Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

mik41 21.09.2005 17:57

łączenie plików .gi

WItam,

Powiedzice czym moge połaczyc dwa pliki .gi ,jakim programem

Szukalam na tym forum takich informacji ale nie moge znalezc czym konkretnie polaczyc te pliki i jak

Dzieki za pomoc

Berion 21.09.2005 19:28

@mik41
WT? Jakto dwa pliki *.gi? To jest format obrazu...

Nigdy nie korzystałem z Prassi Primo DVD, więc nie wiem jakie tworzy obrazy kiedy jest ograniczony przez np. FAT32.

Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Druga sprawa:
Co chcesz dokładnie zrobić i jak wyglądają te obrazy (oba .gi?) ?

kUBAk 22.09.2005 09:08

Mam pytanie posiadam LiteOn SOHW 812s przerobionego na 832 VSOB - Czy można na tej nagrywarcee w jakimś programie nagrać płytkę dvd na mode 2 tak żeby czytała ją ps2 ?

Berion 22.09.2005 14:14

Cytat:

Napisany przez kUBAk
Mam pytanie posiadam LiteOn SOHW 812s przerobionego na 832 VSOB - Czy można na tej nagrywarcee w jakimś programie nagrać płytkę dvd na mode 2 tak żeby czytała ją ps2 ?

tak, ale musisz przekonwertować obraz. Nie każdy program się zgodzi wypalać w tym trybie.

Sprawa druga:
Tak naprawdę to nie wiem (nie sprawdzałem) czy obraz przekonwertowany do *.bin jest w mode2 (cały czas jest mowa o DVD)

A do czego Ci mode2 ??? Zacznijmy od tego.

Thalib 22.09.2005 22:15

Jak zmusić Litka zeby wypalał w trybie Disc at Once/96 ?? I czy na litkach jest możliwy overburning dvd ?

Cytat:

Napisany przez mik41
WItam,

Powiedzice czym moge połaczyc dwa pliki .gi ,jakim programem

Szukalam na tym forum takich informacji ale nie moge znalezc czym konkretnie polaczyc te pliki i jak

Dzieki za pomoc

O ile wiem pliki *.gi (global image) obsługiwane są przez program Stomp Record Now. Niezależnie od tego czy robisz obraz na FAT32 cz NTFS to pliki *.gi są dzielone co 2048 MB i nie trzeba ich niczym scalać. robi to np w/w stomp przy nagrywaniu.

Nie piszemy postów pod rząd - dop.Berion

Berion 22.09.2005 22:26

Cytat:

Napisany przez Thalib
Jak zmusić Litka zeby wypalał w trybie Disc at Once/96 ?? I czy na litkach jest możliwy overburning dvd ?

Nie wypalisz DVD w trybie RAW-DAO96

A po cóż Ci overburning dla PS2?

Thalib 22.09.2005 22:31

Cytat:

Napisany przez Berion
Nie wypalisz DVD w trybie RAW-DAO96

A po cóż Ci overburning dla PS2?

To juz nie chodzi o PS2 tylko ogólnie. Gdzies wyczytałem ze Liteony nie potrafią nadpalać płyt. A w DAO96 to chcialbym cedeki wypalać.

Berion 22.09.2005 22:36

Cytat:

Napisany przez Thalib
[...] A w DAO96 to chcialbym cedeki wypalać.

Na drugi raz pisz dokładniej :/

Nie znam, nagrywarki która nie potrafi palić w DAO96 (daaawno temu stało to się już standardem). Ustawiasz w programie nagrywającym i voila...
PS: A po co Ci akurat DAO96 przy wypalaniu "zwykłych płyt"? Co Ci to da? Rozumiem jeśli to się tyczy gier na PSX/PS2 (tam nie mamy wyboru), ale "tak normalnie" to bezsensu ???

Jeśli chcesz więcej zmieścić na płycie to ustaw mode2 - DAO (kosztem danych korekcyjnych).

Cytat:

S.Z.K.O.Ł.A. - Spoleczny Zakład Karno-Opiekuńczy Łączący Analfabetów
Podpis masz mocny :spoko:

Desden 22.09.2005 23:10

Ja proponuje poczytac forum,szczegulnie tutki(tutoriale).I w razie czegos pytac.
Bo jak narazie,wszystko to było na forum.I nie usmiecha sie nie jednemu tłumaczyc enty raz to samo.Troche rozwagi dla innych,wystarczy poszukac ;)

Thalib 23.09.2005 17:06

Berion: moja nagrywarka niestety nie wypala DAO96. Próbowałem na wielu programach i nic z tego. Nie da sie tej opcji ustawic :/

Berion 23.09.2005 19:25

Cytat:

Napisany przez Thalib
Berion: moja nagrywarka niestety nie wypala DAO96. Próbowałem na wielu programach i nic z tego. Nie da sie tej opcji ustawic :/

A jaki masz model?

Przecież możesz sprawdzić na stronie producenta lub chodźby i w instrukcji czy twój sprzęt potrafi palić w RAW-DAO96. Co to za problem?

rurabomber 29.09.2005 23:44

Kolega kupił Swap Magica do PS2 wersja 3.3 DVD Pech chciał że jego syn niedba o płyty i która niechce jusz mu wejść. Mam możliwość pożyczenia tej płytki która jest w dobrym stanie.Moje pytanie brzmi: czy jest możliwość jej skopiowania? jeśli tak to jak to zrobić i jakim programem bo jakoś z tym sobie nieradzę.

Berion 30.09.2005 10:21

Cytat:

Napisany przez rurabomber
Kolega kupił Swap Magica do PS2 wersja 3.3 DVD Pech chciał że jego syn niedba o płyty i która niechce jusz mu wejść. Mam możliwość pożyczenia tej płytki która jest w dobrym stanie.Moje pytanie brzmi: czy jest możliwość jej skopiowania? jeśli tak to jak to zrobić i jakim programem bo jakoś z tym sobie nieradzę.

Kopia Swapa nic Ci nie da. To musi być oryginał (jeśli nie masz mod-chipa).

Dziecko można nauczyć szanować płyt, metoda w miarę tania. Potrzebny gruby pasek ;)

A co do kopii Swapa. Jest problem... Progs ma dummy, na którym wysypują się programy kopiujące. Zgrywając same pliki (bez tego felernego), sm nie działa ??? Pozostaje sciągnąć obraz z sieci (ale też jest dużo fake'ów). Nie mając modchipa i tak na nic się na on zda...

http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay.php?f=36

fire_fighter999 30.09.2005 15:06

mam problem z zgraniem obrazu FFIX gdyż nie moge go (tylko ię nie śmiać) zgrać CDRwinem 5 ciągle mi robi jakiś o rozszeżeniu *CDR a potrzebuje BIN żeby spatchować gierke normalnie wysiadam... :ysz:

Desden 30.09.2005 15:49

zeby spatchowac gre nie trzeba BIN!!!
Wystarczy img lub np.Iso producerem zrobisz *.iso ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:48.