![]() |
Chyba ze to dvd9:) i chyba caly czas kolega to drazy, a Ty go zle zrozumiales, pewnie chodzi mu o narzedzie toxica, ktore skompresuje lub obetnie ten obraz do dvd5, ale moze i ja zle zrozumialem:)
|
Cytat:
|
Witam,
Tak jak napisałem w pierwszym swoim poście, jestem świeży jak "ciepłe bułeczki z piekarnii" i za bardzo nie wiem o co Wam chodzi ....... ;( @Berion Skąd wziąść i jak wgrać ASPI ??? i ustawić nagrywarę na DMA ??? @loki777 jak sprzwdzić, czy to DVD9, nie wiem co to narzędzie toxica i nie wiem co to DVD5 ??? Sorka za moje "lamerstwo", ale "nikt nie jest doskonały" i cały czas się uczę więc jeszcze raz proszę o wyrozumiałość i dziękuje za chęć niesienia pomocy ;) Będę dalej "walczył" z tematem jak wróce po południu do domku ;) :pisze: pozdrowionka z pochmurnej i deszczowej Łodzi .... |
@berion - spoko, poczytamy zobaczymy:)Nie chodzi o to czy fifka na dvd 5 czy nie tylko co kolega ma.
@rafalcho najlepiej narzedziem z pakietu nero lub jakims innym - anydvd tez sie nada(chyba) |
Cytat:
A jeśli chodzi o DMA to (WinXP): ControlPanel/AdministrativeTools/ComputerManagement/DeviceManager/IDE ATA/ATAPI controllers/ wybierasz IDE i zmieniasz z PIO na DMA (jeśli nie masz ustawione). Hmm... Chyba tutaj :zawstydz: . Już nie pamiętam - dawno temu to robiłem. Jeśli chodzi o DVD5/9 (czyli SL/DL) (DS - na konsole nie uświadczysz) to będzie krótko: DVD5 - jednostronna jadnowarstwowa (~4.3GB) i DVD9 - jednostronna dwuwarstwowa (~8.7GB). Do gier na DL mile widziany jest ToxicPatcher (przy GT4 obowiązkowy - ponieważ mediacheck sprawdza czy jest to nośnik OTP czy PTP). |
Witam,
A podasz mi link do ASPI ??? Sprawa 2 Wszedłem w Panel Sterowania/Sytstem/Sprzęt/Menadzer Urządzeń i ........... co mam dalej zrobić ?? Sprawa 3 Próbowałem zrobić jeszcze kopię bezpieczeństwa gry GRADIUS III i IV - Clonem CD, ale po wszytaniu i utworzeniu obrazu napisał mi komunikat : Żródłowy plik z obrazem jest zbyt duży dla docelowego CD wymagazne miejsce 493 MB Wybierz sposób jak chcesz postępować dalej - Wypróbuj OverBurning - Zapisuj aż do końca tego Medium Najpierw wybrałem OVERBURNING i ... napisał mi komunukat , że INVALID PARAMETER poźniej jeszcze raz wybrałem nagrywanie do końca i po sekundzie pojawił sioę napis, ze już skończył ........ ;) Coś dziwnego, ale może KONAMI nie życzy robienia sobie "kopii bezpieczeństwa" ;) pozdarwiam rafalcho |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Druga sprawa: To musi być czysta płyta -> CD-R 700MB / DVD-+R (SL/DL - zależy co chcesz nagrać). Overburning jest absolutnie zbedny przy kopiowaniu gier na jakąkolwiek konsole. |
// [regulamin] - dop.Berion
P.S. Jestem zupełnie nowy w wypalaniu gier na PS2 więc proszę w miarę jasno ;) |
Zaznacz wszystkie te pliki i wypakuj do jednego katalogu
|
Cytat:
|
Z tego co się orientuję sporo ludzi ma ten sam problem z nagrywaniem co ja, mianowicie po bootowaniu płytki na ekranie pojawia się napis z logo i dalej ekran jest czarny (w moim przypadku przez chwilkę widać informacje że gra się wczytuje),,,,Lecz nie to mnie najbardziej irytuje;). Piecze nad forum sprawuje dwóch "znawców' (udzielają się również na innych forach) którzy nie potrafią w konkretny sposób doradzić potrzebującym co mają zrobić dalej...Najczęściej doradzają nagrywanie na innych płytkach, a jak ludzie piszą że to nie skutkuje to milczą. Moim zdaniem przyczyną jest niedostatecznej jakości nagrywarka (tak, chodzi mi właśnie o Liteon'y((w większości przypadków))),,,a przekonał mnie do tego znajomy sprzedawca który posiadał już kilka różnych modeli nagrywarek.PoZdRo Dla "ZnaWcÓw" ||
|
Cytat:
... Cytat:
Taka jest PS2 - czarna jak dżuma i wybredna jak krowa. ;) Pozdro - a jakże :) PS: Nie obrażam się - podaj przykład. |
Sorki ale skoro kolo jest taki oczytany, to moze znajdzie sobie odpowiedz na swoje pytanie na innym forum.Po pierwsze kazda konsola jest inna (tu ps2), kazda plyta, nagrywarka i bios, wiele ludzi nagrywa z powodzeniem na lite-onie i szukani przyczyny tylko w nagrywarce jest bledne, a skoro sprzedawca powiedzial ci co robic, to moze twoj guru wypali ci dobrze plytki
|
witam sciagnolem gre na ps2 i nie wiem jak wrzucic ja na plyte nie jest zadnym obrazem tylko bylo spakowane rarem po rozpakowaniu jest wiele plikow.pomozcie!!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:49. |