![]() |
Cytat:
Cytat:
Ale za to mozna zripować gre do poziomu takiego, że wejdzie na 2 płyty dvd5(4.7GB),i wtedy będzie śmigać na bank!!! |
Mam problem, otóż mam obraz gry na PS2 o rozszerzeniu *.nrg czyli otwiera to NERO i Alcohol 120%, ja nagrywałem osobiście ten obraz Alcoholem 120% i przed wypaleniem wyskoczyła mi tabelka z następującymi parametram:.
Format Ścierzki: Data Track Mode 1, Data Track Mode 2 From 1, Audio Track (domyślnie dałem Data Track Mode 1) Wielkość sektroa w bajtach: 2352, 2048, 2336 (domyślne 2048) Wielkość nagłówka w bajtach: 307200 Wiekość stopki w bajtach: 0 Dane były już zakodowane: ODZNACZONE Dane zawierają sekcje z informacjami EDC/ECC: ODZNACZONE Wogóle się na tym nie znam więc dałem aby wypalał tak jak jest. No i płytke wypaliło ale gdy wkładam do konsolki to na pierwszej gierce wchodzi mi do menu ale gdy daje NEW GAME niestety już nic się nie dzieje płytka w kółko się kręci i nic, natomiast przy drugiej gierce działa wszystko OK przycina mi tylko sekwencje filmowe. Konsola ma 7 dni i jest nowa nie przerobiona, gry odtwarzam SwapMagic'kiem Drugie pytanie tyczy się gry MGS2: Substance, mam orginał tej gry od kumpla, zrobiłem zrzut obrazu Alcocholer, zrzut zajmuje 6,3 GB czy mam nagrać to na płytę dwuwarstwową bo nie ma wala aby się zmieściła na zwykłej a czy jak nagram to czy taką płytę PS2 odczyta ? |
Cytat:
|
Cytat:
nie czyta zadnej plyty gry/filmu nie byla zlamana ... nie zdarzylem sie nawet pobawic USBAdvance ;( Cytat:
|
@grzes07 między innymi nowe mod-chipy się ukazują bo mają pełną auto detekcje które stare nie miały,taki bajer a jednak.Więcej tych bajerów jest,ale porównując powiedzmy rippera1 i rippera3 to widać sporo róznic jaki dostał ten drugi.
Co do: Cytat:
Ale na pewno się da robić kopię z kopi gry na ps2 i taka kopia na pewno działa,mało tego można ją powielać nie jednokrotnie...ale nie każdą gre.(są wyjątki) I napewno nie tylko działa na mod-chipie pamiętaj,na reszcie też!!! Oczywiście jeśli obawiasz się że twoja gra dostanie rys,albo ją nabyłeś we wersji limitowanej,to wtedy nie zaszkodzi mieć więcej niż jednej kopi. Spróbuj w alcoholu zrobić kopie z kopi zobaczysz że będzie śmigać na np. swap magicu ;) Dziwie się że wogule takie pytania padają zkoro to było można robić od dawień dawna :blee: |
@desden
witam ale chce zaznaczyc ze korzystajac z metody ktora ty podales cytuje "Na dzień dzisiejszy można poza mod-chipem!!!! użyć bez utraty gwarancji użyć już 3 metod .....+HDD+Hdloader/hdadvance;USBAdvance+HDD+" <<< tak mozemy odpalac tylko wtedy gdy obraz byl wykonany z orginalnych gier PS2 a jesli obraz byl wykonany z kopii gry PS2 to dalej jest wymagany modchip, czy nie zastanawiales sie dlaczego non stop pojawiaja sie nowe chipy?, jak ostatnio np. DMS 4 Pro & Lite, jezeli byloby tak jak mowisz to modchip by nie mial juz prawo bytu a tak jednak nie jest. Dlatego nastepnym razem bym prosil o komentarz ktory ma "rece i nogi" bo czytajac twoj powyzszy komentarz nie tylko ja dochodze do wniosku ze wystarczy zakup tylko tego sprzetu i hulaj dusza a tak niestety nie jest. pozdrawiam |
Cytat:
Cytat:
Pytanie: kto się da nabrać?lol :D |
Cytat:
Cytat:
A w tym miejscu nie ma sposobu montazu tego chipa Cytat:
Prosze mi wskazac miejsce z informacja o roznej dlugosci ramek na plycie w tutorialu, bom moze slepa - ale nie widze. |
Cytat:
Cytat:
Na dzień dzisiejszy można poza mod-chipem użyć bez utraty gwarancji użyć już 3 metod!!! swap magic;NA(network adapter)+HDD+Hdloader/hdadvance;USBAdvance+HDD+Przejściówka USB<>Ide lub kieszeń.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
O "ripperze 4" nie slyszauem, wiec wnioskuje ze to jakas tania imitacja - gdy na rynku byl tyko R2 ktos oferowal pdorobki pod nazwa Ripper 3 - podejrzewam ze mamy do czynienia z ta sama sytuacja...
|
Kopie gier na PS/2
Kopie gier na PS2 nie dzialaja bez chipa nie ma takiej mozliwosci. Tam sa roznej dlugosci ramki z danymi na plytkach dvd - a tego nie da sie zrobic na zadnym dostepnym sprzecie - o czym mozna sie przekonac podpinajac oscyloskop do rozbabranej konsoli. Bycmoze bylo to gdzies powyzej napisane - ale przeoczylem.
Nie ma takiej mozliwosci z uzyciem powszechnie dostepnego sprzetu. Jest juz Ripper 4 ktorego mozna kupic na allegro za okolo 100 pln. Co do Infinity - to trzeba uwazac - bo jest kupa podrobek - sam taka kupilem w pewnym znanym sklepie internetowym a maniowicie w Micro... (:P sie domyslcie). Po zflashowaniu firmware zamieszczonym na stronie oryginalnego producenta - chipek jest kaput :] zimny herbert - odpowiada co prawda - ale zadnej plyty nagranej juz nie zabotuje - awaryjna procedura flashowania tez nie pomaga. Sorki za off-topic. |
witam
chcialbym jeszcze dodac ze plyty firmy Ricoh DVD+R 1-8x(Gold) maja podobna budowe jak wspomniany Verbatim, nie dawno je zakupilem i rowniez sprawdzalem pod tym katem, maja identyczna budowe jak plyty firmy Verbatim a z drugiej strony polecam te plyty jak dla mnie to b. dobry wybor wypalilem ostatnio ponad 50 sztuk i wszystkie chodza tip top. Do nagrania plyt wykorzystalem nagrywarki Pioneer DVR 106D i Pioneer DVR 108/Piodata, program do wypalania to Nero v6.6.0.8 i Sonic RecordNOW Deluxe v7.0 i 7.3, predkosc wypalania 4x, kilka plyt nagralem z predkoscia wyzsza 8x (filmy) i te rowniez sprawuja sie tip top. To tyle na temat plyt firmy Ricoh. pozdrawiam p.s chcialbym jeszcze dodac ze pyty tego producenta mozemy spotkac pod innymi markami takimi jak: Platinum, Sony, PrimeDisc, Philips, Fuji, Imation, Memorex, TDK, Traxdata, Speer, EMTEC, SKY, Nashua, Sentinel, Ultron. DVD+R(+RW) |
Pomocy
Niemoge przegrac orginalnej gry na x-box pokazuja sie tylko pliki vob z filmem
mam program xiso ale pokazuje ze płyta nie jest z x-boxa pewnie dlatego ze widzi ja jako plyte z filmem niewiem jak dostac sie do tych plików z x-boxa dzieki. :piwo: |
Zgadzam się że słaby nośnik,jego sprawa niech się bawi,jak on nie ma nerwów to niech pożyczy od kolegi i przejdzie ten kawałek....
|
Cytat:
My mówimy: "Ta ściana jest zielona" Ty mówisz: "Gdyby nie była zielona można by pomalować naczerwono" - Analogia |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:21. |