![]() |
Dzięki za pomoc,wlasnie rozkminiam sprawe :piwo:
|
do ps/ps2 kopiowanie plyt nowych/uzywanych nec'a 3500 napewno ci moge odradzic ... :(
EDIT: dlaczego mam oryginalna plytke na PSX SoulBlade ... plytka troche przeszla - stad troche rys na czrnej powierzchni plyty na trzy napedy ktorymi probowalem robic back'up alco 120% - LG CD/RW GCE-8481B - PIONEER DVD-+R/RW DVR-108 - NEC DVD-+R/RW ND-3500AG tylko nec sobie nie dal rady ... |
chyba sie zdecyduje, znalazlem za 250, 2 lata gw door-to-door
|
na Mandrake'u powinno działać. u kolegi na Aurox'ie działają bez problemu wszystkie napędy, łącznie z nagrywarką DVD więc inny linux nie będzie sprawiał problemu :)
|
Myslelem wczesniej o NEC'u, ale teraz mam dylemat.
Widze ze OEM DW1620 jest w porownywalnej cenie do Liteon'a i NEC'a 1szy raz slysze o tej firmie, ale faktycznie duzo dobrego o niej pisza. Nie pomyslalem jeszcze o jedym: mam Mandrake'a 10 (taki linux). To chyba nie problem? Wielkich czarow nie chce robic - tylko kopie gier |
dziękuję za info :) będę pamiętał
moja konsola to była v1, później v2, a na końcu v3. na tym się skończyło więc wybacz moją nieznajomość tematu :piwo: |
wtrące się i powiem że konsolka ps2 od modelu v.9 czyta dvd+r i rw :)
pozdr |
BenQ - firma produkująca napędy optyczne, monitory i inne...
Model o który mi chodzi to model BenQ DW1620 którego jutro stanę się posiadaczem. Naczytałem się wiele dobrego na temat tej nagrywarki i dlatego mój wybór padł na nią :taktak: Cytat:
|
hm ... pisalem, ze jestem laikiem
kombinowalem na rozne sposoby, ale co to jest BenQ? :| Jesli konsola bedzie myslala, ze to DVD-ROM tzn. ze nie trzeba juz zadnych przerobek i swap'ow? |
Kwestię sprzętu pozostawiam tobie. Nie chcę się wtrącać bo zaraz powiedzą że entuzjastą BenQ'a jestem :D (taka delikatna sugestia)
Format płyty (+ albo -) nie ma znaczenia o tyle, o ile kupisz nagrywarke z obsługą bit-settingu. Chodzi o to że po zmianie powiedzmy DVD+R na DVD-ROM przez bit-setting konsola będzie myślała że w napędzie jest tłoczona CD i nie będzie problemu z odczytem :) |
znowu Playstation2
Witam, nowy jestem :D
Wiem, ze bylo wiele razy pisane o PS2. Ale nic w ciagu ostatniego miesiaca. Sprawa wyglada nastepujaco: Mam kilka gierek na PS2. Niestety juz sie na tyle porysowaly, ze nie zawsze sie poprawnie czytaja. Postanowilem je skopiowac i uruchamiac kopie kozystajac z SwapMagica. Jestem zupelnym laikiem jesli chodzi o DVD. Przegladalem CDRinfo i forum i dowiedzialem sie zeby nagrywac jak najwolniej na firmowych nosnikach. Nie jednak wiem jaki sprzet kupic i jakich plyt uzywac (chodzi mi o format). -- pozdrawiam Michal Przekopowski |
Alcohol 120
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak naprawdę to niewiele. To tylko numer seryjny, jeden z kilkudziesieciu... ... Oznacza przedewszystkim jaką płyte główną itp. posiada konsola (co każda seria jest zmieniany rozkład ścieżek na MOBO -> zabezpieczenie antypirackie, które zostaje złamane w tydzień ;)) Cytat:
|
Czy da się podłączyc HDD do PS2 SLIM a jeżeli tak to jaki i w jaki sposób? :smutny:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:12. |