Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

loki7777 29.12.2005 15:02

Hihi a ja tu czuje podstęp:):) Moderator przyjemny userowi:):)??:):)A moze dlatego ze ten user jest kobieta?:):)Moze zdjecie kolezanka wstawi, to kolega Berion da wiecej reputek i w ogole reputki sie posypia, ze i kolezanka i tak bystra i ze szuka na forum:):)Hihihi:)To super offtopic, bo mnie naszlo:):)Co do spedzania wolngeo czasu na graniu to nie pochwalam, niech sie naucza bawic zabawkami a nie siedziec przy konsoli, znam to z wlasnego doswiadczenia, gram od 9 roku zycia, teraz net i emu ps1 i troche dungeon siege 2 na pc:):)Aha i studia 3 rok, ale to tak na marginesie.Mi w sumie granie na psx nie przeszkadzalo jak go mialem, ale z innymi bywa juz roznie:)

izabellaaleksan 29.12.2005 15:55

loki7777
granie na PS2 jest pod dobrą kontrolą :) Wystarczy, że ja wiem, co znaczy uzależnienie (choć może ciut inne, bo od PC), zabawki też są w ruchu, figurki z Władcy Pierścienia (jakieś tam armie brzydali i inne maszkarony) :P
Zdjęcia wstawiać nie będę, piękna jestem jak mało kto, jeszcze by tu wszyscy potem do mnie pisali ;) Bystra jestem od urodzenia, uparta jak osioł - no, same zalety ;)
A teraz, z racji tej inteligencji, mam pytanie - SA w IsoBuster poszło dość szybko, natomiast mam gierkę dość mocno zniszczoną, oryginał oczywiście, i chciałam być taaaka dobra i też uprzyjemnić życie dzieciakom, więc wrzuciłam i ją w programik. No i mieli się już 22 godziny, 2% aż całe jest!!..w tym tempie ma szansę skończyć na święta wielkanocne ;) A tak poważnie - płytka była porysowana na samym początku, więc może po przebrnięciu przez to najgorsze pójdzie dalej już gładko. Ale stąd moje pytanie - jak długo wytrzyma to BenQ??? Nic mi się tam nie spali, nie przegrzeje, nie wysypie? Jak długo może ten Benek tak to mielić bez uszczerbku na zdrowiu? ;)
Pozdrawiam.

loki7777 29.12.2005 16:46

ja juz bym dal sobie spokoj z ta plyta, ewentualnie alcohol i omijanie bledow

Desden 29.12.2005 16:54

Cytat:

Napisany przez izabellaaleksan
Jak długo wytrzyma to BenQ??? Nic mi się tam nie spali, nie przegrzeje, nie wysypie? Jak długo może ten Benek tak to mielić bez uszczerbku na zdrowiu? ;)
Pozdrawiam.

Jak jest jeszcze ta wypalarka na gwarancji, to ja bym się tak bardzo tym nie przejmował ;)

Berion 29.12.2005 17:09

Cytat:

Napisany przez loki7777
Hihi a ja tu czuje podstęp :):) Moderator przyjemny userowi :):)??:):)A moze dlatego ze ten user jest kobieta?:):) [...]

Who knows, who knows... ;)

He he, myślę że poniosła Cie fantazja ^^

@izabellaaleksan
Daj żyć temu Beńkowi :) 22h? Hmm... nie wiem jakie masz łącze, ale nawet jeśli 128Kb/s to już krócej byś ściągała z Torenta, a i nagrywarkę oszczędziła (jeśli się ma oryginał to nie zbrodnia).

Nigdy tak nie rób, naprawdę. Szkoda sprzetu...

@Desden
Nawet jak jest na gwarancji to nie ma sensu. Zabić jej nie zabijesz, a tylko osłabisz. Ewentualnie przed końcem można napisać jakąś pętle, ale za takie oszustwa płacimy wszyscy.

izabellaaleksan 29.12.2005 18:09

No dobrze, to skoro nie IsoBuster, to?...Czy znacie jeszcze jakieś programy działające na podobnej zasadzie?..Podsumowując - mam płytkę DVD z grą, jest uszkodzona (porysowana? - no nie aż tak bardzo), może te tam, błędne sektory?..I teraz pytanie - jak odzyskać grę z takiej płyty? Jesli nie IsoBuster, to co jeszcze działa na podobnej zasadzie?..Do płyt CD jest tego całe mnóstwo, szukałam po necie. Natomiast do płyt DVD jakoś mi chyba umknęło:(
Zależy mi na tej grze, dzieciaki bardzo ją lubią..Jaki program jeszcze może znaleźć i naprawić ewentualnie uszkodzone sektory?..
Mam nadzieję, że jednak ktoś coś wymyśli.... :idea:

Berion 29.12.2005 21:06

@izabellaaleksan
To nie wina programu, tylko płyty. Cudów nie ma - masz nauczkę, aby szanować płyty :P (ewentualnie przyrżnij komu trzeba za nieposzanowanie gier :D).

Jeśli nie chcesz jej zasysać z sieci możesz oddać do "lakiernika" (są specjalne firmy trudniące się w usuwaniu rys - polerka).

A jeśli chodzi o pomijanie błędnych sektorów to niedziała to tak jak powinno (w tym przypadku). Kiedyś miałem podobny problem i z obrazu, który powinien zajmować 500MB zrobił się czternasto megowy :)

izabellaaleksan 29.12.2005 21:46

No i przyrżnęłam, komu trzeba :bicz: Szkoda jednak gry, ale trudno..Jakoś postaram się ją znaleźć po ludziach :D
Berion , mówisz że całe!! 14 Ci zostało?.. :hahaha:
A tak a'propos - przyrżnęłam sąsiadowi, ma całe 8 lat :D
Bo ta płytka to jego sprawka, żeby nie zapomnieć od kogo ją pożyczył, to sobie na niej delikatnie wydrapał mały znaczek cyrklem brata :kreci_gl:
No cóż - dzieci są nieprzewidywalne..pozdrawiam.

michal5 02.01.2006 09:44

mam nagrywarke DVD i cze nagrywać gry na Ps2 czy to jest trudne Czy trzeba mieć jakiś program specjalny

Berion 02.01.2006 10:02

Cytat:

Napisany przez michal5
mam nagrywarke DVD i cze nagrywać gry na Ps2 czy to jest trudne Czy trzeba mieć jakiś program specjalny

Najpierw trzeba umieć czytać :)

michal5 02.01.2006 10:04

Cytat:

Napisany przez Berion
Najpierw trzeba umieć czytać :)

Gdzie to pisze

Berion 02.01.2006 10:04

Cytat:

Napisany przez michal5
Gdzie to pisze

Rozejrzyj się ...

PS: Nie "pisze" tylko "jest napisane" :)

michal5 02.01.2006 10:42

Cytat:

Napisany przez Berion
Rozejrzyj się ...

PS: Nie "pisze" tylko "jest napisane" :)

program Alcohol 120% może być

loki7777 02.01.2006 10:48

moze, moze tez byc dvd decrypter

michal5 02.01.2006 12:18

Cytat:

Napisany przez loki7777
moze, moze tez byc dvd decrypter

ściągnąłem z torrent pro evolution soccer 5 na Ps2 i cze ją nagrać w alcohol 120% i jak zrobić to krok po kroku

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:14.