Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

Berion 19.03.2005 17:16

Cytat:

Napisany przez split7
zebym mial jeszcze jakies pojecie - jestem calkowicie zielony :smutny:
chce poprostu nagrywarke ktora bedzie dobrze palila plyty pod moje PS2 z chipem DUO2 [...]

Polecam NDW-3500A (jak i nowsze) jak i DVR-107D (jak i nowsze). Co wcale nie znaczy, że Liteon jest zły :)
O LG się nie mogę wypowiadać, ponieważ mam jej tylko CD, a DVD nikt nie ma ze znajomych... ... Poszukaj zresztą po forum opini na ich temat i wybierz tą, która Ci najbardziej spasuje.

Cytat:

Napisany przez split7
[...] A i jeszcze jedna sprawa:
Czy duo2 taki poprostu jest , czy ja cos zle robie , czy poprostu mam cos zwalone - nie chodza mi gierki na PSX (pale alkoholem na profilu "playstation" z predkoscia 4x) ???

Z tego co mi wiadomo to DUO odpalają gry z PSX'a... Może trzeba pokombinować z kilkoma resetami itp... Zajrzyj na stronę domową...

split7 19.03.2005 17:59

W tym rzecz ze probowalem juz na wszystkie sposoby i kicha - niektore orginaly sie odpalaja , a backup'y i jeszcze inne orginaly maja objawy "dlawienia sie lasera" , niby sie cos wczytuje , a potem konsolka pokazuje info zeby wlozyc kompatybilna plytke ... a wlasnie jest mozliwosc wyjecia starego chipa i wlozenia nowego (mam chec na ripera3 albo dms'a [ktorego jeszcze nigdy w polsce nie widzialem]) ... moze to wina mojej konsolki - mam v3

Berion 19.03.2005 18:38

Cytat:

Napisany przez split7
W tym rzecz ze probowalem juz na wszystkie sposoby i kicha - [...]

Najlepiej poszukaj strony domowej samego DUO. Na niej będzie opisane jak i co boot'ować.

Cytat:

Napisany przez split7
[...] niektore orginaly sie odpalaja , a backup'y i jeszcze inne orginaly maja objawy "dlawienia sie lasera" , niby sie cos wczytuje , a potem konsolka pokazuje info zeby wlozyc kompatybilna plytke [...]

Dławienia się, powiadasz... ... tzn.?
1. Jakto "niektore orginaly sie odpalaja"? Tzn., że nie za każdym razem?
2. Norma, że niektóre backup'y mogą nie wchodzić za pierwszym razem (szczególnie na syfnych nośnikach).

Słaby i niedomagający laser, poznajemy po tym, że nie za każdym razem boot'uje się oryginalna gra, problemy z boot'em kopii (więcej niż 2/3 próby na markowych nośnikach), przycinanie się wstawek liczonych jak i FMV, występowanie DRE (opcjonalnie)... ...

Cytat:

Napisany przez split7
[...] a wlasnie jest mozliwosc wyjecia starego chipa i wlozenia nowego (mam chec na ripera3 albo dms'a [ktorego jeszcze nigdy w polsce nie widzialem]) ... moze to wina mojej konsolki - mam v3

Wiekowy sprzęt :)
Możliwość oczywiście istnieje, wystarczy wylutować i wlutować nowy... Ale czy to ma sens? Tyle szmalu płacić? DUO2 nie jest zły... Potrafi niemal to co rozpruwacz.

Ja bym nie wymieniał...

Essio 19.03.2005 19:14

Witam...
Z nba vol.3 nie miałem problemu udało się spachować ale w przypadku fify juz ten myk nie wychodzi. Mam torrenta o nazwie "FIFA Street USA PS2DVD-PROTOCOL" i próbuje inna metodą, mam patcha o nazwie "ggfr-FifaStreet" i zaczyna pachować ale staje przy 61%. Obraz ma rozmiar przy 61% koło 2.5GB, nawet poświęciłem płytkę i wypaliłem ale nie ruszyla gra. Czy udało się już komuś spachować fif?.

split7 19.03.2005 21:46

Cytat:

Napisany przez Berion
Dławienia się, powiadasz... ... tzn.?
1. Jakto "niektore orginaly sie odpalaja"? Tzn., że nie za każdym razem?
2. Norma, że niektóre backup'y mogą nie wchodzić za pierwszym razem (szczególnie na syfnych nośnikach).

Słaby i niedomagający laser, poznajemy po tym, że nie za każdym razem boot'uje się oryginalna gra, problemy z boot'em kopii (więcej niż 2/3 próby na markowych nośnikach), przycinanie się wstawek liczonych jak i FMV, występowanie DRE (opcjonalnie)...

Piszac dlawienie mialem na mysle .... hmm ... jak by to nazwac ... laser czyta czyta , i po chwili "gubi" sciezke

A backup nagrywam ostatno na plytkach maxell

Bez kitu. siedzialem 2h i udalo mi sie odpalic moja ukochana gierke ff7 (narazie tylko raz , ale to zawsze cos) - poszla na wylaczonycm chipie (wszystko robilem zgodnie z instrukcja za stronki modchip.pl . szkoda ze tylko tak ale tez jestem
:)

Najsmieszniejsze z tego wszystkiego jest to ze wszystkie gry DVD i filmy "smigaja" bez problemu

Mam jeszcze pytanie odnosnie patchy .... czy one sa potrzebne zeby grac wogole w gre , czy moze poto zeby gra poszla na swap magick'u ??

I kolejna sprawa: czy gierki ntsc wygladaja gorzej niz pal - tj. mam san andreas ale grafika jest koszmarna ... nie wiem czego to wina

Sorki ze tyle pytan nie zwiazanych besposrednio z paleniem gier ale nie mam sie
nawet kogo pytac o takie sprawy ....

Berion 19.03.2005 23:13

@split7
- FF7 cudowna gra, skończyłem kilka razy (pokonałeś Weapon'y? :D)
- Przyznam się, że nie wiem co to za płyty Maxell. Spróbój na verbatim'ie Pastel lub Crystal Azo.
- Skoro FF7 odpalił na wyłączonym mod'dzie to musiałbyć oryginał (dobry wybór, też mam orygilną) :D
- Patch'e są dla SwapBadziewika (no chyba, że takie które zdejmują cenzurę itp.) :D Podobno są jakieś gry, z którymi stare mod'y sobie nie radzą - nie wiem, Ja takowych jeszcze nie spotkałem (Ripper2). Tym bardziej Duo2, który jest nowszy od R2.
- NTSC od PAL różni się częstotliwością wyświetlanych klatek i ilością lini na ekranie TV. Dla NTSC (USA/JAP) jest to 60 ramek, a dla PAL (Europa) 50. Czyli teoretycznie gry w PAL'u są wolniejsze (widać róznicę szczególnie w takich grachjak Gran Turismo czy Soul Calibur - tam prędkość jest bardzo ważna i różnicę czuć od razu). Laik (to niekoniecznie się tyczy Ciebie - napisałem tak ogólnie :)) nie zobaczy różnicy dopóki nie nauczy się grać :). A co do lini wyświetlanych na ekranie jest to na korzyść PAL. Wyraźniejsza gfx (ale też bez przesady). Osobiście preferuję NTSC ze względu na prędkość.
- Jeśli chodzi o SenDresa :) to zależy co masz na myśli. Wiesz... ... ta gra piękna nie jest. Napewno poziomem wykonania nie dorówna takiemu Halo czy DMC, z kilku oczywistych powodów.
Natomiast jeśli Ci się rozłażą tekstury lub późno doczytują obiekty to znak, że albo masz słabylaser albo grasz na badzienym nośniku (bądź słabo wypalonym). Narazie tyle...

Cytat:

Napisany przez split7
[...] Sorki ze tyle pytan nie zwiazanych besposrednio z paleniem gier ale nie mam sie nawet kogo pytac o takie sprawy ....

Spoko... Na tym forum nikt nikogo nie gania za offtop (oczywiście w granicach rozsądku) :) Nie ma sprawy...

kiewas 19.03.2005 23:31

Cytat:

Napisany przez Berion
Spoko... Na tym forum nikt nikogo nie gania za offtop (oczywiście w granicach rozsądku) :) Nie ma sprawy...

No to ja wbije się w temat z offtopem :)
Niedługo będe kupował PS2. Jako, że dostanie nowej PS2 jest już dosyć trudne, wybór jest ograniczony do PStwo... No i taką konsolę właśnie mam zamiar nabyć (plus jakieś tam zabezpieczenia Matrix, Ripper3.1), oczywiście jak wspominałem nówka. Cena = ok.800zł, myślę że chyba się jako tako opłaca, dodam że na konsolę czekam już z 3 lata :P i jakoś zawsze prze******ałem kasę na jakieś części do kompa...

No i pytania:
MATRIX - co to za zabezpieczenie, budowa i zasada działania
nieszczęsny trzpień PStwo - wypadające kuleczki???

Berion 19.03.2005 23:38

:D

Cytat:

Napisany przez kiewas
[...] MATRIX - co to za zabezpieczenie, budowa i zasada działania
nieszczęsny trzpień PStwo - wypadające kuleczki???

Jeśli chodzi o "bolce" to domena wyeksploatownego PSX'a :)
Natomiast ten matrix to zabezpieczenie LA, żeby się nie spalił.

split7 20.03.2005 00:21

Cytat:

Napisany przez Berion
- FF7 cudowna gra, skończyłem kilka razy (pokonałeś Weapon'y? :D)

No jasne - nie darowal bym sobie gdybym tego nie zrobil :)
Cytat:

Napisany przez Berion
- Skoro FF7 odpalił na wyłączonym mod'dzie to musiałbyć oryginał (dobry wybór, też mam orygilną) :D

oczywiscie ze orginal :) wszystkie FF jakie mam to ORGinaly :)

Cytat:

Napisany przez Berion
- Jeśli chodzi o SenDresa :) to zależy co masz na myśli. Wiesz... ... ta gra piękna nie jest. Napewno poziomem wykonania nie dorówna takiemu Halo czy DMC, z kilku oczywistych powodów.
Natomiast jeśli Ci się rozłażą tekstury lub późno doczytują obiekty to znak, że albo masz słabylaser albo grasz na badzienym nośniku (bądź słabo wypalonym). Narazie tyle...

Mam nadzieje ze to wina plytki - esperanza :blee: , bo jak to by byla wina lasera to bym wpadl w niezlego doła :)

Cytat:

Napisany przez Berion

dzieki za zrozumienie ;]

Desden 20.03.2005 01:41

http://www.duomodchip.com/english/install.htm

Cytat:

PSX games

- Press EJECT button to switch on the machine.
- Insert PSX game in tray, then press and hold RESET button to switch off machine.
- Now hold the RESET button to start up your machine. Only release the RESET button once the Blue LED light of the Eject button lights up.

split7 20.03.2005 02:06

robie tak , a mimo to nie wszystko chce "latac" (np ff8 iruchamia mi sie w ten sposob , a ff7 juz nie)

Desden 20.03.2005 10:54

spróbuj użyć "boot CD" dla psone(coś jak swap magic,tylko dla szaraka),wiem że nie powinno się tego robić,ale ty twierdzisz że masz duo2se,może masz duo2?
Starszy chip...i takie jajka,w samej plejce jeżli chodzi o psx'a to możesz ustawić jakość obrazu,ewentulnie możesz jeszcze pobawić się w konwersje gry ntsc<>pal.

Berion 20.03.2005 11:52

Cytat:

Napisany przez desden
spróbuj użyć "boot CD" dla psone(coś jak swap magic,tylko dla szaraka),wiem że nie powinno się tego robić [...]

niby dlaczego? ???

Cytat:

Napisany przez desden
[...] w samej plejce jeżli chodzi o psx'a to możesz ustawić jakość obrazu [...]

Hmm... ... masz na myśli to, że w PS2 w sys.config. można ustawić delikatne rozmazywanie tekstur? (smooth). Ale to nie ma nic wspólnego z problemami z za'boot'owaniem gry z PSX'a... ...

desden... wielka prośba :) Staraj się pisać po Polsku

Cytat:

Napisany przez desden
[...] ewentulnie możesz jeszcze pobawić się w konwersje gry ntsc<>pal.

To akurat to ja odradzam... Część gier się kaszani po tym zabiegu.

Desden 20.03.2005 12:00

Cytat:

Napisany przez Berion
Hmm... ... masz na myśli to, że w PS2 w sys.config. można ustawić delikatne rozmazywanie tekstur? (smooth). Ale to nie ma nic wspólnego z problemami z za'boot'owaniem gry z PSX'a... ...

Chciałem napisac ze grałem w ff7 i jest bżydkie,ładniejsze jest ff8...cos mi sie pochrzaniło. :\

split7 20.03.2005 12:32

o co chodzi wam z tym "boot cd" bo nie łapie ??? ??? ???

FF7 jest najlepszy ze wszystkich "fajnali" :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:38.