Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

Desden 05.04.2005 16:47

Cytat:

Napisany przez Shindou

Wogóle się na tym nie znam więc dałem aby wypalał tak jak jest. No i płytke wypaliło ale gdy wkładam do konsolki to na pierwszej gierce wchodzi mi do menu ale gdy daje NEW GAME niestety już nic się nie dzieje płytka w kółko się kręci i nic, natomiast przy drugiej gierce działa wszystko OK przycina mi tylko sekwencje filmowe. Konsola ma 7 dni i jest nowa nie przerobiona, gry odtwarzam SwapMagic'kiem

No to przeciez pisze w tutorialu że gry powyżej>650MB na CD nie będą śmigać wiesz mi,jakby tak było to by SM był ideałem...a ja w 7 niebie :piwo:

Cytat:

Napisany przez Shindou
Drugie pytanie tyczy się gry MGS2: Substance, mam orginał tej gry od kumpla, zrobiłem zrzut obrazu Alcocholer, zrzut zajmuje 6,3 GB czy mam nagrać to na płytę dwuwarstwową bo nie ma wala aby się zmieściła na zwykłej a czy jak nagram to czy taką płytę PS2 odczyta ?

Taaa nawet jak jakimś cudem wypalisz na dwówarstwowej płytce dvd,to i tak swap magic tego nie odczyta,bo on nieczyta dwówarstwówek!!!
Ale za to mozna zripować gre do poziomu takiego, że wejdzie na 2 płyty dvd5(4.7GB),i wtedy będzie śmigać na bank!!!

Shindou 05.04.2005 16:20

Mam problem, otóż mam obraz gry na PS2 o rozszerzeniu *.nrg czyli otwiera to NERO i Alcohol 120%, ja nagrywałem osobiście ten obraz Alcoholem 120% i przed wypaleniem wyskoczyła mi tabelka z następującymi parametram:.

Format Ścierzki: Data Track Mode 1, Data Track Mode 2 From 1, Audio Track (domyślnie dałem Data Track Mode 1)
Wielkość sektroa w bajtach: 2352, 2048, 2336 (domyślne 2048)
Wielkość nagłówka w bajtach: 307200
Wiekość stopki w bajtach: 0
Dane były już zakodowane: ODZNACZONE
Dane zawierają sekcje z informacjami EDC/ECC: ODZNACZONE

Wogóle się na tym nie znam więc dałem aby wypalał tak jak jest. No i płytke wypaliło ale gdy wkładam do konsolki to na pierwszej gierce wchodzi mi do menu ale gdy daje NEW GAME niestety już nic się nie dzieje płytka w kółko się kręci i nic, natomiast przy drugiej gierce działa wszystko OK przycina mi tylko sekwencje filmowe. Konsola ma 7 dni i jest nowa nie przerobiona, gry odtwarzam SwapMagic'kiem

Drugie pytanie tyczy się gry MGS2: Substance, mam orginał tej gry od kumpla, zrobiłem zrzut obrazu Alcocholer, zrzut zajmuje 6,3 GB czy mam nagrać to na płytę dwuwarstwową bo nie ma wala aby się zmieściła na zwykłej a czy jak nagram to czy taką płytę PS2 odczyta ?

M@X 05.04.2005 11:18

Cytat:

Napisany przez Korowiow
Nie swistak tylko niejaki kabanossen1 i paru innych "oszustow" - oczywiscie w internecie tez nie ma na temat tego chip-widma zadnych informacji.

Juz po screenie widac ze to nie ripper... Rippery sa na Actelu robione, a tu tandetny napis "Ripper IV" LOL!

AleX69 05.04.2005 10:59

Cytat:

Napisany przez AleX69
no i poszlo ... wczoraj kupilem

- PlayStation***174;2 SCPH-70004 CB
- DualShock2 SCPH-10010 E
- Memory Card 8MB SCPH-10020 GB
- DVD Remote Control SCPH-10420 ESS
- i 3 gierki: Burnout 2 - Point of Impact, Ratchet & Clank ... Soulcalibur II

testy sieci i dysku na USB porobie po 'mikolaju' (24.12) ...
Wesolych $wiat ... :D

no i sie skonczylem bawic ... wczoraj sie popsula :D

nie czyta zadnej plyty gry/filmu
nie byla zlamana ... nie zdarzylem sie nawet pobawic USBAdvance ;(
Cytat:

____ ____ ____ ____
| _ \/ ___|___ \ / ___| ___ ___ _ __ ___
| |_) \___ \ __) |___\___ \ / __/ _ \ '_ \ / _ \
| __/ ___) / __/_____|__) | (_| __/ | | | __/
|_| |____/_____| |____/ \___\___|_| |_|\___|

-= Presents =-

USBAdvance

> Release Infos <

Released..: April 1st 2005
Platform..: PS2
Origin....: NTSC/USA
Size......: 1x672kb
Filename..: USBAdvance.Cracked-PS2Scene.rar
Format....: .Bin/.Cue

> Software Infos <

USBAdvance allows you to copy your PS2 games to USB HDD and run directly from
the USB HDD connected to your console. It is compatible with ALL version of PS2!

Features
--------

o Games are stored on a standard USB HDD rather than a IDE HDD so you can
now play games from HDD even on the new slim PS2 consoles which cannot
have IDE HDD connected!
o Installation is done from the PC so you dont even need to burn your
warez, just copy straight to HDD!
o Excellent compatibility, USBAdvance is compatible with ALL PS2 Consoles
o User Friendly Graphical Interface
o Support 40G to 2T HDD
o Keep all your games on a HDD so you dont need to carry around all your
game discs - very convenient!
o Save your laser
o "HDLoader" equivilant for slim PS2 consoles
o Its FREE!!!
thx Berion@ za info

Desden 05.04.2005 10:40

@grzes07 między innymi nowe mod-chipy się ukazują bo mają pełną auto detekcje które stare nie miały,taki bajer a jednak.Więcej tych bajerów jest,ale porównując powiedzmy rippera1 i rippera3 to widać sporo róznic jaki dostał ten drugi.
Co do:
Cytat:

tak mozemy odpalac tylko wtedy gdy obraz byl wykonany z orginalnych gier PS2 a jesli obraz byl wykonany z kopii gry PS2 to dalej jest wymagany modchip
To jest podstawa wogule robienia kopi bez niej nie może byc robiona pamiętaj!
Ale na pewno się da robić kopię z kopi gry na ps2 i taka kopia na pewno działa,mało tego można ją powielać nie jednokrotnie...ale nie każdą gre.(są wyjątki)
I napewno nie tylko działa na mod-chipie pamiętaj,na reszcie też!!!
Oczywiście jeśli obawiasz się że twoja gra dostanie rys,albo ją nabyłeś we wersji limitowanej,to wtedy nie zaszkodzi mieć więcej niż jednej kopi.
Spróbuj w alcoholu zrobić kopie z kopi zobaczysz że będzie śmigać na np. swap magicu ;)
Dziwie się że wogule takie pytania padają zkoro to było można robić od dawień dawna :blee:

grzes07 05.04.2005 09:39

@desden

witam

ale chce zaznaczyc ze korzystajac z metody ktora ty podales cytuje "Na dzień dzisiejszy można poza mod-chipem!!!! użyć bez utraty gwarancji użyć już 3 metod .....+HDD+Hdloader/hdadvance;USBAdvance+HDD+" <<< tak mozemy odpalac tylko wtedy gdy obraz byl wykonany z orginalnych gier PS2 a jesli obraz byl wykonany z kopii gry PS2 to dalej jest wymagany modchip, czy nie zastanawiales sie dlaczego non stop pojawiaja sie nowe chipy?, jak ostatnio np. DMS 4 Pro & Lite, jezeli byloby tak jak mowisz to modchip by nie mial juz prawo bytu a tak jednak nie jest.
Dlatego nastepnym razem bym prosil o komentarz ktory ma "rece i nogi" bo czytajac twoj powyzszy komentarz nie tylko ja dochodze do wniosku ze wystarczy zakup tylko tego sprzetu i hulaj dusza a tak niestety nie jest.

pozdrawiam

Desden 04.04.2005 23:59

Cytat:

Napisany przez Korowiow
widac nie tak dawno kolega nauczyl sie czytac uwaznie - mowa o zrobieniu kopii gry dzialajacej na konsoli bez przerobek i wynalazkow - a nie o sposobach robienia konsoli w c...

Owszem nabyłem tę zdolność wieki temu,ale jeszcze ślepy nie jestem ;)

Cytat:

Nie ma takiej mozliwosci z uzyciem powszechnie dostepnego sprzetu.
A co do naciągaczy,o ile mnie pamięć nie myli jak wyszedł ripper3 to już były na allegro rippery4 :D

Pytanie: kto się da nabrać?lol :D

Korowiow 04.04.2005 23:45

Cytat:

Napisany przez desden
Widać że nie tak dawno człowiek wymyslił koło :D
Na dzień dzisiejszy można poza mod-chipem użyć bez utraty gwarancji użyć już 3 metod!!!

widac nie tak dawno kolega nauczyl sie czytac uwaznie - mowa o zrobieniu kopii gry dzialajacej na konsoli bez przerobek i wynalazkow - a nie o sposobach robienia konsoli w c...

Cytat:

Napisany przez desden
A świstak siedzi i zawija je w te sreberka...

Nie swistak tylko niejaki kabanossen1 i paru innych "oszustow" - oczywiscie w internecie tez nie ma na temat tego chip-widma zadnych informacji.

A w tym miejscu nie ma sposobu montazu tego chipa

Cytat:

Napisany przez desden
Ale nic sie nie stało,w końcu lepiej sobie popisać takie farmazony,w końcu i tak nikt tego nie sprawdza :piwo:

czy ja wiem czy takie farmazony - kolega nie ma monopolu na rozwijanie mysli - ew. na slowotok :D

Prosze mi wskazac miejsce z informacja o roznej dlugosci ramek na plycie w tutorialu, bom moze slepa - ale nie widze.

Desden 04.04.2005 22:29

Cytat:

Napisany przez Korowiow
Kopie gier na PS2 nie dzialaja bez chipa nie ma takiej mozliwosci. Tam sa roznej dlugosci ramki z danymi na plytkach dvd - a tego nie da sie zrobic na zadnym dostepnym sprzecie - o czym mozna sie przekonac podpinajac oscyloskop do rozbabranej konsoli. Bycmoze bylo to gdzies powyzej napisane - ale przeoczylem.

I to napewno,zobacz do tutoriala...który cały czas się edytuje.

Cytat:

Widać że nie tak dawno człowiek wymyslił koło :D
Na dzień dzisiejszy można poza mod-chipem użyć bez utraty gwarancji użyć już 3 metod!!!
swap magic;NA(network adapter)+HDD+Hdloader/hdadvance;USBAdvance+HDD+Przejściówka USB<>Ide lub kieszeń....

Cytat:

Jest juz Ripper 4 ktorego mozna kupic na allegro za okolo 100 pln.
A świstak siedzi i zawija je w te sreberka...

Cytat:

Co do Infinity - to trzeba uwazac - bo jest kupa podrobek -
No jak wyżej :D

Cytat:

Sorki za off-topic.
Ale nic sie nie stało,w końcu lepiej sobie popisać takie farmazony,w końcu i tak nikt tego nie sprawdza :piwo:

M@X 04.04.2005 22:28

O "ripperze 4" nie slyszauem, wiec wnioskuje ze to jakas tania imitacja - gdy na rynku byl tyko R2 ktos oferowal pdorobki pod nazwa Ripper 3 - podejrzewam ze mamy do czynienia z ta sama sytuacja...

Korowiow 04.04.2005 20:05

Kopie gier na PS/2

Kopie gier na PS2 nie dzialaja bez chipa nie ma takiej mozliwosci. Tam sa roznej dlugosci ramki z danymi na plytkach dvd - a tego nie da sie zrobic na zadnym dostepnym sprzecie - o czym mozna sie przekonac podpinajac oscyloskop do rozbabranej konsoli. Bycmoze bylo to gdzies powyzej napisane - ale przeoczylem.

Jest juz Ripper 4 ktorego mozna kupic na allegro za okolo 100 pln. Co do Infinity - to trzeba uwazac - bo jest kupa podrobek - sam taka kupilem w pewnym znanym sklepie internetowym a maniowicie w Micro... (:P sie domyslcie). Po zflashowaniu firmware zamieszczonym na stronie oryginalnego producenta - chipek jest kaput :] zimny herbert - odpowiada co prawda - ale zadnej plyty nagranej juz nie zabotuje - awaryjna procedura flashowania tez nie pomaga.

Sorki za off-topic.

grzes07 04.04.2005 16:57

witam

chcialbym jeszcze dodac ze plyty firmy Ricoh DVD+R 1-8x(Gold) maja podobna budowe jak wspomniany Verbatim, nie dawno je zakupilem i rowniez sprawdzalem pod tym katem, maja identyczna budowe jak plyty firmy Verbatim a z drugiej strony polecam te plyty jak dla mnie to b. dobry wybor wypalilem ostatnio ponad 50 sztuk i wszystkie chodza tip top.
Do nagrania plyt wykorzystalem nagrywarki Pioneer DVR 106D i Pioneer DVR 108/Piodata, program do wypalania to Nero v6.6.0.8 i Sonic RecordNOW Deluxe v7.0 i 7.3, predkosc wypalania 4x, kilka plyt nagralem z predkoscia wyzsza 8x (filmy) i te rowniez sprawuja sie tip top. To tyle na temat plyt firmy Ricoh.

pozdrawiam
p.s

chcialbym jeszcze dodac ze pyty tego producenta mozemy spotkac pod innymi markami takimi jak: Platinum, Sony, PrimeDisc, Philips, Fuji, Imation, Memorex, TDK, Traxdata, Speer, EMTEC, SKY, Nashua, Sentinel, Ultron. DVD+R(+RW)

dexi 04.04.2005 16:32

Pomocy

Niemoge przegrac orginalnej gry na x-box pokazuja sie tylko pliki vob z filmem
mam program xiso ale pokazuje ze płyta nie jest z x-boxa pewnie dlatego ze widzi ja jako plyte z filmem niewiem jak dostac sie do tych plików z x-boxa dzieki. :piwo:

Desden 04.04.2005 14:07

Zgadzam się że słaby nośnik,jego sprawa niech się bawi,jak on nie ma nerwów to niech pożyczy od kolegi i przejdzie ten kawałek....

Berion 04.04.2005 10:15

Cytat:

Napisany przez desden
Ale gra nie=się filmowi!!!
Jakby tak było,to nie potrzebowalibymy swapów,modchipów wogule przeróbek ;]
A w gta;sa filmiki są renderowane na engine gry,to nie jest FFX(tu bym się zgodził) że mozna było by sobie naprawić...więc to raczej mu nie pomoże(tym razem) ;)

Bez obrazy desden, ale co ma piernik do wiatraka? Sprawdzałeś link? :D Mowa jest poprostu o słabych nośnikach.

My mówimy: "Ta ściana jest zielona"
Ty mówisz: "Gdyby nie była zielona można by pomalować naczerwono"

- Analogia

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:21.