Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

jopek 18.02.2004 22:41

Cytat:

Napisany przez namor
1) sprawdz jak sprawa wygląda na jakimś dobrym nośniku bo zapewne palisz na jakimś badziewiu
2) jeżeli alcohol wogule nie widzi twojej nagrywarki to zainstaluj ASPI i będzie OK

pale na dvd+r dysan sprawdzalem verbatimy i tdk i na nich wogole nie chodza gry i jeszcze jedno mozesz mi wytłumaczyc co to jest aspi i skad to wziasc

namor 18.02.2004 22:34

Cytat:

Napisany przez jopek
wypalam gry ps2 na piec gier jedna mi chodzi reszta sie odpala i staje .......Druga sprawa to chcialem wypalac w alkochol 120% wszystko jest ładnie tylko jak włoze płyte do nagrywarki to jest tak jakby tej nagrywarki wogole nie bylo co mam zrobic.......

1) sprawdz jak sprawa wygląda na jakimś dobrym nośniku bo zapewne palisz na jakimś badziewiu
2) jeżeli alcohol wogule nie widzi twojej nagrywarki to zainstaluj ASPI i będzie OK

jopek 18.02.2004 21:59

Proszę o pomoc

witam mam prosbe i prosze o pomoc wypalam gry ps2 na dvd w nero 6.0.0.28 na nagrywarce Liteon 451s na piec gier jedna mi chodzi reszta sie odpala i staje niewiem czy ja zle wypalam czy to wina nagrywarki dlatego prosze o pomoc.Druga sprawa to chcialem wypalac w alkochol 120% zainstalowalem wersje 1.4.8.1222 wszystko jest ładnie tylko jak włoze płyte do nagrywarki to jest tak jakby tej nagrywarki wogole nie bylo co mam zrobic bardzo prosze o pomoc i zgory dziekuje

Neo07 16.02.2004 13:46

ale jak nagrac płytke na x-boxa ???

SEBAW 24.01.2004 12:29

Jak masz obraz w postaci BIN to użyj tego programu http://seba.wsm.wielun.pl/pliki/cuemaker_0.2beta.rar aby utworzyć plik CUE. Potem odpal NERO i wybierz aby nagrał obraz na podstawie pliku CUE, ustaw metodę na Disc-At-Once/96 i zamknij CD. Nagraj prędkością np. 12x bo przy tej prędkości jest mniej błędów niż przy 4x.

JAROmix 23.01.2004 09:38

Tak odblokowana, kumpel gra na CDerach, chcieliśmy sprawdzić wersje gier na nośnikach DVD a tu klapa

Wojtek Toruń 23.01.2004 08:03

Tak tylko kontrolnie: PS2 jest odblokowana na płyty CDR ?

JAROmix 22.01.2004 14:52

Umnie to samo tylko ja wypalełem prędkością x2 ale i tak nie pomogło.
To dziwne bo filmy które wypalałem czy to DVD "+" czy "-" konsola normalnie odtwarza.

piotr200 22.01.2004 11:51

Problemy z wypaleniem gry na Ps2

Ostatnio ściągnąłem sobie pare gierek na ps2 i żadnym sposobem nie mogę ich wypalić tak aby moja konsola je czytała.Gierki te ściągnięte były w formacie bin.Próbowałem wypalać Alcocholem 120% z profilem playstation z prędkością x4 i bez rezultatów.Konwertowałem też na format ccd i próbowałem clonem z profilem PSX/Lybcrypt z predkością x4 też bez efektów.Co mam zrobić?Pomocy!!

Tusiek 08.01.2004 11:06

Można nagrać max x8!!!

wolf 04.01.2004 18:50

odp

Cytat:

Napisany przez RadeQ
Jak zgrywalem w/w gierke w CD Colne to w pewnym momencie(ok.80%) prędkosc odczytu spadla do zera (profil ustawilem zgodnie z opisem n CDRinfo). W alkoholu tez w tym samym momencie przestalo czytac plyte ze wzgledu na "uszkodzone sektory" (pozniej nawet ustawilem ich pomijanie, ale to nie pomoglo). Mam nagrywarke Lite-on LTR 522327S, nigdy wczesniej nie mialem doczynienia z plytami na PSX chce wiedziec czy z tym sprzetem moge jakos zrobic kopie tej gry (i/lub jakejkolwiek innej na PSX). Plyta jest dosc mocno porysana, ale z odczytem nie ma problem poza tym nagrywarka kumpla (SONY CD-RW CRX195E1 VZYS2) poradzila sobie ze zrobieniem obrazu bez problemu. Co mam poczac?

Przy uszkodzonych sektorach to normalne ustaw w Alcoholu profil PSX oraz szybkie omijanie błędnych sektorów i skaner błędnych sektorów odczyt przy końcu trochę potrwa ale sie skopiuje

RadeQ 04.01.2004 00:48

Jak zgrac Medal of Honor Undergtound(PSX) ustawioma odp.profil i nic

Jak zgrywalem w/w gierke w CD Colne to w pewnym momencie(ok.80%) prędkosc odczytu spadla do zera (profil ustawilem zgodnie z opisem n CDRinfo). W alkoholu tez w tym samym momencie przestalo czytac plyte ze wzgledu na "uszkodzone sektory" (pozniej nawet ustawilem ich pomijanie, ale to nie pomoglo). Mam nagrywarke Lite-on LTR 522327S, nigdy wczesniej nie mialem doczynienia z plytami na PSX chce wiedziec czy z tym sprzetem moge jakos zrobic kopie tej gry (i/lub jakejkolwiek innej na PSX). Plyta jest dosc mocno porysana, ale z odczytem nie ma problem poza tym nagrywarka kumpla (SONY CD-RW CRX195E1 VZYS2) poradzila sobie ze zrobieniem obrazu bez problemu. Co mam poczac?

robotm 03.01.2004 22:32

Cytat:

Napisany przez Janush'ek
Sprobuj z inną nagrywarką. Najlepiej Pioneer lub Nec. Płyty Verbatim sa ok.
Prędkość nagrywania może być nawet x4. TDK płytki dvd-r też są super.
Płytki mogą być "+" i "-".

Cholera :( juz wiecej nagrywarek nie mam od kogo pozyczyc :(:(:(
Mam zamiar kupic pioneera 106 - te 2 (liteon i tdk) byly pozyczone -
chcialem sobie na 2k4 taki hardcore :P:P z ps2 urzadzic a tutaj #@$@#$
hardcore ale w portfelu :(:(
mam nadzieje ze na tym pioneer'ku da sie to nagarac bez klopotow.
I naprawde mnie zastanawia DLACZEGO te plytki sie dvdrom'ie nie chca
czytac :(

Janush'ek 03.01.2004 15:56

Cytat:

Napisany przez robotm
a ja na 100% rozpakowywuje wszystko.
pliki sprawdzane sfv - all filez OK.
dziwna sprawa, czy sa jakies programy
testujace poprawnosc nagranej plyty ??
czy jest zamknieta itp??

Sprobuj z inną nagrywarką. Najlepiej Pioneer lub Nec. Płyty Verbatim sa ok.
Prędkość nagrywania może być nawet x4. TDK płytki dvd-r też są super.
Płytki mogą być "+" i "-".

robotm 03.01.2004 13:30

Cytat:

Napisany przez d@n_007
... no chyba że wszystkiego nie rozpakowałem:-)...

a ja na 100% rozpakowywuje wszystko.
pliki sprawdzane sfv - all filez OK.
dziwna sprawa, czy sa jakies programy
testujace poprawnosc nagranej plyty ??
czy jest zamknieta itp??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:34.