02:31

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Bedzie poprawione, mowilem wladzy zeby te pliki przeniesc na serwer cdrinfo.pl bo konto LYCOS'a zostalo usuniete - juz sie za to zabieram!

fajnie ze moge liczyc na takie zrozumienie,m@x jezeli juz to bedzie byłbym wdzieczny za male powiadomienie na mój nr gg 3202001,bardzo mi zalezy.oki.dzieki browara wisze :piwo:

M@X 31.07.2005 00:34

Bedzie poprawione, mowilem wladzy zeby te pliki przeniesc na serwer cdrinfo.pl bo konto LYCOS'a zostalo usuniete - juz sie za to zabieram!

pieron33 31.07.2005 00:25

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Co do PS2 to odnosi sie tylko zasada dobrych nosnikow - reszta jest diametralnie inna. Sciagnij uwzgledniony w tutorialu plik XBOXCrk.exe i przy pomocy xiso (instrukjca w tutku) wypakuj default xbe i potraktuj go tym plikiem. Jesli wysiwetli cos w stylu "Nothing to do" to znaczy ze plik jest juz odbezpieczony. default.xbe to taki "EXE" dla xboxa... Napisales jednak ze obrazy sa spakowane RAR'em - zakladam wiec ze sciagnales kopie zapasowa legalnie posiadanej przez siebie gry - wowczas nie musisz nic robic, a jedynie wypakowa i nagrac dvd decrypterem obraz *.ISO!

Wielkie dzieki za pomoc ,widze ze rezydenci tego fora sa bardzo uprzejmi jezeli chodzi o zółtodziobów jak ja ,miłe z waszej strony szkoda ze mieszkamy tak daleko od siebie bo postawil bym po :piwo: za dalsza owocna współprace.dzieki jeszcze raz wielkie,a tak wogóle to m@x jeden problemik mnie martwi dlaczego nie moge sciongnac tego soft'u XBOXCrk.exe.Ciagle mnie rzuca na strone Lakoos,a tam juz nie wiem gdzie to jest .sorki i zas problem.Qrna co zemnie za osiol.Jezeli mozesz pomóc to goood.narka .pozdro z Chorzowa. :glaszcze: ;)

Desden 30.07.2005 21:42

Do ps2 poczytaj sobie w tutorialu informacje, tam jest wszystko dla początkującego ;)

M@X 30.07.2005 20:44

Co do PS2 to odnosi sie tylko zasada dobrych nosnikow - reszta jest diametralnie inna. Sciagnij uwzgledniony w tutorialu plik XBOXCrk.exe i przy pomocy xiso (instrukjca w tutku) wypakuj default xbe i potraktuj go tym plikiem. Jesli wysiwetli cos w stylu "Nothing to do" to znaczy ze plik jest juz odbezpieczony. default.xbe to taki "EXE" dla xboxa... Napisales jednak ze obrazy sa spakowane RAR'em - zakladam wiec ze sciagnales kopie zapasowa legalnie posiadanej przez siebie gry - wowczas nie musisz nic robic, a jedynie wypakowa i nagrac dvd decrypterem obraz *.ISO!

pieron33 30.07.2005 20:39

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Pytanie czy te obrazy maja juz zmodyfikowany default.xbe. Jesli jednak sa to obrazy tworzone z kopii zapasowych, a podejrzewam ze sa, to wowczas tak jest. Nagrywaj na dobrych plytach w DVD Decrypter z predkoscia 2x i bedzie dobrze! Poza tym zerknij do tutoriala, zaopatrz sie w programy i na przyszlosc nie grzesz ;-D!

Dzieki za rade duzo mi pomogles,tylko ze ja jestem laikiem jezeli chodzi o nagrywanie gier na xboxa i ps2.Niewiem tylko co to default.xbe,bo na tyle sie nie znam jeszcze.A tak wogóle wszystkie sa spakowane w rarze i po wypakowaniu dalej takie sa z ta róznica ze daley juz ich nie idzie wypakowywac.A co do płyt to faktycznie nagrywalem ta pierwsza na philipsie i w nero i spox,reszte z kolei na badziewiu i moze tu tkwi blad.Jezeli mozesz to napisz jeszcze jak to sprawdzic czy sa juz zmodyfikowane czy nie.A co reszty twoich rad bede sie stosowal.Ahh byym zapomnial czy na ps2 taka sama zasada obowiazuje czy zupelnie inna?dzieki za pomoc .pozdro ze slaska

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:14.