Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

Bonawentury 05.12.2006 16:34

Nie nieee tylko nie onet i wp :D tam czytam tylko ciekawostki kt***243;re dziej***261; sie na w Polsce i og***243;lnie na ***347;wiecie :) Trzeba bystrym byc :D ale bez kitu takie infa czytalem na forach ps2 gdzie czasem znajde jakies ciekawostki, b***261;dz jak w tym wypadku g***322;upoty :P Dobra, a teraz spowrotem do posta mego poprzedniego, patcha znalezc nie moge, dlatego wpadlem na pomysl, iz lepiej jakby ktos kto ma na to ochote przeslal mi go na maila, proste wierze w wasz***261; sile, uprzejmo***347;c i dobre checi :D:D:D

Ps. Ja naprawde jestem m***261;dry :P

Poszanowanie ludu

Edit: Zapomnialem dopisac, iz intryguje mnie analiza tego forum przez innych uzytkownik***243;w, gdy***380; jak widze
odpisuje mi tylko szanowny Moderator ( (Berion)Szacunek ziom za to), a reszta uzytkowik***243;w sie tu w zasadzie nie udziela. A wiec pytanie nutruje mnie takie, czy Ci wszyscy u***380;ytkownicy kt***243;rzy s***261; tu zarejestowani poprostu maj***261; mnie gdzies :D Czy poprostu nie chce im sie pisac na temat kt***243;ry pewnie byl juz zadany :P Czy tez wog***243;le juz tu nikt inny nie zagl***261;da. Do boju ja naprawde potrzebuje tej gry (zajawka straszna) i prosze wszystkich kt***243;rzy mog***261; mi pom***243;c o udzielenie owej pomocy :D

Hmm a o co w tym biega jeszcze gdzies to znalazlem co do fify street 2 :D

DVD-5

4.37GB JAP SWAP MAGIC DVD 2.0

4.37GB PAL FIFA Street 2 (SLES 53796 - 4,698,734,592 bytes)

Czy to moze byc jakas podpowiedz ?? :D:D Czy to tylko ja zle insynuuje

Berion 05.12.2006 18:50

Cytat:

Napisany przez Bonawentury (Post 713012)
[...] patcha znalezc nie moge, dlatego wpadlem na pomysl, iz lepiej jakby ktos kto ma na to ochote przeslal mi go na maila, proste wierze w waszą sile, uprzejmośc i dobre checi [...]

W tym kraju? Dobre chęci? ;)

Ehh... mogę poszukać, ale w weekend. Mam trochę spraw ostatnio (m.in kończę patcha do Tenchu).

Cytat:

[...] Ja naprawde jestem mądry :P [...]
He he nie no ja rozumiem. Nie chciałem, aby poprzedni post był w jakiś sposób Tobie uwłaczający. Poprostu chciałem wpleść drobny akcent humorystyczny.

Cytat:

[...] iz intryguje mnie analiza tego forum przez innych uzytkowników, gdyż jak widze odpisuje mi tylko szanowny Moderator [...]
Hmm... dokonując głębszej analizy z uwzględnieniem okresu od czasu wymęczenia ;) działu dla konsol oświadczam co następuje:

Ze stałych, powracających userów mogę wymienić Kiewas-a, dwoźny'ego, chris996'a, szczuru i jeszcze kilku (nie licząc modów M@Xa i DD). Reszta osób to na ogół dzieci neo/warezkids lub userzy, którzy odwiedzają raz, dwa i ślad po nich ginie (ewentualnie goscinnie stali bywalcy innych działów vide ed czy czarodziej).

Choć nie powiem, raz mnie zaskoczył jeden użytkownik, niejaki janekdz (przy okazji pozdrawiam): zarejestrował się jakoś w połowie 2003r (czyli prawie półtora roku przede mną i 3 lata przed utworzeniem działu z konsolami na CDRinfo.pl). Jako, że porządkowałem cały dział, trafiłem na topik bez odpowiedzi (nie ważne że stary :P, był ciekawy, a podobnego tematu nie widziałem). Odpwiedziałem i...
... zresztą sam przeczytaj :D [>> Klik <<]

Cytat:

[...] a reszta uzytkowików sie tu w zasadzie nie udziela [...]
Rzadko w każdym bądź razie.

Cytat:

[...] A wiec pytanie nutruje mnie takie, czy Ci wszyscy użytkownicy którzy są tu zarejestowani poprostu mają mnie gdzies :D Czy poprostu nie chce im sie pisac na temat który pewnie byl juz zadany :P Czy tez wogóle juz tu nikt inny nie zagląda. [...]
Mimo moich starań mało kto tu zagląda. Pamiętaj, że to forum stricte PCtowe, a konkretniej traktujące o kopiowaniu nośników optycznych. Jak jest w naszym kraju z wiedzą na temat konsol czy samego na nich grania chyba wiesz. Stąd mała popularność.

Ale jak to mówią: liczy się jakość, a nie ilość (he he, to teraz dosłodziłem sobie).

Kiedy widzę nowy topik/post zawsze staram się odpowiedzieć (chyba, że nie wiem) co by nikt nie poczuł się olany od stóp do głów i aby powrócił przy kolejnej okazji... i nie ważne czy ktoś pyta o emulator Xboxa na PS2 (holllly shit!), patcha do Fifa'y ;) czy jak odpalać soft z memorki.

Także zapraszam ponownie i liczę (łudzę się ;) ), że zainteresuje Ciebie scena na konsolach - do tego dążę.

Cytat:

[...] a o co w tym biega jeszcze gdzies to znalazlem co do fify street 2
Do Fify Street to do Fify Street.

Cytat:

[...] Czy to moze byc jakas podpowiedz ?? :D:D Czy to tylko ja zle insynuuje
Nie wiem co nam chcesz zainsynuować (trudne słowo...) ???

Bonawentury 05.12.2006 19:45

Szacunek ziom dla Ciebie za Twe wielkie zaslugi :):)

Wszedzie znajduje tylko cos takiego FifaStreet2-pal_multi5/6_ntsc-iso-patcher_v1.1 lecz po uruchomieniu albo wyskakuje error albo wogóle nic nie robi wiem mam problem spory.
Insynuuje :P iz moze mam cos zle z obrazem zrobione, no nie mam pojecia :D

Jakies wnioski ?
pozdro

Po raz kolejny edytowac nie moge, wiec nabije sobie postów :D

No dobra a wiec tak sciagnolem cos takiego - unpatch-fifastreet2_multio.rar jak rozumiem to jest do odpatchowywania :D a wiec to zrobilem zeby mój plik .iso byl czysty, nastepnie sciagnolem takze z tej samej stronki FifaStreet2-pal_ntsc-iso-1.rar cos takiego po rozpakowaniu nazywa sie FifaStreet2-pal_multi5/6_ntsc-iso-patcher_v1.1 a wiec tak jak powyzej (w poprzednim poscie) lecz wtedy zajmowal 1,9 mb a teraz ponad 5 mb. Po odpatchowaniu postanowilem spatchowac tym wlasnie co sciagolem i wszystko poszlo elegancko bylem w pelni szczescia, lecz po wypaleniu (predkoscią 4x) nie dziala, pisze ze zla plyta prosze wlozyc plyte do ps2 czy jakos tak standardowy tekst tam gdy nie widzi plyty, troche sie zszokowalem gdyz myslalem iz teraz wszystko bedzie pieknie dzialac, a wiec czy ma ktos jakies spostrzezenia co do tego bo ja juz zaczynam wariowac powoli :D
pzdr

Ps. Po spatchowaniu wyskakuje cos takiego http://img101.imageshack.us/img101/789/patchdu5.jpg na moje oko to powinno wszystko byc w najepszym porządku co wy na to ? albo co Ty na to Berion ??
Dodam iz ****alem juz 3 plyty i nadal nie moge sobie w to pograc :(

// Nie nabijesz, od tego ja jestem. Niestety edycja się ogranicza tylko do 2h po napisaniu postu - dop.Berion

Desden 05.12.2006 23:39

>Tutaj< sa fixy dla swapa! pamietaj ze masz wersje pal! i ze zamiast fix***243;w zrobisz obraz w nero! tzn przekopiujesz cala plytke na dysk, a potem wg.opisu jak w tutorialu sklada sie gre dvd w nero. Wzucasz te pliki do programu i robisz obraz nrg i sobie wypalasz ;)

Bonawentury 06.12.2006 00:31

O witam witam kolejnego moderatora :D Siema :P czy moge prosic linka do tutorialu oraz wszystkiego co potrzebne bo mam problem, chociaz jak Ci sie nie chce to nie koniecznie gdyz wiadomo ze ludziom sie nie chce robic cos za kogos skoro ten ktos tez moze to zrobic :D Zrozumiem . :P
Szacunek

Berion 06.12.2006 09:40

Hmm... no po screenie wnioskowałbym, że jest ok.

Nie mam Swapa, to shit :P ale podobno do odpalania spatchowanych kopii swapfixami odpalasz grę ze "special boot".

PS: Nie wiem po co to, no ale DD w tej materii wie lepiej odemnie:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...vd/strona4.php

Co prawda dotyczy przenoszenia CD na DVD, ale budowa obrazu jest identyczna (ofkoz tylko to, media flag nie zmieniaj itp. bo i po co).

Bonawentury 06.12.2006 13:03

Nadal nic. Moja bezradno***347;c co do owego problemu juz zaczyna mnie przera***380;a***263;, Na specialu nie dziala. Jakby co 4 plyty juz zmarnowalem na t***261; gre tragedia ale jestem sklonny poswiecic wiecej aby wkoncu w to zagrac, tylko naprawde nie rozumiem co i jak :D
pozdro

Ps. Co mam zrobic w takim b***261;dz razie czy moge prosic krok po kroku :)

Berion 06.12.2006 13:48

http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/s...pens/index.php

???

Bonawentury 06.12.2006 21:17

No dziekuje dziekuje :D:D Lecz mimo wszystkich waszych staran nadal nie wiem co mam teraz zrobic :D:D wcale nie jestem głupi itp poprostu czasem mam problem z koncentracją i potrzebuje pomocy, kurde az mi głupio ale i tak nie wiem co dalej :D
Zrozumiem jezeli macie mnie dośc, takie zycie początkującego uzytkownika :D:D
Pozdrawiam

Dodam iz juz piątą płyte wypalilem i zadna nie dziala, i tak bez konca az do efektów :P cokolwqiek robie jakkolwiek wypalam nie dziala ani normalnie ani na specialu. Powazny problem mam, czytalem owszem to powyzej co zapodales ziom lecz wniosków nie wyciagnolem :D Mój obraz .iso lezy bezczynnie a mnie wiaz nurtuje pytanie o co tu do cholery chodzi :D elo eloooo

Berion 07.12.2006 14:28

Hmm... no więc tak. Może od początku:

Masz obraz (*.iso lub *.gi), zasysasz patcha do Swapa (jeśli dana gra tego wymaga, a Twoja tak). Patch musi być zgodny z regionem gry (PAL/NTSC-US/NTSC-J). Patchujesz. Wypalasz obraz. Odpalasz grę w special boot i...

MUSI działać :]

Bonawentury 07.12.2006 14:49

i...
i nie dziala w tym problem mam 5 plyt nagranych na r***243;zne sposoby i nadal nie dziala :(:( co teraz ?

//cut

Zastanawiam sie jak to zrobic z unpatchowac plik .iso zeby byl czysty i potem wrzucic cos konkretnego w niego czy jak ? chociaz i tak to juz robilem a robilem to tak ...
Pli z unpatcha wrzucalem do tego programu w miejsce patcha (latki)PPF-O-Matic_v3.0 for win i plik iso tak jak powinien byc i bralem i bralem apply po chwili wyskakiwalo ze wszystko ok moze tutaj robie jakis b***322;***261;d chociaz skoro wyskakuje ze jest dobrze to mi sie nie wydaje :D. Potem patchowalem juz nie tym programem tylko tym z patcha tak jakby i tez wyskakiwalo ze wszystko ok robilem to tak ..
bralem readme, potem zaznaczalem plik .iso nastepnie scan potem moglem zrobic tylko opcje pal multi6 patch po czym cos sie szybko robilo i wyskakiwalo ze dobrze :(:( Tym bardziej m***243;j szok jest wiekszy iz nadal ta gra nie dziala po tylu pr***243;bach jakies wnioski moze ??

Berion 07.12.2006 16:33

Cytat:

Napisany przez Bonawentury (Post 713648)
[...] Pli z unpatcha wrzucalem do tego programu w miejsce patcha (latki)PPF-O-Matic_v3.0 for win i plik iso tak jak powinien byc i bralem i bralem apply po chwili wyskakiwalo ze wszystko ok moze tutaj robie jakis błąd chociaz skoro wyskakuje ze jest dobrze to mi sie nie wydaje [...]

Nie rozumiem Ciebie.

unpatch -> odpatchować

Po co i skad wiesz, że masz obraz "czyms" patchowany.

Cytat:

[...] Potem patchowalem juz nie tym programem tylko tym z patcha tak jakby i tez wyskakiwalo ze wszystko ok robilem to tak .. [...]
No wiem, domyślam się. Nie każdy patch jest w *.ppf.

Cytat:

[...] bralem readme [...]
Readme to się czyta ;]

No wniosek jest taki: to nie jest obraz dla tego patcha lub nie potrafisz wypalić płyty :P

BTW: czy już cokolwiek odpaliłeś na swojej konsoli przez siebie nagranego?

Bonawentury 07.12.2006 16:37

haha beka :D:D

"Po co i skad wiesz, ***380;e masz obraz "czyms" patchowany."

gdyz szybciej go pr***243;bowwalem spatchowac wszystkim co znalazlem :D:D wiec wolem go odpatchowac aby byl czysty :P

"Readme to si***281; czyta ;]"
wiem wiem lecz trzeba bylo kliknac readme aby m***243;c robic cos dalej :P (staram sie wyjasnic jak najjasniej potrafie) :D

"BTW: czy ju***380; cokolwiek odpali***322;e***347; na swojej konsoli przez siebie nagranego?"

Tak przegralem sporo gier lecz lecz tylko przegrywalem nie musialem nigdy sie bawic w takie rzeczy :D:D Spox przegrywac potrafie :P:P to ze czasem sie nagra na 16x to tylko moja nieuwaga aby zmienic :P:P

Berion 07.12.2006 18:41

Cytat:

Napisany przez Bonawentury (Post 713676)
[...] gdyz szybciej go próbowwalem spatchowac wszystkim co znalazlem :D:D wiec wolem go odpatchowac aby byl czysty :P [...]

Cóż... nie chcę Ciebie martwić... ale możesz pozostaje Ci jeszcze raz zrobić obraz swojej oryginalnej gry :P

Cytat:

[...] staram sie wyjasnic jak najjasniej potrafie [...]
;]

Cytat:

[...] Tak przegralem sporo gier lecz lecz tylko przegrywalem nie musialem nigdy sie bawic w takie rzeczy :D:D Spox przegrywac potrafie :P:P to ze czasem sie nagra na 16x to tylko moja nieuwaga aby zmienic :P:P
No to już wiadomo, że blokady są ok (tudzież umiesz wyciągać tackę), wiadomo też, że to nie wina nośnika/nagrywarki/PS2.

Bonawentury 07.12.2006 19:28

Problem w tym ze nie mam juz czesci oryginalnej wersji :( zostal mi tylko obraz tragedia bez kitu problem straszny

Ps. Zastanawialem sie czy jest jakis program do sprawdzenia mego obrazu .iso czy np: jest spatchowany, czym jest spatchowany, czy ma jakies błędy, i tym podobne rzeczy ?

A i jeszcze jedno pytanie :D
Jaka róznica jest miedzy dvdrip a dvdfull pozatym ze w ripie czasem jest cos uciete. Chodzi mi o odpalanie czy chodzą normalnie czy trzeba cos kombinowac ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:23.