![]() |
podajcie mi prosze link do screnow jak zrobic kopie ImgBurn'em
thx gdzies to juz przegladalem a teraz nie moge znalezc-byly tam tez opisane wszystkie opcje jakie trzeba ustawic |
Tutorialu z ImgBurne'm chyba na nie ma ,ale jest tutorial jak zrobić kopię DVD Decrypter'em , praktycznie tak samo się wykonuje kopie.
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...vd/strona2.php |
oki...bede probowal
a czy obraz plyty zawsze musze spatchowac przed wypaleniem? |
Tak ,bez patcha nie uruchomisz kopii .
|
witam.Czy ma ktos z was opis jak przegrac gre z CD na DVD.Mam na PS2 freemcboot.
Skopiowalem pliki,podmienilem mediacheki i chce zrobic obraz aby moc go spatchowac.Problem w tym ze sa tam foldery i podfoldery a gdy wrzucam je do ImgBurn-a to robi mi obraz 350MB gdzie gra na CD zajmuje 500MB.nie wiem czy mam wrzucac po kolei pliki(jest ich troche sporo).Program jakby pomija pliki ktore sa w folderach. |
Przerobić chyba ;]
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2cd2dvd/ |
Pod kątem ESR nie trzeba patchować media flag. Napisałem o tym w tutorialu.
Co to za gra w ogóle? Zdradzisz tą tajemnicę?... |
co sie stanie kiedy nagram plyte platinum na x16 speed na ps2:help:
|
Oskar1429
Wypali się płyta z prędkością x16,a czy zadziała na ps2 to już wątpliwa sprawa. sebekw Wypalenie owej gry nic Ci nie da bo i tak jej nie uruchomisz. Jeśli posiadasz ps3 z wsteczną kompatybilnością dla gier z ps2 ,to masz możliwość odpalenia kopi ,potrzebny Ci będzie Swap Magic i USBloader . PS:Regulamin zabrania pisania o grach ściągniętych z netu. |
Ilość załączników: 1
Witam.
Czy istnieje jakiś limit błędów PI i PIF dla PS2 którego nie należy przekraczać ? jeżeli tak to jaki ? Ach żeby nie było, przeczytałem "jak odczytywać wyniki testów" tylko że nie ma tam nic o PS2 No więc wypaliłem kopie ImgBurn'em z szybkością 4x na Verbatimie+ i wyszły takie wyniki : Cytat:
Bo ja już sam nie wiem >< |
Wszystko zależy od stanu w jakim jest Twój laser. Trzeba też wziąć poprawkę na to, że jak konsola stoi w pokoju gdzie się gotuje, spala pety, przy oknie itd. to trzeba częściej czyścić soczewkę i "wymieniać" smar na prowadnicach. Pierwsze objawy to DRE w grach i bardzo długa weryfikacja nośnika.
Jak na DVD+R to sporo. Myślę, że lepiej wyjdziesz na tym jak dasz x8, a nie x4. W każdym razie taka płyta spokojnie powinna być odczytywana przez konsolę. Problemy z reguły zaczynają się od około 200k/5k. Jitter też ważny. ;] |
Mam pytanko jak nagrać kilka gier ps2 na jedną dvd tak żeby działały? dodam że są to gry w ver cd i dvd ale mało zajmują. Da się coś po radzić na to, że by zrobić moją kolekcję ulubionych gier?
proszę o pomoc kogoś komu się to udało na 100% i dział u niego, bo już po nocach przez to nie śpię. Tak że:help: plase!:sciana: |
Na głównej jest stosowny tutorial. Stary jak diabli i zamiast Multiloadera polecam zwyczajnie unofficial LaunchELFa (tyle, że będzie brzydziej).
|
Cytat:
Nie mam jeszcze konsoli, chcę ponagrywać gry a nie chce wypalić pięciu płytek na marne. Jeśli nie patchuje sie gry w przypadku chipa to czy Modbo uruchomi gre spatchowaną? Pozdrawiam |
Odpowiedź, którą zacytowałaś była dla usera sebekw, którego posty z przyczyn regulaminowych zostały usunięte. W każdym razie pytał w kontekście PS3.
Co do patchy: Zależy o jakich patch-ach mówimy. W temacie ostatnio sporo było na temat FMCB, a więc jeśli chodzi o patche tablicy UDF dla gier uruchamianych przez ESR. Każdy modchip drugiej generacji sobie z tym poradzi, a więc i Modbo760 też. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:05. |