Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

Berion 17.03.2005 20:54

@klaudek1
Pytania pod tym linkiem:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...731#post429731

M@X 17.03.2005 20:54

W duzym skrocie : na dzien dzisiejszy nie jest mozliwe nagranie GT 4 nawet na dwuwarstwowej plycie ktore to ssa czytane przez PS2 nowsze PS2 z Ripperem 3. Czyli poki co : zapomnij...

Berion 17.03.2005 20:54

Cytat:

Napisany przez klaudek1
Witam.mam problem-chodzi o to ze sciagnolem sobie gre gran turismo 4 w zipach po ropakowaniu "wyszedł" mi obraz plyty o rozmiarze 5,27gb.No nie wiem jak to nagrac,bo plytki maja 4,7gb,wiem ze sa te dwuwarstwowe ale nie wiem czy one chodza na ps2 a poza tym sa drogie.Moze da sie jakos te pliki w zipach podzielic tak by byly 2dvd?Jezeli ktos wie co robic to prosze o odpowiedz.dzieki i pozdrawiam.

Oczywiście są dwuastwowe, ale OPT. Potrzebujesz PTP, które nie istnieją (przynajmniej narazie, może sytuacja sie zmieni po wejściu na rynek DVD-R DL). Czy iso to fake? Raczej nie... Czy można to z'rip'ować na 2xDVD5? Narazie nie... :)

Po za tym ująłem tą kwestię w tutorialu. Trzeba było przeczytać :P

@-> M@X.666
Prodobno Ripper 2 też sobie radzi z DL... ... Nie mam jak sprawdzić.

klaudek1 17.03.2005 18:43

gt4-jak nagrac?

Witam.mam problem-chodzi o to ze sciagnolem sobie gre gran turismo 4 w zipach po ropakowaniu "wyszedł" mi obraz plyty o rozmiarze 5,27gb.No nie wiem jak to nagrac,bo plytki maja 4,7gb,wiem ze sa te dwuwarstwowe ale nie wiem czy one chodza na ps2 a poza tym sa drogie.Moze da sie jakos te pliki w zipach podzielic tak by byly 2dvd?Jezeli ktos wie co robic to prosze o odpowiedz.dzieki i pozdrawiam.

DjSn@kE 17.03.2005 16:04

oprową

Desden 17.03.2005 14:02

DjSn@kE >jaką lutowałeś transformatówką czy oporową?

Berion 17.03.2005 13:58

Cytat:

Napisany przez M@X.666
A juz myslauem ze wramach kontynuacji kolejno w czasie ciag wojenek (Amiga vs PC -> Windows vs Linux -> AMD vs Intel) przedluzy Infinity vs Ripper. Tak sie na szczescie nie stalo ;-D!

Wojenek jeszcze trochę było np. Commodore vs Atari, czy DukeNukem3D vs Quake nie wspominając o niemiertelnej, co i raz to odkopywanej: PC vs Konsole XD

Desden 17.03.2005 13:48

Cytat:

Napisany przez Berion
Wcale bym się nie zdziwił, wszak HDL nie jest już rozwijany. A tak na marginesie: to jest już HDA 2.0? A druga sprawa: HDL i HDA to "to samo" :)

Wsumie to jest wersja 2.1 dla skooośnookich zółtków ;)
http://www.hdadvance.com/index.htm

<edit>rippergc też ;)
ps.ciekawe jaki producent(pewnie z tajwanu) pofatygował sie wypuscić te potoczne scalaki dla duo2 se czy marsa...na pewno nie actel, bo to byłby spisek do potęgi entej :D

M@X 17.03.2005 13:25

A juz myslauem ze wramach kontynuacji kolejno w czasie ciag wojenek (Amiga vs PC -> Windows vs Linux -> AMD vs Intel) przedluzy Infinity vs Ripper. Tak sie na szczescie nie stalo ;-D!

DjSn@kE 17.03.2005 12:41

Cytat:

Napisany przez Berion
Bez przesady... ... Jest jeszcze parę osób :D

O_o Poranek pełen niespodzianek :) (rym niezamierzony)

Niekoniecznie :) Zmienić w system config na RGB... (o ile pamiętam)
Do 14* różnica jest niewielka, ale wyżej to już całkowicie inna jakość (nie wspominając o "panoramie 100Hz" :))

Zgadzam się takowy telewizorek posiadam SONY 32" WEGA PANORAMICZNY Z PROGRESYWEM 100Hz i TEKKEN 5 wygląda zaj....tzn fajnie 8 )Ale czasami jak ustawisz to może być kicha na telewizorni. Zależy od telewizorka.

Berion 17.03.2005 12:29

Cytat:

Napisany przez DjSn@kE
Berion widze, że jesteś jedyny z kim można na ten temat pogadać. [...]

Bez przesady... ... Jest jeszcze parę osób :D

Cytat:

Napisany przez DjSn@kE
[...] Infinity też jest na Actel'u:-). [...]

O_o Poranek pełen niespodzianek :) (rym niezamierzony)

Cytat:

Napisany przez DjSn@kE
[...] Mam telewizorek z progresywnym skanowaniem jak wiesz o czym mówię (No ba... dop.Berion) i RGB wymiata. (ale co maja zrobić ludziska jak nie mają RGB - grać na czarno-białym):-)

Niekoniecznie :) Zmienić w system config na RGB... (o ile pamiętam)
Do 14* różnica jest niewielka, ale wyżej to już całkowicie inna jakość (nie wspominając o "panoramie 100Hz" :))

DjSn@kE 17.03.2005 12:21

Cytat:

Napisany przez Berion
Advanced Azo :P
PS: Skąd ja to znam XD

Berion widze, że jesteś jedyny z kim można na ten temat pogadać. Infinity też jest na Actel'u:-). Mam telewizorek z progresywnym skanowaniem jak wiesz o czym mówię i RGB wymiata. (ale co maja zrobić ludziska jak nie mają RGB - grać na czarno-białym):-)

Berion 17.03.2005 12:10

Cytat:

Napisany przez DjSn@kE
[...] Ludzie nie nagrywajcie na jakiś badziewiach. Kupujecie jakąs esperanze w opakowaniu za 1.5 czy taniej jak można dorzucić 1 czy 2 zeta i mieć VERBATIMA METAL AZO (TEN RÓŻOWY) LUB TDK, a nie tak jak jeden koleżka dzwoni do mnie i kłapie dzbankiem że mu nie działa przeróbka bo nie czyta płyt. Pytam jakie masz CD czy DVD mówi nagrywam na cdr tych z makro po 44gr i dvd jakies kur...OMEGI czy GOODMASTER czy jakoś tak. KUPCIE SOBIE KONKRETNE PŁYTY CD CZY DVD i przedłużycie żywotnośc konsoli. [...]

Advanced Azo :P
PS: Skąd ja to znam XD

DjSn@kE 17.03.2005 12:06

a czy wybierzemy ripper'a czy infinity to już odrębna sprawa i zależy tylko od naszych gustów. Oba chip'y są dobre. Jeden potrafi to drugi tamto. Ten działa tak drugi tak. Wybór zależy od osoby i rzetelności wykonania przeróbki. Same chipy nie sa drogie jakieś 80-90 zyli z przesyłką. Fakt jest taki chcesz nie spier...laserka nie przerabiaj tylko kupuj oryginały (założenie SONY) a i tak ci się po 6 latach spierd... drugi temat to kwestia nośników. Ludzie nie nagrywajcie na jakiś badziewiach. Kupujecie jakąs esperanze w opakowaniu za 1.5 czy taniej jak można dorzucić 1 czy 2 zeta i mieć VERBATIMA METAL AZO (TEN RÓŻOWY) LUB TDK, a nie tak jak jeden koleżka dzwoni do mnie i kłapie dzbankiem że mu nie działa przeróbka bo nie czyta płyt. Pytam jakie masz CD czy DVD mówi nagrywam na cdr tych z makro po 44gr i dvd jakies kur...OMEGI czy GOODMASTER czy jakoś tak. KUPCIE SOBIE KONKRETNE PŁYTY CD CZY DVD i przedłużycie żywotnośc konsoli.

Ale się rozpisałem. ((

Berion 17.03.2005 12:03

Cytat:

Napisany przez DjSn@kE
Chip Infinity faktycznie potrafi to samo co ripper 3.1 ale.....
jest właśnie ale... wytłumaczeto na przykładzie wziętym z życia. Jestem elektronik i troszkę posiedziałem w temacie konsolki a w szczególności chipów i związanych z nim ****ek laserów (fakt sony założyło najgorszej jakości laserki jakie tylko mogli dać - cholerny zbadziew i złom). Ripper 3.1 pobiera bardzo duży prąd na wejściu i czasami niewytrzymują scalaki. Gdy konsolka się zawiesi dalej ripper 3.1 działa i wysyła na laser wyższe napięcie a co za tym idzie laser się nie wyłącza tylko dalej młóci po DVD czy CD, infinity wyłącza napięcie na laserze lub całą konsole (można tak zrobić). [...]

I po to są montowane różne zabezpieczenia samego LA...
- Ale skoro mod "za nas" myśli to faktycznie, ciekawe rozwiązanie i przyznam się, że o tym nie wiedziałem :[

Cytat:

Napisany przez DjSn@kE
[...] Ripper nie obsługuje standardu ntsc. Fakt można to obejść kabelkiem RGB, ale po co jeśli infinity to potrafi bez żadnej plątaniny.[...]

Drobiazg :D Każdy i tak korzysta z RGB (dla tych co nie wiedzą, jeśli są tacy: lepsza jakość obrazu)...

Jeśli chodzi o resztę to zgadzam się. Zapomniałeś za to o jednym: Ripper'y są na Actel'u :)

Cytat:

Napisany przez desden
[...] Na koniec trzeba dodać ze taki HDAdvance w wersji 2.0 odpala ciut więcej gier niz hdloader

Wcale bym się nie zdziwił, wszak HDL nie jest już rozwijany. A tak na marginesie: to jest już HDA 2.0? A druga sprawa: HDL i HDA to "to samo" :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:10.