Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole

Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole Problemy, dyskusje na temat kopiowania płyt na konsole.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 09.05.2005, 19:57   #1186
grzes07
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 21.10.2002
grzes07 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Kabanosse1
Sprzedawany przezemnie Ripper4 jest orgilalnym chipem wyprodukowanym przez Reaper Team i tylko dlatego ze nie jest w Polsce jeszcze rozpowszechniony stal sie obiektem spekulacji. Po drugie Podröbkä mozna nazwac cos co udaje ze jest czyms czym nie jest!!Np.podröbki od znanych firm jak GUCCI albo Dolce & Gabana.
Fenomen z cenä jest bardzo prosty do wyjasnienia ty podajesz cene detalicznä od Ripper 3 a nie wiesz jaka jest jego cena hurtowa,pozatym ja moge kupic Ripper 3.1 taniej niz ty to podajesz ,ale na Allegro jest juz tak rozpowszechniony ze jest to poprostu glupotä sprowadzac cos czego inni juz nie umiä sprzedac!
Poniewaz mieszkam na zachodzie mam innych hurtowniköw,dzieki czemu inne ceny i mozliwosci.Sprzedaje Rippera 4 od ponad pöl roku w niemczech z duzym zadowoleniem klientöw .Twojä wypowiedz na Forum przeslalam moim hurtownikom bo narazie jetem jedynä ktöra rozprowadza te chipy dla nich w polsce z czego sä oni bardzo zadowoleni.Powiem ci szczerze ze zarobek na nich nie jest az taki duzy zebym tracila czas na takie dyskuje ,to im zalezy na sprzedaniu a nie mnie.
A tak na marginesie :"chlopczykiem "nie jestem ,jezeli juz to "dziewczynkä"

witam

facet nie lej "zuru", ja tez mieszkam ostatnio na zachodzie(sluzbowo czasowo) tam gdzie i ty a Rippera 4 nie znalazlem, a w USA rowniez jego niema troche to dziwi?, a jezeli cos takiego jest to nic innego jak zalosna podroba, podobnie bylo z podroba modchipa Matrix Infinity , podaj tego linka chetnie go sprawdze, sa takie osoby ktore tylko lubia gadac... a bladego pojecia nie maja i jeszcze jedno czy trudno trafic paluchem na klawiaturze w litere "A" lub "O" chyba to nie takie trudne a moze na twojej brakuje tych literek?.
Najlepszy OnlineShop dla PS2 w niemczech to "Gametop" zadne podroby, super serwis i fachowcy pelna "geba" jak np. Harry "guru" w temacie konsol PS2 i nie tylko. Podaje link tego serwisu tak jako ciekawostke mozna zobaczyc jakie oferuja modchipy dla konsol PS2, ze strony mozna rowniez pobrac aktualne firmware dla danego modchipa.

http://shop.gametop.de/

pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 09.05.2005 o godz. 20:22
grzes07 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.05.2005, 20:36   #1187
Kabanosse1
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.05.2005
Kabanosse1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Dziekuje za informacje o onlein schop, pomijajäc ze jest ich w niemczech 1000siäce.Ja mam sama jeden.Ludzie dajcie sobie spoköj z tä dyskusjä bo naprawde nie macie pojecia.
Ja wiem i przynajmniej 150 moich klientöw ktörzy Ripper4 zamontowali ze jest orginalny i dziala.
Pozdrawiam Kethlein
Kabanosse1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2005, 21:33   #1188
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ech szkoda strzepic jezyka... Ja i desden wiemy swoje i wiemy ze mamy racje... Ale chyba sie spreze i napisze do chlopakow od Rippera - ja w razie czego umiem przyznac sie do bledu, nie wiem jak Kethlein.

@marc64 - zauwaz ze gdy pisalem o chipach na actelu dyskusja dotyczyla akurat konkretnego "rzeznika", a przynajmniej dla mnie kontekst tej wypowiedzi byl oczywisty.

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2005, 14:08   #1189
jacek1234
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.04.2005
jacek1234 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Staram się wypalić tak samo ale pojawia sie komunikat że muszę ustawić parametry nagrywania ręcznie a to jest już czarna magia
jacek1234 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2005, 14:45   #1190
jacek1234
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.04.2005
jacek1234 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam czarnulę przerobioną chipem ModBo i nagrywam gierki z netu i przegrywam bez problemów wszystkie chodzą super nawet te nagrane na CD-RW lub DVD-RW ale moje płytki u kolegi który ma inny chip już wszystkie nie działają .Myślę ze zalezy to wyłącznie od rodzaju chipa.Nagrywam programem Alcohol 120% z profilem PS2 i predkościa 2-4X.Mam tylko problem z nagraniem USBEXTREME DVD który ma około 6 MB ale może jest to wina programu??
jacek1234 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2005, 18:12   #1191
grzes07
Wyjadacz ;)

jacek1234

twoj modchip nie obsluguje plyt DVD DL+ i masz problem z glowy poprostu szkoda twojej kasy, on niema nic wspolnego z prawdziwym Infinity to zwyczajny klon

pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 10.05.2005 o godz. 18:28
Stary 10.05.2005, 18:27   #1192
Dante83
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 03.02.2005
Dante83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam mam pytanko odnośnie GT 4 mam rippera 1 wszystkie gierki na dvd 5 smigaaja bez jekniecia a czyałem cosik ze tylko ripper 3 daje rade z dvd-9 wiec czy moja konsolka z ripem 1 i dlyta dvd+r DL nagrana jako dvd-rom bedzie smigać?? jak nie to cz yorginalne GT 4 wogóle będzie działać?? pozzdrawiam
Dante83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2005, 18:42   #1193
grzes07
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez Dante83
Witam mam pytanko odnośnie GT 4 mam rippera 1 wszystkie gierki na dvd 5 smigaaja bez jekniecia a czyałem cosik ze tylko ripper 3 daje rade z dvd-9 wiec czy moja konsolka z ripem 1 i dlyta dvd+r DL nagrana jako dvd-rom bedzie smigać?? jak nie to cz yorginalne GT 4 wogóle będzie działać?? pozzdrawiam

witam

powiem krotko daj sobie spokoj maja tego chipa, nie wiem dokladnie jak wyglada sprawa z chipem Sniper/Ripper 3 ale z tego co czytalem on niestety nie obsluguje plyt DVD DL+, jedyny modchipy ktore obsluguja plyty DVD DL+ to Matrix Infinity( z nowym firmware) i DMS 4( rowniez z nowym firmware) to z pewnego zrodla.

pozdrawiam
Stary 10.05.2005, 18:52   #1194
grzes07
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez Kabanosse1
Witam
Dziekuje za informacje o onlein schop, pomijajäc ze jest ich w niemczech 1000siäce.Ja mam sama jeden.Ludzie dajcie sobie spoköj z tä dyskusjä bo naprawde nie macie pojecia.
Ja wiem i przynajmniej 150 moich klientöw ktörzy Ripper4 zamontowali ze jest orginalny i dziala.
Pozdrawiam Kethlein

witam

znowu lejesz "zur" jest kwasny nie czujesz tego, facet nie pisz takich glupot ze takich sklepow jest tysiace ty chyba nie wiesz co piszesz, ten ktory podalem to rzeczywiscie extra shop dla PS2 (nie robie zadnej reklamy), ale te twoje adresy to za przeproszeniem mozesz je sobie w .. a konczyc nie bede, znalem takie serwisy jak te ktore podales, konsola PS2 zostala wyslana i juz do wlascieciela nie powrocila takich to napewno jest tysiace jak twoj niewidzialny Ripper 4.
Prosze tutaj podaje link - oficjalny dystrybutor modchipa Ripper 3 na terenie niemiec, mozemy zobaczyc jakie maja w ofercie.
http://www.gamefreax.com/lshop,showr...916062,,,,.htm

pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 10.05.2005 o godz. 18:59
Stary 10.05.2005, 22:39   #1195
M@X
Get a Mac!

M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A czy wie ktos cos na temat chipow Mars? Zal mi wyrzucic 20 zl na DL w bloto, a konsola jest pozyczona wiec nie chce ryzykowac, zwlaszcza ze wlasciciel rozklada rece mowiac ze nigdy nie mial gry na DL.

Stary 10.05.2005, 22:42   #1196
M@X
Get a Mac!

grzes07 : zostaw juz dziewczynke w spokoju. Ja to wiem, Ty to wiesz, desden to wie, a ona i tak wie swoje i niech zyje z tym przeswiadczeniem w swoim wlasnym swiecie...

Stary 10.05.2005, 22:51   #1197
grzes07
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez M@X.666
grzes07 : zostaw juz dziewczynke w spokoju. Ja to wiem, Ty to wiesz, desden to wie, a ona i tak wie swoje i niech zyje z tym przeswiadczeniem w swoim wlasnym swiecie...

witam M@X.666

masz racje, to i tak bez sensu

pozdrawiam
Stary 10.05.2005, 23:17   #1198
DjSn@kE
Bywalec

Data rejestracji: 17.01.2005
DjSn@kE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kabanosse1 wiesz co ci powiem. Kupiłem tego "rippera 4" (ależ to gówno) na życzenie klienta. Zamontowałem w konsoli ps2 i co okazało sie to takim gównem że ja p##$#%% musiałem zakładać rippera 3.1. To już Modbo Infiniti jest lepszy od tego szajsu. Wy Niemcy nie znacie się wogóle na sztuce i nie macie pojęcia o niej. Dziewczynko Rippera 4 nie było i na razie nie ma (poczytaj uważnie strony)!!! Kuźwa na allegro nie taki wały idą. Gościu sprzedaje 100% zabezpieczenie - a jak sie ktos zna na elektronice to zobaczy że to wszystkie zabezpieczenia zebrane w kupe na jedenej PCB. Piesze tak bo mnie to w****ia że sprzedaje sie gówno za kase do której można coś dołożyć i kupić coś sensownego. Jak jesteś taka twarda to sprowadź mi po cenie rippera 4 DMS 4 Pro do wtedy pogadamy. I nie pier## bzdur o jakimś badziewiu że to jest lepsze od Rippera 3.1 czy DMS4 bo nie masz zielonego pojęcia - tak jabym porównywał "syrenkę" z Porsche czy "Astonem Martinem". Dam ci przykład: wiesz ile kosztuje scalak do matrix-fix do ps2slim ? Pewnie nie. Goście sprzedają go po 20 PLN za sztukę na allegro lub w sklepie internetowym, a w sklepie elektronicznym kosztuje niecałe 4 zł co daje 150% przebitki. Także wykonanie takiego gówna jak masz schemat to wydatek rzędu 40 zł. Jak twierdzisz żę to wyprodukował ripper team to się grubo kuźwa mylisz. Pisałem emaila do gości i oni sami powiedzieli że to tania podrób, który jest nic nie wart. Pokaźmi specyfikację tego chipa. Na jakim napięciu pracuje. Jaki jest główny układ bo na pewno nie "actel". Taki szajs to wciskaj tym jełopom szkopom a nie nam.

A może masz do sprzedania DMS5 co ? To chyba będzie już do PS3 :-)

Zgadzam sie z kolegami z forum. I moje rada. Jak nie masz pojęcia o temacie nie zabieraj sie za to i nie sprzedawaj kopy bo to się kiedyś dla Ciebie "lalka" źle skończy"

PS. Sorki za te wypracowanie, ale wkur*&&^ mnie jak ktoś pierd&&^ o czymś o czym nie ma pojęcia.

Ostatnio zmieniany przez DjSn@kE : 10.05.2005 o godz. 23:25
DjSn@kE jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2005, 23:36   #1199
grzes07
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez M@X.666
A czy wie ktos cos na temat chipow Mars? Zal mi wyrzucic 20 zl na DL w bloto, a konsola jest pozyczona wiec nie chce ryzykowac, zwlaszcza ze wlasciciel rozklada rece mowiac ze nigdy nie mial gry na DL.

witam

bardzo malo informacji jest na temat tego chipa, te ktore znalazlem to w 90% sa negatywne opinie, pisze krotko (finger weg - precz z palcami), chip jest stosunkowo tani 9,95***8364; i jest przeznaczony dla konsol v9/v10 (SCPH-5000x) a ponizej podaje link gdzie jest pokazany

http://www.konsolenfreaks.com/Shop2/index.htm

pozdrawiam

p.s
watpie ze obsluguje plyty DVD DL+

Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 10.05.2005 o godz. 23:38
Stary 11.05.2005, 09:56   #1200
Kabanosse1
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.05.2005
Kabanosse1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Oto firma z ktörä wspölpracuje: DIVINEO ktörej zasieg i siedziba jest w wielu krajach :http://www.divineo.cn/cgi-bin/div-cn/ps2-rip4
Divineo UK,Divineo USA,Divineo Canada,Divineo China,Divineo Germany,Divineo Italy,Divineo France,Divineo Sweden,Divineo Espa***241;a.
Prosze mi tylko nie möwic ze to jakas mala firma .
Do ceny prosze doliczyc sobie koszt przesylki (okolo150 do 200 Euro),koszty Zoll( a sä one niestety niemale),podatek okolo 19%,
Koszt wysylki do Polski.Na koncu okaze sie ze na czysto wychodzi okolo 10-15 zl( jak odejmiesz koszty za wlozonä aukcje ,za oplaty internetu i czas ktöry sprzedajäcy siedzi przed komputerem to ile zostanie ci na czysto? ) i to napewno nie jest 150 % przebicia.To nie jest narzekanie tylko fakt.
Na tej stronie znajdziecie tez wszystko na temat gwarancji i wiarygodnosci tej Firmy http://www.divineo.cn/cgi-bin/div-cn/info_6.html
Chcialabym jeczcze dodac ze nie jest to moja zarozumialosc ze uzywam Ö i Ä ale poprostu pracuje przy komputerze(8-9 godz.dziennie) na niemieckiej klawiaturze i mam duzo doczynienia z Polskimi klientami zaczelam uzywac tych tast bo wydaje mi sie ze jest to bardziej przejzyste.
Nikomu w Polsce niechce nic "wciskac"a juz napewno nie jakis "szajs".Z moimi klientami utrzymuje zawsze dobry kontakt i staram sie udzielac porad tylko wtedy gdy jestem pewna ze mam to z zaufanego zrödla.Sama tych chipöw nie produkuje i nie zawijam w "sreberko" bo sä one oryginalnie zapakowane w folię antystatyczną.
DMS4 Pro nie moge ci sprowadzic za tä cene bo to by byla wtedy naprawde podröbka.Cena hurtowa tego ukladu ktöry wykonany jest na Actel ProASIC plus jest od 40 do 50 Euro nie liczäc przesylki,steuer i Zoll.
Nie jestem niemkä tylko polkä mieszkajäcä od 15 lat na terenie niemiec.
Nikogo w moich wypowiedziach nie obrazam i prosilabym zeby ten poziom utrzymac.
Pozdrawiam Kethlein
Do M@X.666 jezeli nie mam racji to tez potrafie przyznac sie do bledu i nie upieram sie przy swoim tylko z upartosci . Mam nadzieje ze sam widziales na tej stronie ze möj hurtownik to powazna firma ktöra zajmuje sie sprzedarzä od lat z dobrä reputacjä.Pozdrawiam Kethlein
Kabanosse1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: