![]() |
nie oszukujmy sie - bedziesz zarabial na tej nagrywarce - pogodz sie z tym ze bedzeisz musial kupic dwie spawarki - przy przecietnych cenach plyta dla end-usera szybko na to zarobisz (zakladam ze bedziesz bral 20-40 zeta...)
koledzy wyzej mowia prawde - nie ma idealnego modelu i albo zaczniesz sie specjalizowac (tylko filmy, tylko ps2, tylko costam) albo zabulisz za wachlarz umniejetnosci w postaci 2 palarek |
niestety mnie potrzebna jest nagrywarka uniwersalna ponieważ nagrywarki dvd i tak są drogie a na dwie to poszło by duzo kasy. Nagrywarki będe używał do wszystkiego. Dlatego jestem ciekaw jak to jest czy np. kopie playstation robione na nagrywarce sony nie będą działać czy poprostu będą się np. przycinać albo wieszać. A jak np. z filmami czy filmy przegrywane na pionierze będą nie działać na bardzo dużej ilości odtwarzaczy stacjonarnych. Ja moge kupić tylko jeden model i muszę tak pogodzić wszystko żeby dało się skopiować i film i grę i żeby wszystko działało.Zależy mi też żeby płyty się szybko przegrywały i bez błędów. Ciekawe jest kiedy wyjdzie nagrywarka dvd liteona albo ta sanyo co może nagrać na cdr 1,7 gb.
A jeśli pionieer to czy napewno on a nie lg lub coś innego? |
Jest takie przyslowie: "Jesli cos sie nadaje do wszystkiego, to najczesciej nadaje sie do niczego". Tak juz jest, ze jedna nagrywarka dziala lepiej z tym, druga z tamtym. To samo plytki - jedne dzialaja dobrze z X, a psuja sie na Y i odwrotnie. Nie szukaj wiec jednej, do wszystkiego - nie znajdziesz. Tak jak i nie ma komputera "do wszystkiego". Postaraj sie raczej sprecyzowac swoje potrzeby.
|
dla mnie the best jest Sony ale jak koniecznie potrzebujesz kopiować PS2 to weź Pioneera
|
czyli wybrać pioniera? Nie np.Toshibę, LG, itp
|
Cytat:
|
Cytat:
|
podsumowując wszystkie twoje pytania o nagrywarki i wymagania to bedziesz musiał sobie kupić dwie - Sony DRU-500 i Pioneera A05 ;)
i nie zadawaj w kółko tych samych pytań, lecz czytaj wcześniejsze posty :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj::czytaj: :czytaj: |
Czy jest TU może POWER USER od DVD-R?
Jestem ciekaw opini osoby która wykorzystuje w 100 % nagrywarkę DVD jestem ciekaw jakiej nagrywarki używa i czy kopiował gierki na ps2 , x-box?
|
Pali sie pali np. DVDRipy.. Zreszta mi ledwo co na plytki teraz starcza wiec o nagrywarce DVD moge sobie pomazyc
|
Na PS2 to zasadniczo to sie juz na plytach DVD pali gry.. :)
|
Ale PS2 ma juz czytnik DVD i przy plytkach CD przy speedzie 2x ostro rzezi (jezeli takim speedem nagrywal moj kumpel - musze sie jeszcze dobrze dowiedziec). Wszedzie tez pisze zeby na PS2 nagrywac gierki na 2x
|
Przeciez jak nagrasz na 4x bedzie wszyko OK. To bzdura ze gry na PSX trzeba nagrywac 1x... ???
|
Ehhh a juz sie ucieszylem :P No trudno najwyzej bede biegal do kumpla nagrywac :'(
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:15. |