![]() |
To Jak W Końcu Zrobić Tą Składanke Na Psx
Kawał dobraj roboty? no nieźle, na necie nie znalazłem żadnego programu, który jest potrzebny do zrobienia składanki na PSX oprócz ISO BUSTER podajcie linki do programów: Multisession Exe Loader, PSx CD-Gen, DXF2RSD, PSXBootScreenEditor. Jeżeli nie znacie linków :) to podajcie jakieś ich odpowiedniki :'( PLEASE!!
|
emule,google,wyszukiwarki ftp'ów,fora psx'owe zagraniczne i się wszystko znajedzie ;)
|
Cytat:
jedna sesja, 8+3 (znaki), udf/iso... ... Cytat:
Cytat:
PSX CD-Gen'a możesz spokojnie zastąpić PS2Gen'em, dxf2rsd jest na eDonkey'u, a progsy Looser'a na jego stronie. Adresu nie pamiętam, ale wpisz w google'u "looser exe loader download" a napewno znajdziesz... ps: Od Lipca jestem z powrotem :D (czyt. "na stałe"). |
Mam kilka pytań do ludzisków znających się co nieco na temacie dotyczącym PS2 i modchipów.
Otóż na dniach kupuje konsolę, jednak mam ograniczoną liczbę gotówki i nie moge się szarpnąć na jakąś nówkę z ripperem 3.2, prawdopodobnie bedzie to używana v7 z Duo2Se czy innym ripperem (1 albo 2)... W związku z tym mam kilka pytań - mając któryś z tych chipów nie będe miał problemu z podłączeniem w przyszłości HDD do konsoli? - zna ktoś stronki z jakimiś opisami tych chipów, metody bootowania, możliwości (na modchip.pl jest tylko duo2se i rip3.1) - jak się butuje w riperze 1 i 2 - czy mi bedzie gt4 chodziło (popatchowane Toxic patcherem), jeśli nie a kupie taką konsolę to chyba się pochlastam albo rzucę z okna... (od razu nadmieniam że mam ograniczone środki i raczej oryginału nie kupię (na kosnolę zbierałem od świąt kuna fak... a za to że ją kupuje matka chce mnie z domu wypierniczyc na zbity pysk, bo tyle po pokuju sprzętu już sie wala... twierdzi że nie mam już na co kasy wydawać.. ehh co za rodzina) |
Siema ludziska.
Czy istnieje możliwość sprawdzenia jakiego mam moda w swoim pleyu? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Ha! O to chodziło :) Dzięki @desden
Może głupie pytania zadaje, ale normalnie ostatnio jestem nieźle "odmóżdzony" - wakacje i te sprawy, a tak poza tym trzymam w ręku kasę na PS2 i dostaje delirki - bo muszę czekać. Dzwoniłem do Norbitu i się dowiedziałem że wraz z końcem roku szkolnego sprzedaż konsol poszła w górę o jakieś 200% :P |
A ja mam pytanie , bo sciagnalem tekkena 4 ale na ps2, slyszalem ze nie jest mozliwe na kompa odpalenie tego , ale teraz jak weszly procki 64 bitowe to moze , powiedzcie czy jak juz w ogole sa emulatory na PS2 to jakie??
|
są emulatory ale jest tylko jeden projekt rozwijany pcsx2 jest też na procki 64 wersja tego emu,lecz tylko doda ci pare fpsów więcej niż przeciętny procek bo o grafie zapomnij ;)
www.pcsx2.net |
Łee.. emu platform 128 bit'owych są conajmniej cienkie... Nie nadają się do grania.
@qubeq Było sporo tematów o tym traktujących. Od tamtej pory nie wiele się zmieniło. BTW: Co sądzicie o takich banner'kach? http://img19.imageshack.us/my.php?im...obanner6qu.gif PS: Wróciłem :) |
v1.1b
Jeśli jesteś całkowitym newbie (początkującym), nie tylko w "aspektach konsolowych", ale i "PCtowych"... ... Albo inaczej: jeśli masz problemy ze zrozumieniem części, naszych tekstów w tutorialu, poniższy fragment jest dla Ciebie. Zawarłem w nim chyba wszystkie możliwe niejasności, uproszczenia itp... W razie jakichkolwiek wątpliwości możesz śmiało pytać, bez obawy przed wyśmianiem. Każdy kiedyś zaczynał, a ja sam jeszcze kilka lat temu nie radziłem sobie z WinRAR'em 8[___| ... Ghem
|
WOW! Witamy wsrod zywych, Berion :piwo:!
|
Cytat:
Również witam! |
Do mnie naotmiast uderzyl dizs na GG jakis kolega rozczarowany ze zdjecia z tutoriala sie nie wczytuja. Rozeznalem sprawe i rzeczywiscie - jak to mozliwe ze moj wniosek o przenisienie ich na serwer cdrinfo wyslana zaraz po umieszczeniu tutoriala nie zostala rozpatrzona do dzis. I skad ja teraz wezme te grafiki?
|
Cytat:
Zaraz uderzę do Administracji :) PS: Mam jeszcze kilka propozycji odnośnie banner'ów: DC - http://img128.imageshack.us/my.php?i...nnerdc26ha.gif NGC - http://img128.imageshack.us/my.php?i...nerngc20ed.gif PSX - http://img128.imageshack.us/my.php?i...nerpsx27sk.gif PS: Dzięki za miłe przyjęcie mojej osoby :piwo: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:26. |