Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

M@X 21.03.2005 07:58

I tu trafiles w dzeisiatke... Ostatnio trafilme przypadkowo na posiedzenie kumpli, ktorzy grali w lasnie w GT. Przylaczylem sie nie podejrzewajac niczego, wszak pieniazkow to temu gronu akurat nie brakuje. Jakiez bylo moje zdziwienie gdy pod koniec "sesji" wyjeli z konsola nagrywana plytke DVD9! Na wyslanego SMS facet ktory ja nagrywal odpisal "Tego sie po prostu nie nagrywa w Nero, tylko ze kazda warstwa musi w osbonym pliku - wiecej nie powiem :-D". Tak wiec sposob jest - i bede drazyl temat, az do niego nie dojde...

M@X 21.03.2005 06:18

Cytat:

Napisany przez split7
Hey. Jestem nowy na forum i w temacie palenia gier na "peesa" i mam do was nastepujace pytanie:
Ktora z tych nagrywarek lepiej nadaje sie do nagrywanie gierek na PS2
LG GSA-4163B czy moze LITE-ON 1673S ??

Jestem posiadaczem LG GSA-4040B (starsza generacja) i nie mam problemow, chodz jesli Twoim celem jest palenie glownie gier na PS2 - wybierz Pioneera!

A co do Gran Turismo - potwierdzam. Widzialem dzialajacego Backupa na plycie DL, jednak nie mialem okazji dostac tej plyty do reki. Jedyny komentarz jaki dostalem to "Tego sie nie wypala w nero, chlopie.". Jak tylko bede wiedzial cos wiecej - podziele sie... Wiem tez ze do wypalenia potrzebne sa 2 pliki ISO - na kazdym z nich jest jedna warstwa.

split7 20.03.2005 23:00

macie link niedowiarki :)

I co teraz powiecie ??
Czek diz ałt ;)

oj pomylilem symbole a Wy odrazu nie wiadomo jaka afere robicie

a odnosnie wehikulu: niemam ale umiem korzystac ze strony Google :)

a i jeszcze cos ... liteon 1673 - bedzie jedyny model ktory bedzie mozna z'upgrade'owac do 1693

DjSn@kE 20.03.2005 22:01

Cytat:

Napisany przez Berion
Ja mam... w piwnicy :P [:D]

PS: Edytuj swoje posty, nie pisz jedenpod drugim :piwo:

Sorki BERION wysłałem na pw post ze strony 28 czy 29 odnośnie GT4 co o tym myślisz ?

Berion 20.03.2005 21:59

Cytat:

Napisany przez DjSn@kE
[...] chyba że masz wehikuł czasu i się transportujesz :-)

Ja mam... w piwnicy :P [:D]

PS: Edytuj swoje posty, nie pisz jedenpod drugim :piwo:

DjSn@kE 20.03.2005 21:55

poprostu split7 stary wałkarz:-) z ciebie albo nie masz pojęcia o czym mówisz zgadzam się z BERIONEM DVD-DL nie ma jeszcze chyba że masz wehikuł czasu i się transportujesz :-) Jak może powstać BIOS tak jak split7 piszesz że nagrywa czy tam czyta DVD-R DL jak nośnik jeszcze nie powstał. A nagrywarek o takich symbolach nie ma ani LITE-ON ani LG. :bicz:

DjSn@kE 20.03.2005 21:51

mylisz chyba symbole nagrywarek i oznaczenia na stronie lg nie ma takiej nagrywarki jak również na liteonie. Skąd ty to wytrzasnąłeś

DjSn@kE 20.03.2005 21:49

chyba liteon 1673s a nie jak napisałes 4173b

Berion 20.03.2005 21:48

Cytat:

Napisany przez split7
podjolem decyzje : kupie lajtka :) 4173B , a potem mozna go podobno przerobic
na 4193B (nagrywa wtedy DVD-R DL [to nie pomylka tam jest minus :) ])

DVD-R DL jeszcze przecież nie ma ???

DjSn@kE 20.03.2005 21:46

chyba się machnąłeś skąd masz takie dane chetnie bym coś o tym poczytał

split7 20.03.2005 21:41

Cytat:

Napisany przez DjSn@kE
Witaj. Ja mam 4163B i wypaliłem jak narazie 20 gier na psx2 i wszystkie chodzą (płyty verbaim advanced azo)

podjolem decyzje : kupie lajtka :) 1673B , a potem mozna go podobno przerobic
na 1693B (nagrywa wtedy DVD-R DL [to nie pomylka tam jest minus :) ])

DjSn@kE 20.03.2005 21:17

Berion mam japońską wersję gry. Pożyczyłem od kumpla. Miał to wypalone na zwykłym DL. U niego też chodzi. Ale jest jeden problem. Gościu skopiował (poprosiłem żeby mi prezegrał - działa) ale jak ja chciałem to skopiować to dar ryja DVDdecrypter że ma jakiś błąd na dysku DVD coś o błędzie odczytu sektora czy jakoś tak , dodam że dvd to maxell nawet żadnej ryski nie ma. Nie wiem jak on to przegrał i nie chce zgred powiedzieć (straszny fiej). Ale przy okazji nasunął mi się pomysł. A może by tak połączyć wersje japońską (tą co chodzi) z europejską tzn. pliki gry a pliki odpowiedzialne za ładowanie się na ps2 zostawić japońskie. Co ty na to ? Może by poszło ??? Chyba że loader gry ma wpisaną sume kontrolną poszczególnych plików tzn. rozmiar. Wiem tyle że rozmiar japońskiej to 5360 GB a europejskiej tej co ja mam jest o 300 MB większy.

DjSn@kE 20.03.2005 21:05

Cytat:

Napisany przez split7
zebym mial jeszcze jakies pojecie - jestem calkowicie zielony :smutny:
chce poprostu nagrywarke ktora bedzie dobrze palila plyty pod moje PS2 z chipem DUO2

A i jeszcze jedna sprawa:
Czy duo2 taki poprostu jest , czy ja cos zle robie , czy poprostu mam cos zwalone - nie chodza mi gierki na PSX (pale alkoholem na profilu "playstation" z predkoscia 4x) ???

Witaj. Ja mam 4163B i wypaliłem jak narazie 20 gier na psx2 i wszystkie chodzą (płyty verbaim advanced azo)

Desden 20.03.2005 15:34

Cytat:

Napisany przez split7
czyli zeby uzywac tego "boot cd" potrzebny jest mi AR. Tak ??

Nein!
Pytałeś co to jest, to ci napisałem.Nie nie potrzebujesz tego jeśli masz modchipa w ps2,jest AR jest zbyteczny(wogule dla ps2),napisałem że może coś zdziałać,bo jesli swap magic jest tzw.mega patch'em to i tu taka sama anologia,kumasz?
Na wiele opcji w tym przypadku nie możesz liczyć,jeśli ci działa ff8 to modchip w ps2 działa dobrze,więc albo konwersja,lub "archaiczne patch'owanie" programem PPF-O-Matic,albo ten boot cd,jesli to nie pomoże, to już raczej wyczerpane zostają możliwości odpalenia tego...

ps.zrób pożądnego back'upa, a oryginał zostaw na półkowej gablotce :D

Cytat:

Napisany przez Berion
Emulatory nie nadają się na weryfikatory czy gra jest ok. czy nie... Są zbyt tolerancyjne...

Hmm zależy czy patch'e są wypuszczane pod granie na konsoli czy granie na emulatorku :D
Osobiście grałem w rpega od sony legend of the dragon i się bez patch'a nie obeszło pod epsxe,problem występował bodajże z końcowym bossem 2 płyty tzn.przeszedłeś go wszystko cacy, filmiki śmigały jak trzeba,ale gra nie wołała o next cd czyli nr.3...więc trzeba było patch'a,który pomógł :piwo:

Berion 20.03.2005 15:34

Cytat:

Napisany przez split7
o co chodzi wam z tym "boot cd" bo nie łapie ??? ??? ??? [...]

BootCD -> po Polsku płyta botująca
Czyli takie coś jak SwapMagic dla PS2 lub Utopia dla Dreamcast'a. Odpowiednik dla PSX'a nazywa się Import Player i jest w dwóch wersjach: Light i Alpha. Czym się różnią? Nie pamiętam... :spie:

Cytat:

Napisany przez split7
[...] FF7 jest najlepszy ze wszystkich "fajnali" :)

Zgadzam się w 100% :tak!:

Cytat:

Napisany przez split7
czyli zeby uzywac tego "boot cd" potrzebny jest mi AR. Tak ??

Nie :)

Cytat:

Napisany przez desden
ps.sprawdzałeś na emulatorze tego ff7 że ci na ps2 nie chdzi?jak emulator go nie załapie musi być rąbnięta gra...

Emulatory nie nadają się na weryfikatory czy gra jest ok. czy nie... Są zbyt tolerancyjne. A druga rzecz: split ma ją oryginalną, nawet jeśli jest mocno porysowana to nie powinno być problemu z odpaleniem jej...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:52.