Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

Tommasini 22.12.2004 00:04

Dzięki za pomoc,wlasnie rozkminiam sprawe :piwo:

AleX69 21.12.2004 22:25

do ps/ps2 kopiowanie plyt nowych/uzywanych nec'a 3500 napewno ci moge odradzic ... :(

EDIT: dlaczego
mam oryginalna plytke na PSX SoulBlade ... plytka troche przeszla - stad troche rys na czrnej powierzchni plyty
na trzy napedy ktorymi probowalem robic back'up alco 120%
- LG CD/RW GCE-8481B
- PIONEER DVD-+R/RW DVR-108
- NEC DVD-+R/RW ND-3500AG

tylko nec sobie nie dal rady ...

pRzeKop 21.12.2004 22:15

chyba sie zdecyduje, znalazlem za 250, 2 lata gw door-to-door

zalev 21.12.2004 22:01

na Mandrake'u powinno działać. u kolegi na Aurox'ie działają bez problemu wszystkie napędy, łącznie z nagrywarką DVD więc inny linux nie będzie sprawiał problemu :)

pRzeKop 21.12.2004 21:55

Myslelem wczesniej o NEC'u, ale teraz mam dylemat.
Widze ze OEM DW1620 jest w porownywalnej cenie do Liteon'a i NEC'a
1szy raz slysze o tej firmie, ale faktycznie duzo dobrego o niej pisza.

Nie pomyslalem jeszcze o jedym: mam Mandrake'a 10 (taki linux).
To chyba nie problem? Wielkich czarow nie chce robic - tylko kopie gier

zalev 21.12.2004 21:33

dziękuję za info :) będę pamiętał
moja konsola to była v1, później v2, a na końcu v3. na tym się skończyło więc wybacz moją nieznajomość tematu :piwo:

martivip 21.12.2004 21:30

wtrące się i powiem że konsolka ps2 od modelu v.9 czyta dvd+r i rw :)

pozdr

zalev 21.12.2004 21:24

BenQ - firma produkująca napędy optyczne, monitory i inne...
Model o który mi chodzi to model BenQ DW1620 którego jutro stanę się posiadaczem. Naczytałem się wiele dobrego na temat tej nagrywarki i dlatego mój wybór padł na nią :taktak:

Cytat:

Napisany przez pRzeKop
Jesli konsola bedzie myslala, ze to DVD-ROM tzn. ze nie trzeba juz zadnych przerobek i swap'ow?

No niestety z tego co mi wiadomo (miałem tą konsolę ale dawno temu, jak nagrywarki DVD to był rarytas za bardzo duże pieniądze) to niestety trzeba przerobić konsolę. Zmiana book-type na DVD-ROM pozwala głównie na bezproblemowy odczyt płytek na napędach które nie potrafią odtwarzać DVD+R lub DVD-R. Czytnik PS2 nie czyta DVD+R więc gdy chcesz nagrać na ten rodzaj płytki to potrzebna będzie zmiana na DVD-ROM lub DVD-R (te chyba czyta)

pRzeKop 21.12.2004 21:19

hm ... pisalem, ze jestem laikiem
kombinowalem na rozne sposoby, ale co to jest BenQ? :|

Jesli konsola bedzie myslala, ze to DVD-ROM tzn. ze nie trzeba juz zadnych przerobek i swap'ow?

zalev 21.12.2004 21:08

Kwestię sprzętu pozostawiam tobie. Nie chcę się wtrącać bo zaraz powiedzą że entuzjastą BenQ'a jestem :D (taka delikatna sugestia)
Format płyty (+ albo -) nie ma znaczenia o tyle, o ile kupisz nagrywarke z obsługą bit-settingu. Chodzi o to że po zmianie powiedzmy DVD+R na DVD-ROM przez bit-setting konsola będzie myślała że w napędzie jest tłoczona CD i nie będzie problemu z odczytem :)

pRzeKop 21.12.2004 21:04

znowu Playstation2

Witam, nowy jestem :D
Wiem, ze bylo wiele razy pisane o PS2. Ale nic w ciagu ostatniego miesiaca.

Sprawa wyglada nastepujaco:
Mam kilka gierek na PS2. Niestety juz sie na tyle porysowaly, ze nie zawsze sie poprawnie czytaja. Postanowilem je skopiowac i uruchamiac kopie kozystajac z SwapMagica. Jestem zupelnym laikiem jesli chodzi o DVD.
Przegladalem CDRinfo i forum i dowiedzialem sie zeby nagrywac jak najwolniej na firmowych nosnikach.

Nie jednak wiem jaki sprzet kupic i jakich plyt uzywac (chodzi mi o format).
--
pozdrawiam
Michal Przekopowski

sight 21.12.2004 20:23

Alcohol 120

Berion 21.12.2004 18:42

Cytat:

Napisany przez Tommasini
Mam wielką prośbę,proszę o udzielenie porady jak skopiować gre z PS2??

Ja bym zaczął od opcji szukaj :piwo:

Berion 21.12.2004 18:39

Cytat:

Napisany przez hymek
[...] co oznacza numer 50004

Oznacza wpływ księżyca w nowiu na stojący rower przed lodówką na balkonie, w chacie w Nairobii :kreci_gl: :idea:

Tak naprawdę to niewiele. To tylko numer seryjny, jeden z kilkudziesieciu... ... Oznacza przedewszystkim jaką płyte główną itp. posiada konsola (co każda seria jest zmieniany rozkład ścieżek na MOBO -> zabezpieczenie antypirackie, które zostaje złamane w tydzień ;))

Cytat:

Napisany przez mar98
Czy da się podłączyc HDD do PS2 SLIM a jeżeli tak to jaki i w jaki sposób?

Ponoć jedynie przez USB 2.0 (potrzebny mod-chip, aby konsola go wykryła). Więcej nie wiem na ten temat... ...

mar98 21.12.2004 17:39

Czy da się podłączyc HDD do PS2 SLIM a jeżeli tak to jaki i w jaki sposób? :smutny:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:12.