Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

M@X 21.03.2005 06:18

Cytat:

Napisany przez split7
Hey. Jestem nowy na forum i w temacie palenia gier na "peesa" i mam do was nastepujace pytanie:
Ktora z tych nagrywarek lepiej nadaje sie do nagrywanie gierek na PS2
LG GSA-4163B czy moze LITE-ON 1673S ??

Jestem posiadaczem LG GSA-4040B (starsza generacja) i nie mam problemow, chodz jesli Twoim celem jest palenie glownie gier na PS2 - wybierz Pioneera!

A co do Gran Turismo - potwierdzam. Widzialem dzialajacego Backupa na plycie DL, jednak nie mialem okazji dostac tej plyty do reki. Jedyny komentarz jaki dostalem to "Tego sie nie wypala w nero, chlopie.". Jak tylko bede wiedzial cos wiecej - podziele sie... Wiem tez ze do wypalenia potrzebne sa 2 pliki ISO - na kazdym z nich jest jedna warstwa.

M@X 21.03.2005 07:58

I tu trafiles w dzeisiatke... Ostatnio trafilme przypadkowo na posiedzenie kumpli, ktorzy grali w lasnie w GT. Przylaczylem sie nie podejrzewajac niczego, wszak pieniazkow to temu gronu akurat nie brakuje. Jakiez bylo moje zdziwienie gdy pod koniec "sesji" wyjeli z konsola nagrywana plytke DVD9! Na wyslanego SMS facet ktory ja nagrywal odpisal "Tego sie po prostu nie nagrywa w Nero, tylko ze kazda warstwa musi w osbonym pliku - wiecej nie powiem :-D". Tak wiec sposob jest - i bede drazyl temat, az do niego nie dojde...

papul10 21.03.2005 09:17

Niemoge nagrać obrazu płyty cd z grą ps2 na płytke dvd. Tylko niepiszcie, że w Alcoholu da sie wypalić bo to nieprawda. Niepokazuje się plansza do nagrania tylko do sprawdzania płyty. Jeżeli ktoś mi pomoże to bede wdzięczny bo moja konsola nieczyta gier na cd.

Berion 21.03.2005 09:41

Cytat:

Napisany przez papul10
Niemoge nagrać obrazu płyty cd z grą ps2 na płytke dvd. [...]

Wcale się nie dziwię :]

Cytat:

Napisany przez papul10
[...] Tylko niepiszcie, że w Alcoholu da sie wypalić bo to nieprawda. Niepokazuje się plansza do nagrania tylko do sprawdzania płyty. Jeżeli ktoś mi pomoże to bede wdzięczny bo moja konsola nieczyta gier na cd.

Nie bardzo kumam o co Tobie chodzi z tymi planszami ??? W każdm bądź razie ot taksobie tego nie wypalisz...

Nigdy tego nie robiłem, ale teoretycznie sprawa wygląda tak:
Uno: Jeśli w pliku SLUS/SCES/SCEU jest info o nośniku należyje usunąć.
Due: Trzeba "wypakować" pliki z płyty CD i odbudować iso progsem do tego służącym (CDVDGen lub ostatnio znalazłem: Apache).
Tri: Napisać Dummy File'a, ponieważ PS2 nie zobaczy DVD poniżej 600 000 zapisanych sector'ów...

Nie wiem tylko jak się sprawa ma z LBA. Czy pozwolić programowi samemu przydzielić "działki" czy może "przenieść" je z CD.

Jak dorwę TTT do sprawdzę i zamieszcze odpowiedni tutorial...

@split7
Spoko, spoko... Tyle, że nie ma jeszcze DVD-R DL :)

@DjSn@kE
Nie chciało mi się już odpisywać na PM, więc napisze tutaj:
Fajne, fajne... Narazie nie mam GT4 (muszę jeszcze kupić ustrojstwo do zrzutu savów na kompa bo save zajmuje gigantyczne 1.5MB :(). Także do zabawy przystąpię najwcześniej za dwa tygodnie :|

split7 21.03.2005 10:45

Cytat:

Napisany przez Berion
@split7
Spoko, spoko... Tyle, że nie ma jeszcze DVD-R DL :)

Wiem ... chodzi mi o to ze zakup takiej nagrywarki jest "przyszlosciowy" :)

Hmm... Berion? Nadal obstajesz przy tym ze nagrywanie gierek na ps2 najlepiej idzie w DVDecypcherze ??? ... tylko co ja mam zrobic jak mam sam plik ISO ???

M@X 21.03.2005 11:07

Jak to co?
01. Wlaczyc DVD Decrypter
02. Nacisnac "W" na klawiaturze
03. Wybrac plik ISO
04. Kliknac duzy rpzycisk u dolu programu

dzesio 21.03.2005 11:36

byc moze rozwiazaniem problemu dvd+r dl na ps2 beda nowe modchipy. oprocz modchipa sposob ten wymaga jeszcze patcha na obraz plyty.
cytat z ps2hd
"Up until now, it has been impossible to play DVD9 backups placed on dual-layer DVD+r media due to the different physical format of the data on the disc.. Pressed = PTP, DVD+r = OTP

However, "Team Toxic" has discovered a software hack which enables DVD9 games to load from DVD+r dl media.

This also means Gran Turismo 4 is also playable on DVD+r dl media for the first time, including all other DVD9 games.

The Toxic flash release for DMS4 coming up in the next few days will include DVD+r dl auto-patching to apply this software hack on the fly, making DMS4 the first modchip to fully support DVD+r dl media.

Following that will be a DVD+r dl image patcher which will apply the soft hack to any DVD9 image before you burn to dl, which will let you play the games using any modchip.. That's "Team Toxic's" gift to the scene.

dzesio 21.03.2005 11:39

chyba zle zrozumialem na poczatku. modchip bedzie paczowal kopie w locie, a paczer do obrazow umozliwi odtwarzanie z kazdym modem.
potrzeba matka wynalazkow :)

Fan29 21.03.2005 12:03

PS2 DVD-Rip ... jak to nagrać?

Ściągnąłem gre na PS2 z emule (plik pochodzi z ps2rip.com) i po rozpakowaniu otrzymałem 74 pliki po 48MB o nazwie ptc-ac5.001 - ptc-ac5.074 :blee: Jak to nagrać? Miał być w środku plik iso a tu jakies 74 inne pliki i nie wiem jak sie do tego zabrać :|

Berion 21.03.2005 14:05

Cytat:

Napisany przez split7
[...] Hmm... Berion? Nadal obstajesz przy tym ze nagrywanie gierek na ps2 najlepiej idzie w DVDecypcherze ??? ... tylko co ja mam zrobic jak mam sam plik ISO ???

Nadal :) M@X już Ci wyjaśnił, ja zaś dodam, że niekoniecznie potrzebujesz *.mdf

PS: Mam już helpera od Zandal'a. Brakuje mi tylko informacji jak za pomocą ISOBustera wyeksportować tą listę w *.txt ???

Berion 21.03.2005 14:16

Cytat:

Napisany przez dzesio
chyba zle zrozumialem na poczatku. modchip bedzie paczowal kopie w locie, a paczer do obrazow umozliwi odtwarzanie z kazdym modem.
potrzeba matka wynalazkow :)

A ja i tak wolałbym obraz bez "śmieci". No coż... Jest jakiś sposób i bez patch'owania. Jaki? [...]

Berion 21.03.2005 14:19

Cytat:

Napisany przez Fan29
Ściągnąłem gre na PS2 z emule (plik pochodzi z ps2rip.com) i po rozpakowaniu otrzymałem 74 pliki po 48MB o nazwie ptc-ac5.001 - ptc-ac5.074 :blee: Jak to nagrać? Miał być w środku plik iso a tu jakies 74 inne pliki i nie wiem jak sie do tego zabrać :|

Dżizas... NIE TEN DZIAŁ!
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...&page=16&pp=20

Po drugie: wygląda mi to na nieposkładany obraz, przy patch'owaniu. Spróbój A.F.7 Merge... :\ (zrób tego kopie na wszelki wypadek, ponież nie jestem pewien). Albo jest to stare archiwum rar (stare nazewnictwo woluminów)

PS: Nie wspieramy piractwa! :P

split7 21.03.2005 14:28

mozecie mi wytlumaczyc co stoi na drodze w nagraniu GT4 na dvd+r dl ???

Berion 21.03.2005 14:41

Cytat:

Napisany przez split7
mozecie mi wytlumaczyc co stoi na drodze w nagraniu GT4 na dvd+r dl ???

Sposób i nośnik na jakim została nagrana :P (było kilka postów temu).

Fan29 21.03.2005 15:27

Cytat:

Napisany przez Berion
II ***8211; Programy scenowe - "wolne pliki"
Co z tym zrobić? Zassać PSx CD-Gen (testowane na v1.5.4). Otworzyć program i przeciągnąć do niego wszystkie pliki. Na sam koniec kliknąć w ikonkę IMG, a po chwili otrzymamy gotowy obraz do wypalenia (*.bin/*.cue).
Proste... ...

no tak proste ... tylko nie moge nigdzie znaleźć PSx CD-Gen :blee:
może mi ktoś pomóc?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:31.