Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

Desden 04.04.2005 01:11

Ale gra nie=się filmowi!!!
Jakby tak było,to nie potrzebowalibymy swapów,modchipów wogule przeróbek ;]
A w gta;sa filmiki są renderowane na engine gry,to nie jest FFX(tu bym się zgodził) że mozna było by sobie naprawić...więc to raczej mu nie pomoże(tym razem) ;)

grzes07 04.04.2005 00:00

Cytat:

Napisany przez mefiu166
Witam
Mam GTA San Andreas na ps2 . Na płycie jest rysa , dzieki której nie moge przejsc do 2 miasta . Podczas filmiku kończącego ostatnią misje w 1 miescie konsola przestaje czytać płyte . Próbowałem uszkodzony folder odzyskac programem CDCheck . Niby sie udało . Reszte nieuszkodzonych plików zgrałem do jednego folderu i wrzuciłem to na płyte , ale konsola nie chce jej czytać :/ Co z tym fantem zrobić ??

witam

co moge polecic to zapoznanie sie z tym artykulem rowniez dla tych osob ktorzy uwazaja ze "taniochy DVD" to rowniez dobry wybor nie tylko dla konsol PS2. Komentarz troche daje do myslenia ale czy te osoby przekona, osobiscie watpie.

http://www.divx.howto.pl/modules.php...ewtopic&t=5927

pozdrawiam

Desden 03.04.2005 16:07

Można poprosić swojego kolega jak ma ps2 o pożyczenie jej,również o zdobyciu back'upa tej że gry z oryginału, który nie ma rysy...:P

Berion 03.04.2005 15:58

Cytat:

Napisany przez mefiu166
Witam
Mam GTA San Andreas na ps2 . Na płycie jest rysa , dzieki której nie moge przejsc do 2 miasta . [...]

Jesteś pewnien, że to od tego? Musiałaby być kolosalna (głęboka) :)

Cytat:

Napisany przez mefiu166
[...] Reszte nieuszkodzonych plików zgrałem do jednego folderu i wrzuciłem to na płyte , ale konsola nie chce jej czytać [...]

Bo tak to się nie da, a już napewno nie do folderu :[__] :) Zrób tak jak napisałem Dante'mu...

Możemy zrobić też inaczej:
Jeśli potrafisz zidentyfikować uszkodzone pliki (nie folder, jego to nie uszkodzisz :)). Napisz jakie to są. Jeśli nie wiele ważą, nie różnią się (NTSC/PAL) to mogę podesłać... ...

mefiu166 03.04.2005 15:33

Witam
Mam GTA San Andreas na ps2 . Na płycie jest rysa , dzieki której nie moge przejsc do 2 miasta . Podczas filmiku kończącego ostatnią misje w 1 miescie konsola przestaje czytać płyte . Próbowałem uszkodzony folder odzyskac programem CDCheck . Niby sie udało . Reszte nieuszkodzonych plików zgrałem do jednego folderu i wrzuciłem to na płyte , ale konsola nie chce jej czytać :/ Co z tym fantem zrobić ??

Berion 02.04.2005 23:13

Cytat:

Napisany przez Dante83
@Berion dzięki za info jak znajde czas to pomęcze te pliki a jak nie to będzie trzeba zaprzągnąc muła. pozdrawiam

A ja myślałem, że pójść do sklepu :D

Potrzebujesz:
- Apache v2.0 (Win32)
- Zandal's Helper (Win32)
- CDVDGenerator v1.20, 1.50 lub jeśli Ci się uda znaleźć 2.0 (Win32)
- Iml2Iso (dos)

Dante83 02.04.2005 22:52

@Berion dzięki za info jak znajde czas to pomęcze te pliki a jak nie to będzie trzeba zaprzągnąc muła. pozdrawiam

Berion 02.04.2005 21:33

Cytat:

Napisany przez Dante83
Witam ponownie potrzebuje pomocy :-( mam grę princ of percia 2 od kumpla i ta plytka jest zje... w konsoli raz idzie raz nie a pod koniec gry jak kumpel w nia gra to mialaa byc jakas scenka czy cos i gra mial sie tozcyc dalej a tu nic, więc chciałem ją przegrać ale jak robie iso dvddecryprerem czy alcoholem120% to przy 52% wywala błąd :-( natomiast udalo mi sie skopiować zawartość płyty na dysk. Moje pytanie jest następujące czy moge z tego zrobić iso i czy będzie to działać jak tak to jakim programem?? pozdrawiam

Odrazu Ci powiem: daj sobie z nią spokój... ... Po zawodach.

Gdybyś sie jednak uparł to zrób tak (jeszcze nie napisałem tego w tutorialu):
Stwórz listę z LBA w Apache. Przeciągnij te pliki do CDVDGenerator. Zapisz *.ccz file. Otwórz helpera od Zandal'a i podajmu ścieżki to twojej list LBA i ccz. Pokaże Ci jak upożadkować pliki. Kiedy się z tym uporasz. Zapisz *.iml/*.ims. Użyj iml2iso... Otrzymasz gotowyobraz do wypalenia.

Czy to zadziała? Zależy od uszkodzeń plików.

M@X 02.04.2005 21:03

Hmmm... Mozep lyta jest fizycznei uszkodzona. Zglos sie do sklepu - powinni wymienic na nowa!

Dante83 02.04.2005 20:32

Witam ponownie potrzebuje pomocy :-( mam grę princ of percia 2 od kumpla i ta plytka jest zje... w konsoli raz idzie raz nie a pod koniec gry jak kumpel w nia gra to mialaa byc jakas scenka czy cos i gra mial sie tozcyc dalej a tu nic, więc chciałem ją przegrać ale jak robie iso dvddecryprerem czy alcoholem120% to przy 52% wywala błąd :-( natomiast udalo mi sie skopiować zawartość płyty na dysk. Moje pytanie jest następujące czy moge z tego zrobić iso i czy będzie to działać jak tak to jakim programem?? pozdrawiam

Berion 02.04.2005 20:26

Cytat:

Napisany przez dexi
Gra Prince of persia 2 i mtx moto trax jak bys cos wiedział daj znac

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Sprobuj Qwix'a rzeczywiscie... Po zrobieniu wiekszej ilosci testow faktycznie xISO nie radzi sobie ze wszystkimi plytami dostepnymi na rynku... [...]

Przenieśmy może dyskusję tutaj ??? :pisze:

dexi 02.04.2005 17:05

Gra Prince of persia 2 i mtx moto trax jak bys cos wiedział daj znac

Dante83 01.04.2005 22:39

Cytat:

Napisany przez Berion
@Dante83
Jeszcze raz Rarem :)

poszło DZięki

Berion 01.04.2005 21:23

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Berion : zauwaz ze przy archiwac hejst gwiazdka, wiec archiwu mw ktorym znajduja sie 50 MB part'y jest pewnie zaszyfrowane. Ale jezeli sie nie myle to haslo brzmi "www.ps2rip.com". Jest taka niepisana zasada na P2P ze haslo do archiwum wpisuje sie w nawias kwadratowy w nazwie pliku, a najczesciej jest to adres strony z ktorej plik zostal sciagniety... [...]

Spojrzałem tylko na rozszerzenie :] A jeśli chodzi o nawias to powiem też, że bywa różnie. Co prawda mało zasysam tego typu stuff z sieci, ale te archiwa co się "przwinęły" miały hasło bez []... ...

Cytat:

Napisany przez M@X.666
[...] Aha, oczywiscie mowimy o demach!!! Aboslutnei nie szerzymy tu piracta ;)!!!

No proste :)

M@X 01.04.2005 19:59

Berion : zauwaz ze przy archiwac hejst gwiazdka, wiec archiwu mw ktorym znajduja sie 50 MB part'y jest pewnie zaszyfrowane. Ale jezeli sie nie myle to haslo brzmi "www.ps2rip.com". Jest taka niepisana zasada na P2P ze haslo do archiwum wpisuje sie w nawias kwadratowy w nazwie pliku, a najczesciej jest to adres strony z ktorej plik zostal sciagniety...

Aha, oczywiscie mowimy o demach!!! Aboslutnei nie szerzymy tu piracta ;)!!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:21.