Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

M@X 16.12.2004 23:34

Cytat:

Napisany przez AleX69
ten Xbox ma podobno dysk 10Gb ... a xISO nie mozna robic backup'ow?

Alez mozna, do dzis uzywam xISO i bardzo sobie chwale. Jedynie wymagane jest spatchowanie default.xbe - program do tego umiescilem jako zalacznik w jakims topicu o przegrywaniu Halo 2 - poszukaj. Co do gier na X'a duzo ludzi ma zapewne troche tytulow, wiec nie pwoinienes miec problemu ze zdobyciem czegokolwiek (o ile mnie pamiec nie myli kolega Smartek tez posiada X'a ;-D!).

Berion 16.12.2004 22:04

@Rexio55
Nie wiem co Ci napisać. Nie korzystam z Nero do kopiowania gier, więc nie wiem też jakie w nim opcje ustawić... ...

Na dzień dzisiejszy moim faworytem jest DVDDecrypter - prościej się już kopiować gier chyba nie da (kilka kliknięć)
Zrób nim backup, a będziesz miał pewność, że wszystko jest ok.

Odczyt: Mode/ISO/read
Zapis: Mode/ISO/write i wybrać prędkość (x2-x4)

Nagrywaj na markowych nośnikach, a powinno być wszystko ok.

Rexio55 16.12.2004 19:00

Cześć mam pytanko niedługo mi przyjdzie zamówione Ps2 i nie wiem czy dobrze nagralem na niego plyty. Zrobilem w nero 6 iso kazdej z płyt i nagrałem Alcocholem 120% prędkoscią 2x. kumpel chcial zeby mu nagrac 3 z plyt i uzylem tych iso. nagralem 2x alcocholem i tylko jedna gra mu dziala. Czy jest szansa że mi bedzie dobrze chodzic kazda z gier i czy predkosc z jako robi sie iso ma znaczenie do nagrania??? prosze szybko odpiszcie. Jego konsola jest dopiero po wymianie chipa i lasera wiec nie wiem czy w niej cos nie pało z góry dzięki za odpowiedz ???

Berion 15.12.2004 16:41

Cytat:

Napisany przez AleX69
[...] ze jest do niej RIPPER 3.1 + Zabezpie.MATRIX ... cokolwiek mialo by to znaczyc :D [...]

Jaki Matrix? - nie wiem, mogę się jedynie domyslać, może chodzi o jakiś układ który zabezpiecza LA... ...

Cytat:

Napisany przez AleX69
[...] - fajnie by bylo jak by mozna bylo kozystac z dysku na usb2.0 (bo mam taki) [...]

Nie wiem na 100%. Zajrzyj tu i tu:
http://forum.psxextreme.pl/viewtopic...er=asc&start=0
http://forum.psxextreme.pl/viewtopic...=20299&start=0
gdzieś mi się to przewinęło...

To osiągnięcie scenowe, bez mod-chip'a, od razu zapomnij.

Cytat:

Napisany przez AleX69
[...] ten Xbox ma podobno dysk 10Gb ... a xISO nie mozna robic backup'ow?
bo mam tu firme gdzie wypozyczaja ... [...]

10GB, ale jest strasznie choojowo podzielony (nie zmieścisz gry większej niż 4GB. [!] Pozatym trzeba go odblokować i z'flash'ować bios (oczywiście musisz mieć mod-chip np. Alladin V32)
Można.
xISO jest przestarzały. Jego następca to Quix (ma ładne GUI :D)

Cytat:

Napisany przez AleX69
[...] konsolke beda mogly tez traktowac ja jako przenosne dvd na wyjazdy [...]

PS2 jako player DVD sie średnio sprawdza (czyt. słabo - wrażliwy na rysy itp.)

AleX69 15.12.2004 14:35

thx Berion@ :D

mam do wyboru z tych trzech >nowe< gwarancja ... cena ta sama za sztuke 680,-
'stare' PS2 (grube) srebrne nie wiem jaki nr plyty
PS2 'slim' ... wlasnie wyczytalem ze jest do niej RIPPER 3.1 + Zabezpie.MATRIX ... cokolwiek mialo by to znaczyc :D - fajnie by bylo jak by mozna bylo kozystac z dysku na usb2.0 (bo mam taki)
ten Xbox ma podobno dysk 10Gb ... a xISO nie mozna robic backup'ow?
bo mam tu firme gdzie wypozyczaja ...

co do dziewczyn :> ... maja juz swojego pieca - czyli pierwsze koty za ploty
konsolka bedzie w dobrych rekach ... jak wrazie co to "ALU" (czyli JA) przyjdzie i pomoze :spoko:
konsolke beda mogly tez traktowac ja jako przenosne dvd na wyjazdy

EDIT:
kumpel moze mi zalatwic z MM 30% taniej, wiec zostaje chyba do wyboru XboX lub PS2 slim ... so

Berion 15.12.2004 13:50

Cytat:

Napisany przez AleX69
no i sie zaczelo ... $wieta :/ [...]

Oj, żeby i umnie były $więta (z naciskiem na $ :D... ...)

Cytat:

Napisany przez AleX69
[...] na drodze koszyka stoja trzy:
- PS2 ... duza gruba, mozna ja wyleczyc, juz nie produkowana
- PS2 ... slim, karta seciowa, brak podobno jak do tej pory skutecznego lekarstwa na kopie
- XBoX ... [...]

Rozumiem, że pierwszy wariant do konsola zrypana :] ? Jaki model i co się stało? Może jest lekarstwo ;) Napisz coś więcej, może warto ją leczyć ;)

Drugi wariant do "PSTwo"? Ta malutaka z wbudowanym NetworkAdaptorem?
Jak na każdej konsoli, da się odpalić backup'y. Jest Ripper3.1, ale nie wiem jak się sprawuje. Pozatym naczytałem się już w sieci o jej awaryjności (ile z tego prawda, nie wiadomo - jeszcze mało osób ją ma i ... ...krótko).
Nie podłączysz do niej HDD... ... (Chyba, że przez USB2.0)

Cytat:

Napisany przez AleX69
[...] z konsoli beda korzystaly 4'letnie dziewczyny ... no i oczywiscie ja grajacy w soul:calibur'a :D

co tu im kupic? ???

Będą korzystały w obecności "kogoś kompetentnego", że tak powiem, czy same będą "sięgały po zdobycze techniki"? :D Wszystkie PS2 to dosyć delikatny sprzęt, nie lubi łomotów, płynów, płyt z ketchup'em :D

Musi być ktoś, kto będzie je pilnował :D (wiem to z autopsji :D - taka rada na przyszłość)

W Soul Calibur'rze na X'a jest Spawn, a w wersji na PS2, Heihachi Mishima :piwo: -> wybór należy do Ciebie... ...

PS: Jeśli teraz dopiero kupujesz konsolę, wziąłbym X-Box'a. Niemal niezawodny, można robić z nim co chcesz... Są przejściówki na pady od PSX/PS2 (na wypadek gdyby Ci się oryginalny nie spodobał). Nie zrzucisz konsoli po pociągnięciu za pad'y (tu ogromny plus w twoim przypadku :D - chyba, żeby leżała na podłodze). W chooj dashboard'ów -> wedle uznania, dostęp do HDD (który jest wbudowany, ale zaleca się podmienic na PC'owy - rozmiar). Możliwość odpalania gier z HDD (DL nie odpalisz z oryginalnego HDD - za mało miejsca). Linux i jego odmiany :) ... ...

Z grami już trudniej (mam na myśli backup'y, zostaje raczej p2p)

AleX69 15.12.2004 12:37

no i sie zaczelo ... $wieta :/

na drodze koszyka stoja trzy:
- PS2 ... duza gruba, mozna ja wyleczyc, juz nie produkowana
- PS2 ... slim, karta seciowa, brak podobno jak do tej pory skutecznego lekarstwa na kopie
- XBoX ...

z konsoli beda korzystaly 4'letnie dziewczyny ... no i oczywiscie ja grajacy w soul:calibur'a :D

co tu im kupic? ???

Berion 14.12.2004 22:02

Cytat:

Napisany przez Whatsgoingon
Mam jeszcze jedno pytanie ściągłem odbraz płytki na ps2 ale dvd rip nagrywałem w alcoholu ale na konsloli nie działa czy moze inaczej trzeba nagrywac. [...]

Nie mam zielonego pojęcia o rip'ach na PS2. Teoretycznie wystarczy Alcohol z profilem, czyli tak jak zawsze... Ale jak jest naprawdę nie wiem...
Spytaj może M@X.666, on zdaje się nagrywał rip'y... ...

Cytat:

Napisany przez Whatsgoingon
[...] Dzięki za wcześniejsze porady jak nagrywam na dvd to wszysko działa nawet na swap magicu.

Jest częśc gier, z którymi default'owo SM sobie nie radzi i wtedy trzeba szukać łat na iso... ...
Wiekszość obrazów od znanych grup rip'ujących już patch'óje. Tak bymożna było grać przez sieć, na SM lub z HDD... ...

Whatsgoingon 14.12.2004 19:15

Mam jeszcze jedno pytanie ściągłem odbraz płytki na ps2 ale dvd rip nagrywałem w alcoholu ale na konsloli nie działa czy moze inaczej trzeba nagrywac.
Dzięki za wcześniejsze porady jak nagrywam na dvd to wszysko działa nawet na swap magicu.

mar98 11.12.2004 23:21

Dzięki :smutny:

Berion 11.12.2004 22:05

Cytat:

Napisany przez mar98
Czy jest możliwe skopiowanie płyty tak zeby chodziła bez przerabiania konsoli ???

Na PS2 DEFINITYWNIE I NIEZAPRZECZALNIE NIEMOŻLIWE
Narazie niemożliwe? Czas pokaże... ...

Zamontuj sobie mod'a i po kłopocie...

misieksc 11.12.2004 19:52

Gry nagrywaj powoli- dvd x2 a gry na cd x8 i napeno zadziała, ja tak robie i jest ok.

mar98 11.12.2004 19:45

Czy jest możliwe skopiowanie płyty tak zeby chodziła bez przerabiania konsoli ???

Berion 11.12.2004 18:20

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Hehehe... Widze ze dalej walkujemy archeologie ;-D

Każdy popełnia błędy :fiu: :D

M@X 11.12.2004 17:55

Hehehe... Widze ze dalej walkujemy archeologie ;-D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:44.