Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

grzes07 07.06.2004 14:39

ja korzystam z programu Nero 6, Alcohol 120% i Game Jack 4 gierki chodza bez zarzutu ale jedna z zasad nie nagrywac na maxa / juz dawno pisali na temat slabej jakosci lasera zastosowanego w PS2/ , nastepna zasade korzystaj z lepszych nosnikow -bedziesz sie cieszyl dluzej gierka a na koniec wazna rzecz bo nie napisales w swoim poscie, musisz posiadac konsole przerobiona / zaistalowany chip w PS2, sa rozne wersje drozsze i tansze/ i jeszcze jedna ciekawostka z forum Doom9 tam polecaja korzystac z nosnikow minusowych DVD-R ale na ten temat sie nie wypowiadam, musisz samemu przetestowac ktore nosniki twojej konsoli najlepiej pasuja

NIKE 07.06.2004 14:43

test

sesion 08.06.2004 12:13

No ok thx za wszyskie rady,napewno z nich skorzystam..... ps2 przerobiona :PPP heh znam sie dobrze na PC,na wypalaniu plytek ale nie dvd :P

no nic,jeszcze raz thx i cy by sesion ;]

bat 08.06.2004 13:37

z tym dvd-r to zalezy od wersji ps2, starsze nie radzily sobie z dvd+r jak i wszelkimi dvd+/-rw a i nawet chyba cd-rw,
osobiscie sam wlasnie postawilem pierwsze kroki na tym polu :)
wypalilem jedna gre i chodzi, troche glosniej dziala laser ale generalnie zadnych problemow, na razie nagrywam na dvd-r verbatim z predkoscia x2

krzysiekkac 08.06.2004 15:57

Cytat:

Napisany przez Esiek
Nom alcohol bardzo dobrze sobie radzi z gierkami na ps2 tyle ze na plytkach dvd nie ma profilu playstation2 ale to nie przeszkadza gdyz alcohol dokonuje wyboru automatycznie.

Czy chodzi ci o to, że podczas próby odczytu w alkoholu brak jest paska wyboru profilu zabezpieczenia???Sam mam z tym kłopot.Próba odczytu w Alcoholu 120% 1.9.2.1705 kończy się tylko wykryciem,że płyta to DVD-R -->
http://poczta.onet.pl/zalacznik.html...086701358&ps=0

Esiek 08.06.2004 16:24

Cytat:

Napisany przez krzysiekkac
Czy chodzi ci o to, że podczas próby odczytu w alkoholu brak jest paska wyboru profilu zabezpieczenia???Sam mam z tym kłopot.Próba odczytu w Alcoholu 120% 1.9.2.1705 kończy się tylko wykryciem,że płyta to DVD-R -->
http://poczta.onet.pl/zalacznik.html...086701358&ps=0

Nom chodzi mi o to ze na dole jak odczytujesz cd to masz pasek profili zabezpieczen a jak odczytujesz to tego nie masz bo do dvd alcohol sam se ustawia, ale nie miałem z tym zadnych problemów.

krzysiekkac 08.06.2004 16:33

To co jest w tej wersji alkohola,że przy próbie odczytu ps2 wykrywa płyte DVD-R, a pasek z profilami znika.

PS: z płytami na PSX bez problemu->kreator odczytu->wybór profilu->Play Station->i idzie.Ale z PS2 nie

Esiek 08.06.2004 17:47

Cytat:

To co jest w tej wersji alkohola,że przy próbie odczytu ps2 wykrywa płyte DVD-R, a pasek z profilami znika.

PS: z płytami na PSX bez problemu->kreator odczytu->wybór profilu->Play Station->i idzie.Ale z PS2 nie

Co ma byc?? Nic nie ma przecie jest dobrze, jedyna róznica cd do dvd to ta ze tutaj poprostu nie wybierasz profilu bo on wybiera sie sam, ty tylko dajesz dalej i ma działac, tak jest w kazdej wersji alcohola i na kazdej płycie dvd.

krzysiekkac 08.06.2004 17:58

Cytat:

Napisany przez Esiek
Co ma byc?? Nic nie ma przecie jest dobrze, jedyna róznica cd do dvd to ta ze tutaj poprostu nie wybierasz profilu bo on wybiera sie sam, ty tylko dajesz dalej i ma działac, tak jest w kazdej wersji alcohola i na kazdej płycie dvd.

??? Teraz kumam :spoko: nagrywara DVD od 2 dni to i są kłopopty.Dzięki za wyjaśnienie :) :) :)

Esiek 08.06.2004 18:30

Cytat:

??? Teraz kumam :spoko: nagrywara DVD od 2 dni to i są kłopopty.Dzięki za wyjaśnienie :) :) :)

:spoko: Po to tu jestesmy :cool:

dzej 12.06.2004 22:54

Kto pomoze???

Witam wszystkich.
Mam dwa problymy Taz sciagnole obraz na PS2 dvd i mam z tym obeazem problem wypala go alcoholem predksc 2x na plytce na ktorych juz wczesnie nagrywalem i chodzilo i jak wloze do konsoli to wyskakuje NO DATA?co jest nie tak?A drugi problem to mam gre na PS2 i wmomencie rozruchu wyskakuje taki dziwny komunikat""nO ANALOG CONTROLER(DUALSHOCK@2)DE DETECTED.pLEASE INSERT AN ANALOG CONTROLER(DUALSHOCK@2)IN CONTROLER PORT1""Probowalem kilka razy restartowalem i dalej to wyskakuje .O co chodzi z tym???
Dzej

Val 13.06.2004 09:44

Co do pierwszego pytania to może ściągnąłeś uszkodzony obraz albo fake, albo się płyta poprostu źle nagrała. Co do drugiego pytania to konsola prosi cię abyś podłączył oryginalnego pada dualshocka z Playstation2 do pierwszego portu (nie jakąś podróbę czy z Plastation1). Jeśli masz takiego to może uszkodził ci się pad, kabelek lub może poszły Ci porty.

wolf 13.06.2004 17:24

odp

Cytat:

Napisany przez dzej
Witam wszystkich.
Mam dwa problymy Taz sciagnole obraz na PS2 dvd i mam z tym obeazem problem wypala go alcoholem predksc 2x na plytce na ktorych juz wczesnie nagrywalem i chodzilo i jak wloze do konsoli to wyskakuje NO DATA?co jest nie tak?A drugi problem to mam gre na PS2 i wmomencie rozruchu wyskakuje taki dziwny komunikat""nO ANALOG CONTROLER(DUALSHOCK@2)DE DETECTED.pLEASE INSERT AN ANALOG CONTROLER(DUALSHOCK@2)IN CONTROLER PORT1""Probowalem kilka razy restartowalem i dalej to wyskakuje .O co chodzi z tym???
Dzej

A ModChip jest ? bo dzięki niemu możesz pograć na kopiach płyt na Ps2

1507 15.06.2004 08:18

jak przegrać zabezpieczony ps2

jak przegrać płytkę play station2 z zabezpieczeniem LIBCRYPT próbowałem Alcohol120% i gdy pasek stanu zapisu bądż symulacji dochodzi do 100% i komuter wisi. Game Jack natomiast przy 92% tworzenia obrazu wyświetla błąd odczytu płytki i kończy sprawę.
Czy może ktoś ma oklepany sposób na przegranie ps2?
pomóżcie dobrzy ludzie

grzes07 15.06.2004 09:39

W programie Alcohol 120% masz do wyboru profil dla PS2 mysle ze tak ustawiasz.
Ja korzystam rowniez z Nero i Game Jack 4.0 i jak dotad nie mialem problemu.Trudno powiedziec dlaczego zawiesza plyte moze plyta ma ryse lub jest brudna, daj rowniez mniejsza predkosc przy odczycie nie na "maksa", albo masz cos "skopanego w twym systemie".Sprobuj wykonac image w programie Nero i zobacz czy rowniez zawiesza sie i moja rada nagrywaj zawsze na mniejszej predkosci / z wieksza moze byc roznie/.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:13.