Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

Berion 21.03.2005 15:34

Cytat:

Napisany przez Fan29
no tak proste ... tylko nie moge nigdzie znaleźć PSx CD-Gen :blee:
może mi ktoś pomóc?

Równie dobrze możesz użyć CDGenPS2 :) A w załączniku masz PSxCD-Gen (aby ściagnąć użyj FlashGet'a lub inny download manager, inaczej plik będzie uszkodzony).

misiek456 21.03.2005 15:50

kupowanie moda do 1 gry :> to chyba przesada bo bedzie swoje kosztowal i nie wiadomo czy taniej niz oryginal :>
na ps2 nie ma duzo gier na dvd9 i raczej nie bedzie :>
a pozatym co do ogryginalnego gt4 to sa duze problemy z odtworzeniem jego wogole :> i prawdopodobnie bedzie musiala wyjsc 2 wersia :> bo bedzie duzo zwrotow :> kwestia czasu
na torrencie widzialem 2 obrazy gt4:> i w komentazach pisze ze nikt nie potrafil ich wypalic z dysku tez nie dzialaja :>
ale goscie cos pisali ze mozna wypalac od ktoregos sektora czy jakos :>

http://torrentreactor.net/view.php?id=5061383 sobie oblukajcie :> chyba ze cos zle przeczytalem

Bartesz 21.03.2005 16:15

Witam, jestem nowy
zapisałem się na to forum tylko z powodu GT4 i problemów kopi, ludziska powiedzcie kiedy będzie kopia GT4.
Z tego co wyczytałem to wynika ze to tylko kwestia czasu trzeba tylko mieć odpowiedni soft i nagrywane,
Pozdrawiam ALL-e :)

Fan29 21.03.2005 18:34

Dzięki za pomoc, ale niestety nie rozwiązało to mojego problemu :smutny: . Ściągnąłem obydwa programy i nadal nie moge połączyć tych 74 plków które ściągnołem i zrobić je na iso. Programy nie widzą tych plików ??? .
W jaki sposób nagrać to na płyte już nie mam pojecia :| , przeszukałem połowe internetu i nadal nie wiem co z tym zrobić ...

EDIT:
Yeest Yeest :) chyba się udało :jupi:
przeciągnołem poprostu pliki do programu i tworzy obraz płyty ...
Wielkie dzięki za programy ... :piwo:

Berion 21.03.2005 18:44

@misiek456
Sprawa się tyczy DMS'ów - to drogie mod'y, ale też dobre i przedewszystkim flash'owalne.
Co do patch'owania: zobaczymy. Narazie trzeba sie dowiedziec/odkryć jak sie wykonuję kopie GT4
GT4 oryginał na z'mod'owanej konsoli działa bezproblemu. Na R2/3 trzeba przytrzymać dłużej reset.

Berion 21.03.2005 18:50

@Fan29
Jeśli potrzebowałeś tego progsa do "tych plików" z twojego wcześniejszego posta to odrazu Ci mówię żebyś nie marnował płyty.

Spróbój połączyć to A.F.7 Merge i zmień potem rozszerzenie na *.iso. Jeśli wyjdzie z tego doopa to spróbój to wypakować WinRar'em (i co z tego, że nie widzi). *.001 itd. to stare nazewnictwo woluminów. Otwórz winRar'a i zaklikaj ten 001 :)

PS: Cokolwiek mu nie przciągniesz to zrobi z tego obraz :) Tyle, że "nie taki" :)

Fan29 21.03.2005 19:29

Ooops! :blee:
Hmmm ... za późno ??? Właśnie wypaliłem :niepow: ... i rzeczywiście nie działa...
Jak dobrze zrozumiałem to robie w A.F.7 Merge ---> plik *.001, któremu następnie przerabiam rozszerzenie na .iso i normalnie nagrywam np. DVD Decrypterem? ... bo juz jeden Philipps poszedł do śmieci :|

EDIT:
Gdy zmieniam rozszerzenie na .iso to ikona zmienia mi się na archiwum rar a przy próbie otwarcia tego winrarem wyskakuje ---> musisz posiadać następujący wolumin aby kontynuować wypakowywanie ... ... i lipa :'(

Berion 21.03.2005 19:39

Ehh... Otwierasz A.F.7 Merge. Klikasz na "Add" i wrzucasz to wszystkie 74 plików (po kolei). Na koniec dajesz Merge i zrobi Ci jeden plik. Zmieniasz potem jego rozszrzenie na *.iso

Ja bym najpierw spróbował to wypakować WinRar'em [!]

PS: Philips? Dżizas...
PPS: Co to za gra?

Edit:
To podajmu plik nr. 002 (Einstein'ie :D)

Fan29 21.03.2005 19:42

Philipsy mam już wypróbowane elegancko działają przy przegrywaniu ...
a gra to Ace Combat 5 USA DVD-FULL ...

są to 74 pliki + 1 z rozszerzeniem .sfv (2KB)

Berion 21.03.2005 19:44

Cytat:

Napisany przez Fan29
Philipsy mam już wypróbowane elegancko działają przy przegrywaniu ...
a gra to Ace Combat 5 USA DVD-FULL ...

A tak swoją drogą: Jeśli to jest Rip to nie może być *.iso :P
PS: To podajmu plik nr. 002 (Einstein'ie )

misiek456 21.03.2005 21:23

ja mam mesiasha :D to pewnie nie pudzie :)
dziala ?? to znaczy jak wypalali ??:)

M@X 21.03.2005 22:14

Berion : ale sie uparles... Ja jestem na 99% przekonany ze jest to archiwum WinRAR'a. Kliknij plik 001 i w okienku "Otworz z..." Wybierz WinRAR - powinien ladnie dolaczyc Ci reszte czesci. Potem tylko wypakuj, pozdrawiam...

Berion 21.03.2005 22:24

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Berion : ale sie uparles... Ja jestem na 99% przekonany ze jest to archiwum WinRAR'a. Kliknij plik 001 i w okienku "Otworz z..." Wybierz WinRAR - powinien ladnie dolaczyc Ci reszte czesci. Potem tylko wypakuj, pozdrawiam...

Ja też :)
Można też tak: połączyć Merge'em te pliki, a na koniec zmienić rozszerzenie na *.rar :]
Czemu napisałem o nieposkładanym obrazie? Nazwa... utkwiło mi to z tutuoriala desden'a :)

edit:
:wow: Nie minęły nawet trzy miesiące, a pytania odwiedziło prawie 7000 osób, a tutorial prawie 3000 [!] :wow: Szok... :d

split7 21.03.2005 23:59

Cytat:

Napisany przez Fan29
Ściągnąłem gre na PS2 z emule (plik pochodzi z ps2rip.com) i po rozpakowaniu otrzymałem 74 pliki po 48MB o nazwie ptc-ac5.001 - ptc-ac5.074 :blee: Jak to nagrać? Miał być w środku plik iso a tu jakies 74 inne pliki i nie wiem jak sie do tego zabrać :|

Powinienes miec wsrod tych plikow chociaz jeden ktory otwiera sie z jakiegos programu do kompresowani (np. WinRAR) a jesli tak nie jest to otwoz plik z "najnizszym" rozszezeniem w winrarze i po rozpakowaniu powinny Ci sie wszystkie pliki polaczyc

Berion - dlaczego uparles sie na sposob , ktory wymaga wiecej "zachodu" ?? :)

Cytat:

Napisany przez Berion
A tak swoją drogą: Jeśli to jest Rip to nie może być *.iso

Hmmm ... Rip z nazwa DVD-FULL w tytule ???

kiewas 22.03.2005 00:14

Jak będą to mieli na ps2rip.net to będziemy świętować, na razie albo oryginał albo katowanie Prologue :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:59.