Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

split7 24.03.2005 17:50

Jak by nie bylo zmarnowalem juz 2 Verbaim'y DataLife'y :(
Zaczynam nie lubic mojej konsolki za numery ktore mi wycina z grami z PSX'a :(

Sam niewiem co jest nie "halo" ;). Dvd i gry z PS2 smigaja az miło ... a jak zazucam backup z PSX to "laser szuka sciezki" (takie przynajmniej wydaje odglosy).

Pale gre z plikow *.ccd *.img *.sub Alcoholem , moze sprobowac wypalic w CloneCD ???

Desden 24.03.2005 17:51

no tak,przez kolejne numeracje nowszych wersji tutorialu nie zauważyłem tej zmiany :D

Berion 24.03.2005 18:06

@split7
Część gier NIGDY nie udało mi się skopiować CCD czy A120% (mowa TYLKO o piratach). Być może to jest przyczyną, być może nie ... ...

Chcesz pewnie i sprawnie kopiować gry na PSX'a? Polecam CDRWin (koniecznie tego od GoldenHawk), ewentualnie wypakój sesję ISOBuster'em do *.bin/*.cue i wypal A120%...

Może twoja konsola poprostu zaczyna grymasić? W końcu jest nie pierwszej młodości ???

split7 24.03.2005 18:21

Cytat:

Napisany przez Berion
Może twoja konsola poprostu zaczyna grymasić? W końcu jest nie pierwszej młodości ???

Bardzo mozliwe ... najdziwniejsze jest to ze gosc ktory mi modowal konsolke powiedzial
Cytat:

Tylko nie graj w gry z jedynki , bo to psuje laser
... moze wiedzial ze cos zwalil przy przerobce i gry nie beda lataly ???

Berion 24.03.2005 18:27

Ja tam nie polecam pchania do PS2 CD-R'ów. Oryginały tak, CD-R jak najżadziej... Takie jest moje zdanie... ...
Co nie zmienia faktu, że jesli dobrze wypaliłeś to powinno być wszystko ok. Masz FF8 oryg..? FF8 Tobie "chodz" bez zarzutu? To sprawdź jego kopię. Powinno to trochę rozjaśnić sytuację.

split7 24.03.2005 18:33

Tak tez zrobie ... zrobie kopie FF8 i zobacze czy smiga ...
jaka bedzie "djagnoza" jesli nie pojdzie , a jaka jesli sie uda ???

FF7 tez mam orginal i ma opory przy odpalaniu ...

Berion? Opisywales gdzies jak gre z psxa na dvd wypalic ??? bo ja jestem zielony w tym temacie ;)

Berion 24.03.2005 19:22

Cytat:

Napisany przez split7
Tak tez zrobie ... zrobie kopie FF8 i zobacze czy smiga ...
jaka bedzie "djagnoza" jesli nie pojdzie , a jaka jesli sie uda ???
FF7 tez mam orginal i ma opory przy odpalaniu ... [...]

Sam pomyśl :] ... ... ...
  • Jeśli się uda:
    - Wykonałeś dobrze kopię :P i konsola sobie radzi z CD-R
  • Jeśli się nie uda:
    - Zła kopia (dla pewności kopiuj CDRWin'em, mimo iż oryginały powinny lecieć bez problemu)
    - Dobra kopia, ale konsola nie radzi sobie z CD-R

Dlatego napisałem, że rozjaśni to nieco sytuację :)

Cytat:

Napisany przez split7
[...] Berion? Opisywales gdzies jak gre z psxa na dvd wypalic ??? bo ja jestem zielony w tym temacie ;)

Przyznam, że kiedyś (nie dawno) też nad tym myślałem. Wydawało mi się to możliwe ze względu na podobną budowę gier. Niestety z całym przekonaniem oświadczam, że De-RIP jest awykonalny (PS2 do "buta" PSX'a używa m.in. innych sterowników). A szkoda :(

Natomiast gry/programy dla PS2 z CD na DVD ponoć się da. Jak znajdę chwilę (i chęci :)) to postaram się do opisać...

robak57 24.03.2005 19:26

nagranie na konsole płyty!!!!!!!!!!!!!

jest to chyba obraz do nagrania bo nie jest to jeden plik ale jak to nagrałem to i tak nie działało na konsoli najgorsze jest to że chce mi się grać a nikt nie umie mi pomóc a przecież nie kupie gry za 250zł

JarasMSR 24.03.2005 19:34

Cytat:

Napisany przez robak57
(...)a przecież nie kupie gry za 250zł

...

robak57 24.03.2005 22:58

cholera kupiłem płytkę 8,5gb i nagrałem te cholerne grat turismo i nie działa wypalałem przez alcochol na płytce widać nagranie a właściwości pokazują że płytka jest pusta i nie mam pojęcia jak to nagrać proszę o pomoc

Hondacivic1 26.03.2005 00:10

Witam wszystkich. chce wypalic poraz pierwszy plytke z gra na PS2. Sciagnalem z netu gre, a teraz chce ja nagrac na DVD, uzywajac Nero- nowe. Nie jestem pewny jak to zrobic. Piszczie!!! dzieki pozdro

M@X 26.03.2005 00:24

Ja bardzo rpzepraszam, ale pisalismy z Berionem ponad miesiac przyklejony tutorial o wszystkich konsolach. Takze : "Uzyj <<szukaj>>, buraku!"... Grrr!

DjSn@kE 26.03.2005 09:30

Hondacivic1 nie to że nikt nie chce pomóc, ale wykaz troche inicjatywy. Poszukaj na forum. A tak przy okazji sciągnij sobie alkohola i tym nagraj lub DVDDecrypter i po kłopocie.
PS.
DLA WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW FORUM DLA REDAKCJI CDRINFO TEŻ NAJLEPSZE ŻYCZONKA Z OKAZJI SWIAT WIELKANOCNYCH PRZESYŁA KRZYCHU Z LUBLINA:-)

Desden 26.03.2005 10:15

I pomyśleć są święta, a tu taki klops :D
Też pozdrawiam wszystkich konslowców i bywalców cdrinfo.pl

panTOMas 26.03.2005 13:13

Cytat:

Napisany przez robak57
cholera kupiłem płytkę 8,5gb i nagrałem te cholerne grat turismo i nie działa wypalałem przez alcochol na płytce widać nagranie a właściwości pokazują że płytka jest pusta i nie mam pojęcia jak to nagrać proszę o pomoc

Czyli, że wywaliłeś już w błoto jakieś 50 zł (płyty i zużycie energii) o nerwach nie wspominając. A wystarczyłoby dołożyć jeszcze ze dwie stówki i miałbyś oryginał :) .
A poważnie. Podobno oryginał GT4 jest wydany na dwuwarstwowej DVD i w dodatku podzielony pomiędzy warstwami w ten sposób, że nie zapełniając pierwszej przechodzi na drugą i skopiowanie działającej wersji nawet na DL jest niewykonalne. :'(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:53.