Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

Desden 24.03.2005 17:51

no tak,przez kolejne numeracje nowszych wersji tutorialu nie zauważyłem tej zmiany :D

split7 24.03.2005 17:50

Jak by nie bylo zmarnowalem juz 2 Verbaim'y DataLife'y :(
Zaczynam nie lubic mojej konsolki za numery ktore mi wycina z grami z PSX'a :(

Sam niewiem co jest nie "halo" ;). Dvd i gry z PS2 smigaja az miło ... a jak zazucam backup z PSX to "laser szuka sciezki" (takie przynajmniej wydaje odglosy).

Pale gre z plikow *.ccd *.img *.sub Alcoholem , moze sprobowac wypalic w CloneCD ???

Berion 24.03.2005 17:13

Cytat:

Napisany przez split7
@berion
czy jak w alkoholu pale gre na psx'a to mosze wybrac profil PS2 ??? (bo tak napisales w tuturialu) ???

Profile to ściema :) Oba są takie same (żeby była jasność: profil Playstation i Playstation 2) bo i zasada się nie zmieniła... I dla gier z PSX'a i dla gier z PS2 jest to libcrypt...
Czemu w tutorialu był (@desden :( spilit ma rację, kiedyś było) profil Playstation 2? Przez moją nie uwagę... Poprostu najpierw napisałem opios dla RIP i potem aby nie pisać tego od nowa skopiowałem. Zapomniałem jednak usunąć tej nieszczęsnej dwójki :). Od przeszło tygodnia już jej nie ma...
Co by się stało gdybyś nagrał na profilu PS2? nic... :)

- Za błędy przepraszam

split7 24.03.2005 17:11

Cytat:

Napisany przez Berion
5.) Wybieramy nagrywarkę, prędkość definujemy na x2-x8, profil Playstation 2 i klikamy "start".

zaczerpniete z Tuturiala

Cytat:

Napisany przez desden
On nic takiego nie napisał,napisał że profil dla ps1 a nie ps2,więc zrób tak jak pisze,przecież pisze po polsku

Ja widze ze jaest napisana Playstation 2

Desden 24.03.2005 13:35

Cytat:

Napisany przez split7
@berion

czy jak w alkoholu pale gre na psx'a to mosze wybrac profil PS2 ??? (bo tak napisales w tuturialu) ???

On nic takiego nie napisał,napisał że profil dla ps1 a nie ps2,więc zrób tak jak pisze,przecież pisze po polsku :czytaj:
Czyli taki profil jaką masz gre na daną konsole... 8 )

split7 24.03.2005 12:05

@berion

Yarozelsky 23.03.2005 23:18

a po rozpakowaniu to jest obraz plyty czy pliki ,dziwna rzecz ze po rozpakowaniu zajmuje mniej...

robak57 23.03.2005 22:52

nagranie gry na playstation2!!!

Ściągnąłem grę z torrenta ma ona 5,3gb i jest spakowana w "winrar" a, gdy ją rozpakuje ma ona 2,4gb i po nagraniu nie działa na konsoli.Proszę o pomoc bo nie umie jej nagrać każda informacja mile widziana.

Desden 23.03.2005 15:16

Akurat cenie go za konwersje,w bardzo przestępny sposób.

Bartesz 23.03.2005 14:42

Komu duało sie zrobić kopie GT4 na ps2

Berion 23.03.2005 11:46

Cytat:

Napisany przez split7
Ok.Dzieki uspokoiłes mnie :)

Nie nie sugerowalem sie zadna sonda ... ok, wiem juz ze pioneer ... teraz pozostaje kwestia modelu ...

Sam mam 107D, bardzo ładnie pali (chociaż ostatnio miałem problem z "+" na biosie 1.10). Chciałem kupić 108, ale musiałbym czekać ponad miesiąc, więc zdecydowałem się na 7. Nie narzekam... :) Jaki jest 109? Nie wiem, nie mam z nim styczności.
Mam kumpla z SOHW-812S@832S, kiedyś paliłem gry u niego (ale nie sugerój się, to stara nagrywarka).
Mam też kumpla z NDW-3500A to również dobry sprzęt (i stary :)), nie polecam nim kopiować porysowanych płyt.

I... na tym się praktycznie kończy moja "wiedza" na ten temat :D

Nie wiesz co kupić? Zadaj pytanie tu:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=44017

Znajdziesz tam odp. ludzi znacznie bardziej kompetentnych ode mnie w tym aspekcie :)

Cytat:

Napisany przez desden
Najlepiej się używa WinIso do operacji,mi jest znim wygodnie,i tez polecam każdemu w tym temacie [...]

WinISO? A jak w nim zmieniasz LBA? Skąd wiesz jaka kolejność plików (tak, to jest ważne). ???

Desden 23.03.2005 00:49

Najlepiej się używa WinIso do operacji,mi jest znim wygodnie,i tez polecam każdemu w tym temacie ;)

...a propo wypalary,lepszy lg tak mi się zdaje,są 2 modele ten nowszy jest spox,jeszcze nikt nie nażekał, a i x2 dvd wypali, nie to co litek :piwo:

split7 23.03.2005 00:00

Cytat:

Napisany przez Berion
Na bank. Duo1 już "to" miał

Ok.Dzieki uspokoiłes mnie :)

Cytat:

Napisany przez Berion
Pioneer :D Sugerowałeś się sondą na głównej? :)

Nie nie sugerowalem sie zadna sonda ... ok, wiem juz ze pioneer ... teraz pozostaje kwestia modelu ...

Berion 22.03.2005 23:27

Cytat:

Napisany przez split7
Ludziska czy wiecie moze czy w DUO2 jest RGB Fix zaaplikowany ??
Bo sciagnolem pare "zapasowych kopii" gier tyle ze ntsc i nie wiem czy bede mial kolory (nie mam specjalnego kabla RGB) [...]

Na bank. Duo1 już "to" miał... ...

Cytat:

Napisany przez split7
[...] A jeszcze jedna sprawa ... jaka jest wasz ostateczna rada co do zakupu nagrywarki "defałde" (bo jade po nia jutro , albo pojutrze) ...
NEC??
Lite-On??
LG?? (czy co tam jeszcze jest ;))

Pioneer :D Sugerowałeś się sondą na głównej? :)

split7 22.03.2005 23:20

Ludziska czy wiecie moze czy w DUO2 jest RGB Fix zaaplikowany ??
Bo sciagnolem pare "zapasowych kopii" gier tyle ze ntsc i nie wiem czy bede mial kolory (nie mam specjalnego kabla RGB)

A jeszcze jedna sprawa ... jaka jest wasz ostateczna rada co do zakupu nagrywarki "defałde" (bo jade po nia jutro , albo pojutrze) ...
NEC??
Lite-On??
LG?? (czy co tam jeszcze jest ;))

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:10.