![]() |
Cytat:
btw gdzie jest ten tutorial jesli moge. P.S. Nie chodzi mi o sam ten mod ale tez o wszelakie mody to GTA czy innych gier (powiedzmy takie podrasowane GTASA: od regul po modele czy nowe\inne misje). Jesli wiesz to prosze przekieruj mnie gdzies gdzie znajde odpowiedz na zasadnicze jak przerobic ten image zeby dzialal po wypaleniu. Dziekuje. |
Cytat:
Cytat:
nie ma (chyba). Cytat:
Cytat:
|
Dzieki za wsparcie.
Nie mam Swapa, wiec zamawiam. Fakt, niepotrzebnie rozbieralem konsole. btw jak i Partick przerabialem skrypt gry, a save to byl gdzies pozniej. Aj, nie chodzilo mi o save'a ale o przerobienie gry. Klaryfikacja: ja nie pytam co przerobic zeby to durne kaffee dzialalo (skrypt to juz mam dawno gotowy wraz z pelna masa innych modyfikacji) ale jak wygenerowac ten podrasowany powiedzmy ISO tak zeby po wypaleniu nie bylo problemow z odczytem w konsoli. Bo jesli zamowie Swapa to na pewno ten moj iso poleci? Pzdr |
@PLPynton załóz temat i napisz co cię dręczy,chcesz uruchmic mod coffe przy uzyciu GTA :SA na ps2?To juz wyjasniłem w skrócie...
Cytat:
|
Cytat:
wyjasnienie: PatrickW to ksywa robocza autora modu hot coffee dla wersji PC. Byla to zmiana na skrypcie gry w ktorym to po prostu pewne opcje zostaly umyslnie pominiete przez jej autorow. Wielu ludzi w ten sposob wlasnie modyfikowalo to i owo m.in. w GTA. Pozniej powstaly wersje dla leniwych czyli save games z odblokowanym tym i owym (najpierw PC a pozniej i dla PS2 poniewaz obie wersje nie roznia sie prawie w ogole). Z racji ze w save game nie wiele da sie zmienic jesli chodzi o wyglad samej gry postanowilem podmienic czesc plikow gry dla uzyskania ciekawszych efektow niz save'm. Pomysl jest niezbyt znany poniewaz kazdy kto kombinowal to w wersjach PC bo wiadomo - latwiej i szybciej i taniej. A ja utknalem na wypalaniu takiej przerobki na PS2- na temacie wypalania plyt dla PS2 to sie niestety w ogole nie znam (poza kopiowaniem oczywiscie). |
Cytat:
Zresztą z action replayem tez mozna grac w to,bez kombinacji z sejwem ;] |
Witam wszystkich.
Moj kumpel ma jakas ps2. nie wiem jaka to wersja. (two, slim czy normalna) I jest jeszcze nie przerobiona. Przeczytalem wybiurczo ten temat (nie da sie chyba calego bo to ponad 90 stron :| ) no i doczytalem sie o jakim kopiowaniu plyt psx i ps2. Mam pytanie czy tak kopiowane plyty chodza na nie przerobionym ps2? Bo jak skopiuje oryginalna psx w alkocholu 120% z profilem playstation na cdr to raczej bez przerobki konsolki sie nie obejdzie? dobrze mysle? Ale jesli by zrobic kopie org gry z ps2 (na DVD) w alkoholu 120% z profilem playstation 2 (czyli chyba wraz z subkanalami) i dodatkowo nagrac DVD+R ze zmienionym bitsetingiem na DVD-ROM to czy taka plyta odpali na nie przerobionej konsolce? No i na koniec jesli juz trzeba przerobic konole to jak najlepiej to zrobic? Jakiego mod chipa uzyc?? Przepraszam za te pytania ale jest juz pozno i nie chce mi sie szukac tego w nieskaczonosc. ;) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Można ewentualnie kupić SwapMagic i podmiebniać płyty, ale to jest mordęga. Jest ubogi itd... było już to wałkowane wiele razy. Cytat:
Cytat:
- bitsetting nic Ci nie da No niestety to nie jest takie proste... Cytat:
Najlepszy modchip to DMS4 - drogi i raczej nie dostępny w Polsce. Ewentualnie Ripper 2/3.x. Broń Boże Modbo! |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54333&page=1 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54241 Pozdrawiam Desden ;) |
KOPIA BEZPEICZEŃSTWA dla gier większych niz 4,7 GB
Witam Wszystkich,
Jestem tutaj świeży jak "bułeczki z piekarni" ;-) Mój syn zaczął dobierać się do PS2 i giercować na niej, ale ........... zaczął się kłopot z porysowanymi płytkami. Wykonałem już kilka "kopii bezpieczeństwa", ale pojawił się problem z gierkami, które mają więcej niż 4,7 GB. Być może się powtarzam, ale mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone. Proszę o podanie wskazówek, co mam zrobić, aby utworzyć "kopię bezpeiczeństwa" ........ takiej płytki. Alcohol normalnie oczywiście tworzy obraz i ........ oczekuje na płytkę. Wkładam płytję DVD-R i ............ nic, zegar chodzi, ale nic sie nie dzieje ;-( Sorka dla wszystkich za (być może) powtarzanie się z tematem. Pozdarwiam rafalcho |
@rafalcho
Mało szczegółów... A120% się wykłada? Hmm... jaki komunikat dostajesz (log) Jakie płyty, nagrywarka etc... |
Cytat:
Ad. 2 Nagrywarka - LiteOn 1633 ze zmienionym biosem , a co do płyt to używam TDK x8 DVD-R, wypalam je x4. Inne gry, które posiadam i mają mniejszą wielkość (w okolicach 4 GB) bez problemu "poszły" i zrobiłem kopie zapasowe (i młody już może katować PS2;-) Dzięki za błyskawiczną reakcję i pozdrawiam rafalcho |
Tylko nie mów że to GranTurismo4 masz :D
|
Witam,
Nie, gra której "kopię bezpeeczeństwa" chce zrobić to : GRADIUS III i IV Nie próbowałem jeszcze zrobić "kopii bezp." dla FIFA 06 (ostatnio tylko w to mój młody katuje ;-) Pozdarwiam rafalcho |
@rafalcho
Prawdę powiedziawszy to nie mam pojęcia, czemu tak się dzieje. Spróbuj DVDDecryptera (może wersja "spirytu", której używasz jest jakaś felerna?). Jeśli DVDDec. zrobi to samo i nie dostaniesz żadnego log-a, proponuję...hmm... Wgrać ASPI i ustawić nagrywarę na DMA (jeśli jeszcze nie masz - ale to tak poza konkursem, bo z Twoim problemem to raczej nie ma nic wspólnego). W każdym bądź razie w ten sposób wykluczysz wadliwe działanie programu. Napisz czy coś Ci to dało i będziemy dalej kombinować... Sprawa druga: Nie ma gry na PS2, która zajmuje więcej niż 4.7GB (DVD5) (waga obrazu nie jest równa wadze plików). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:49. |