Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

Desden 13.04.2005 11:44

A ja dodam że te GT4 to da się z dysku,ale uwaga wszystkie jakie wyszły-łącznie z krzaczkowymi ;)

Cytat:

Ludziska! co lepsze hdloader czy hdadvance , ktory z tych programow jest na dvd (bo jak wiecie mam problemy z backupami płytek CD). Czekam na odpowiedz ;)
Możesz zrobic jak w punkcie X dla ps2 tego tutoriala... :piwo:

M@X 13.04.2005 12:32

Poprawiam sie, GT 4 da sie uruchomic z HDD za pomoca HD Advance, a nie HD Loader, sorry za pomylke...

t3o 15.04.2005 00:01

Cytat:

I - RIP'y z GD-ROM'u

DiscJuggler [wkrótce]
NeroBurningRom [wkrótce]
Alcohol120% [wkrótce]

II - Tworzenie własnego RIP'a

- "Jaki RIP [?], nie słyszałem nigdy o czymś takim na DC" -> Już wyjaśniam: "GD-ROM (Giga-Byte Disk) jest formatem CD wymyślonym przez Yamahę, który może zawierać do 1 GB danych. GD-ROM zawiera 3 oddzielne obszary:
obszar o normalnej gęstości (który może być odczytany przez zwykłe napędy CD-ROM), na którym można zapisać do 35 MB danych. Obszar ten zawiera dwie ścieżki jedną z danymi, drugą z audio.
obszar o podwyższonej gęstości (który nie jest odczytywany przez zwykłe napędy CD-ROM) na którym można zapisać 1 GB danych (ok. 112 min. informacji).
obszar umieszczony pomiędzy dwoma wymienionymi powyżej i nie zawiera żadnych danych (w przypadku płyt SEGI umieszczony jest tam napis "Produced by or under license from sega enterprises LTDs. Trademark SEGA")
Jako, że "zwykłe" napedy PC'owe nie są zdolne do odczytu tego formatu, ani nie ma w sprzedaży detalicznej nośników GD-R scena musiała poradzić sobie jakoś z backup'ami. Jak? Ripp'ując na CD. Zdecydowana większość (nistety między innymi wyjatek stanowi wspaniałe Shenmue) "zajmuje" mniej niż 700MB, więc odbyło się to w miarę bezboleśnie dla gier... ...

? Podobno potrafi to DreamRip. Niestety jego autor niesprecyzował o jaki kabel dokładnie chodzi (łączący DC z PC'tem), a ja "w tych sprawach jestem jeszcze newbie).

Cytat:
This is GD-ROM ripping software using PC-DC serial cable. [...]
Witam, hm.. nie bardzo rozumiem... gdzie tutaj jest wytlumaczone jak wypalac plyty na DC ? :) Probuje, probuje ... juz chyba 10 plytek poszlo :(

M@X 15.04.2005 09:22

Wszystko wyjasnia slowo "wkrótce". Po prostu jak ktos bedize sie na tym znal to dopisze ten fragment, Beriona tymczasowo nie ma, a ja sie na DC nie znam :-(...

AleX69 15.04.2005 17:40

Cytat:

Napisany przez AleX69
no i sie skonczylem bawic ... wczoraj sie popsula :D

a dzis odebralem z naprawy - wymieniony blok optyczny ... :D
ja nie moge jaki to syf!! :blee:

Lesli 17.04.2005 12:26

płyty "zimno-palone" :D
ktos mnie zapytał co powoduje że po nagraniu w nero nie widać danych na dvd?
Miałem kiedyś taki problem, dawno temu i na 100% było na forum wyjaśnienie tego, ale za chiny nie mogę znaleźć, a pamieć już nie ta :D

M@X 17.04.2005 17:47

Jesli pytasz o gry na XBOX'a to oczywiscie XBFS nie jest zgodny ze sterownikami Windows - po prostu nie odczytaja tej struktury!

Lesli 17.04.2005 21:45

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Jesli pytasz o gry na XBOX'a to oczywiscie XBFS nie jest zgodny ze sterownikami Windows - po prostu nie odczytaja tej struktury!

nie nie - to wiem :)
tu chodzi o "backup'y" z PS2, ale zdarza się też na "zwykłym" dvd z danymi np z divxami :(

porte 18.04.2005 14:34

Problem z nagraniem płyty na ps2

Nagrywam gry w alkoholu tak jak w opisie.Mam ps2 i pare gierek.Konsola jest nieprzerobiona bo jest nowa i zal gwarancji.Nagrane gry niedziałają.Co zrobić.Liteon sohw 1653s csok + book type135,wypalam x4 z bitsettingiem ustawionym na dvd rom.nagrywarka obsługuje subkanały-odczyt i zapis.dlaczego kopia zapasowa gry niedziała

Desden 18.04.2005 22:01

A masz chociaż swapa?
Na samej ps2 nie przerobionej takieł łysej bez swapa lub bez NA+HDD+Softu(hdloader) lub dysku usb(jak np.od laptopa)+soft(Usb advance) nie da rady odpalać gier!
Jeśli coś z tego masz a mimo wszystko nie śmiga,to użyj dvddecryptera i lepszych płyt!
A no właśnie wypalaj na lepszych płytach już pa licho dbanie o laser!po prostu te nowe plejki nie chcą wogule czytać takich np.media-store true ;)

Dante83 20.04.2005 16:44

Poratujcie!!!!!!!! bo sie zalamie :-( sciagnolem sobie
PS2-Tekken.5.USA.DVDFull.[www.ps2rip.com].rar

i prosi o haselko to wklepuje www.ps2rip.com i dup....
D:\osiolek\przychodzace\PS2-Tekken.5.USA.DVDFull.[www.ps2rip.com].rar: CRC failed in the encrypted file e-tekkn5.025 (wrong password ?)

M@X 20.04.2005 17:11

Nie oczekuj od nas ze pomozemy Ci w uruchomieniu pirackiej gry sciagnietej z internetu... Moge jedynie powiedizec o programach lamiacych hasla w archiwach rar, ale to trwa niekiedy kilka lat. Jezeli piracisz - radz sobie sam. Nie gniewaj sie, ale sam rozumiesz...

Dante83 20.04.2005 17:25

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Nie oczekuj od nas ze pomozemy Ci w uruchomieniu pirackiej gry sciagnietej z internetu... Moge jedynie powiedizec o programach lamiacych hasla w archiwach rar, ale to trwa niekiedy kilka lat. Jezeli piracisz - radz sobie sam. Nie gniewaj sie, ale sam rozumiesz...

no sorry niedawno ktos tu sobie iso rara wypakowal i jakos znalazl pomoc tez mial orginala?? ps lamanie niezajmie lata mialem nawet dobry program ale zapomnialem nazwy. pozdro

Ps juz nieaktualne mam password

porte 23.04.2005 02:56

sorry ale niemam pojecia o czym piszesz możesz troche wytłumaczyć albo linka dać.

wiem tylko jak podlaczyc hdd do ps2,ale dalej nic nie chwytam.co zrobić?

Desden 23.04.2005 10:27

Cytat:

Napisany przez porte
wiem tylko jak podlaczyc hdd do ps2,ale dalej nic nie chwytam.co zrobić?

Dla modeli do V11 musisz mieć jeszcze NA,a opis jest >tutaj< ;)
Dla pstwo trzeba mieć np.dyski jak od laptopa+software(USBeXtreme) i kabel usb żecz jasna ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:46.