Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

szczuru 22.07.2006 12:40

Albo w***322;***261;czy***263; Pokazywanie Rozsze***380;e***324; :D

bboy_white 05.09.2006 00:13

witam przegrałem sobie grę z płyty tdk- na płytę tdk- w pedkości 2x w alkoholu120 na nagrywarce samsunga i lipa, no i mam pytanie czemu gra mi się źle przegrała?

Berion 05.09.2006 09:34

Cytat:

Napisany przez bboy_white
witam przegrałem sobie grę z płyty tdk- na płytę tdk- w pedkości 2x w alkoholu120 na nagrywarce samsunga i lipa, no i mam pytanie czemu gra mi się źle przegrała?

http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/s...pens/index.php

:taktak:

bboy_white 05.09.2006 11:36

dzięki ale już to czytałem i nie znalazłem odpowiedzi, przecież tdk to chyba dobra płyta, czy powinienem nagrać na plusa? może nagrać na 4x? czy ma jakieś znaczenie że mam dużą konsolę i używam swapa? przegrywałem kopie residenta 4 która mi działa

Berion 05.09.2006 12:42

Cytat:

Napisany przez bboy_white
dzięki ale już to czytałem i nie znalazłem odpowiedzi [...]

:hmm:

# "Wypaliłem grę "X" na nośniku "Y" na nagrywarce "Z". Moja PS2 nie odczytuje płyty, konsola kolegi tak [?]"
Najwyraźniej nasza konsola nie radzi sobie z taką ilością błędów PI/PO jak konsola kolegi.

# "Hmm... ale kiedy kolega nagra mi grę "X" na nośniku "Y" to obie nasze PS2 je odczytują"
Najwyraźniej jego nagrywarka lepiej wypala płyty "Y".

Cytat:

[...] przecież tdk to chyba dobra płyta, czy powinienem nagrać na plusa? może nagrać na 4x? czy ma jakieś znaczenie że mam dużą konsolę i używam swapa? przegrywałem kopie residenta 4 która mi działa
Nie bardzo, już nie bardzo (CMC), ale skoro Ci tamte TDK chodzi... to zajrzyj na cytat powyżej. Jeśli nagrywasz na tej samej nagrywarce i na takich samych płytach inne gry i z nimi jest wszystko ok to może faktycznie spróbuj na 'plusach' lub lepszych jakościowo płytach.

Może akurat konsola zagrymasiła i spróbuj kilka razy zabootować.

Duża czy mała PS2 nie ma znaczenia. Ze Swapem jest juz różnie, ale do tego jest odpowiedni tutorial. Skoro jednak "poprzedni" RE4 Ci bez problemu "chodzi" na Swapie to i kopia też powinna.

Nic sensownego nie potrafię doradzić, ponadto co wyżej :ysz:

bboy_white 05.09.2006 13:25

ok dzięki, będę musiał trochę poeksperymentować, chociaż to kosztowne

Sparky91 05.09.2006 14:02

Skoro TDK niesa juz tak dobre jak dawniej to na co mam sie przezucic na Verbatimy ??j
apropo sa dvd sonego ?? jak tak to czy ktos testowal... aha i zauwazylem jeszcze ze ostatnio kilka osob nagrywa na plytach firmy EMTEC

Berion 05.09.2006 18:58

Cytat:

Napisany przez Sparky91
Skoro TDK niesa juz tak dobre jak dawniej to na co mam sie przezucic na Verbatimy ??j [...]

Ja je w każdym bądź razie polecam. Verb. Advanced Azo

Cytat:

[...] apropo sa dvd sonego ?? jak tak to czy ktos testowal... aha i zauwazylem jeszcze ze ostatnio kilka osob nagrywa na plytach firmy EMTEC
Są.

Emtec-ki to chłam, są to jedne z najgorszych płyt.

Majin _uQuad 07.09.2006 16:17

DVD od Sony sa i to od dawna.
Najlepsze sa verbatimy minus, TDK ostatnio sie spapralo. No i mozna nagrywac 2x w nagrywarkach co teoretycznie maja min. 4x. W kazdym razie u mnie :P

Desden 07.09.2006 22:48

Cytat:

Napisany przez Sparky91
Skoro TDK niesa juz tak dobre jak dawniej to na co mam sie przezucic na Verbatimy ??j
apropo sa dvd sonego ?? jak tak to czy ktos testowal... aha i zauwazylem jeszcze ze ostatnio kilka osob nagrywa na plytach firmy EMTEC

Wez esperanzy to dobry wybo,r gdyz jeszcze nie widziałem od 6 lat, aby jakis nosnik cos popsuł czy padł :spoko:

sztandar 12.11.2006 21:18

Witam mam problemik z grą Fight Night Round 3 mianowicie:

PS2 przerobiona Ripperem 3.4

Nagrywarka Lite-on 165P6S

Nagrałem grę Nero Verbatim R+ (konsola upomina sie o płytę w formacie PS2)
Nagrałem gre Alcoholem na Verbatimie R+ (to samo co wyżej)
Nagrałem Alcoholem Emtec R- (czarny obraz)

Wszystkie próby na prędkości x4

Wcześniej nagrałem grę NBA street na Verbatimach R+ (tych co wyżej) i wszystko śmiga elegancko.

Pytanie może ta gra potrzebuje patcha i bez tego ani rusz jeśli tak to może ktoś mi na PW napisze gdzie takich patchy można szukać bo chyba to jednak nie wina płyt czy nagrywarki chociaż kto wie. Chyba, że ta gra potrzebuje czegoś wyjątkowego.

Berion 13.11.2006 10:27

Emtec to szajs, więc to że się nie bootuje/RSOD to normalne :D

Hmm... może to nie jest gra dla PS2 ;) lub jest uszkodzona.

sztandar 13.11.2006 19:08

Nagrałem na TDK +R działą .... ale nagrałem prędkością x8 bo wyczytałem na jakimś zagranicznym forum że lepiej ta konkretna gra chodzi tyle że długo się teraz ładuje między rundami minutowe przerwy i czarny ekran jeszcze spróbuje na innym nośniku, ale już zgłupiałem z lekka :]

Berion 13.11.2006 20:35

... wiesz ... Liteon ;]

Ja bym na Twoim miejscu porobił testy na różnych nośnikach, z różnymi prędkościami, być może i na różnych biosach.

sztandar 21.11.2006 13:13

Teraz takie pytanko programy Nero,Alcohol i Decrypter wymuszają na mni nagrywanie z minimalną prędkością X6, jest jakiś sposób żeby nagrywały np X4 czy może to zależy od płyt na których nagrywam, bo wydaje mi się, że jak nagrywałem na starszychpłytach dawały możliwość nagrywania nawet X2.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:05.