![]() |
Mam problem moja nagrywarka to liteon SOHW 812s przerobiona na 832_VSOB mam problem z odczytem dvd nagranych przemnie na mojej ps2 nagrywałem na verbatimach i tdk i esperazach i zawsze to samo - odczas odczytu laser stuka w płytę - czy spotkał was taki roblem? Co radzicie podajcie, czy to wina biosa ? Mam ps2 V7 z duo2se (nie wiem dokładnie jaki ta konsola posiada laser wiem tylko, że w jego nazwie jest litera C).
|
|
Witam!!Jestem tu nowy!! mam maly problem!! REGULAMIN!!! i jest ona spakowana rarem!! napiszcie pare slow co mam dalej zrobic zeby ja wypalic? jestem noobem w sprawach nagrywania na konsole!! podajcie jakie progsy itp...THx
|
Cytat:
|
Cytat:
Przy okazji jeszcze jedno pytanko:) Czy jest możliwość robienia save-ów na dysk konsoli?? |
@Raus
Nie używam HDDLoader'ów itp... Ale mam pomysł: System plików wykorzystywany przez PS2 na dysku twardym jest całkowicie inny niż np. FAT32 czy NTFS. Potrzebujesz programu zdolnego do odczytu APA. WinHIIP. Z tego co wiem pozwala zrzucić obraz na hdd od PS2 (nie wiem czy w postaci plików czy*.iso). Jeśli można to zrobić w drugą stronę to jesteś w domu. Nagrać wiadomo jak. Ale ze złożeniem może być problem... Zapoznaj się z PS2-VI i opisem progsa CD/DVD Generator... ... |
Witam!
Mam małe pytanko i nie opłaca się zakładać nowego topicu więc pytam tutaj. A więc tak-Zgrałem sobie od kolesia za pomocą Free HDDloadera orginalną gre Time Splitters 3 na dysk konsoli i chciałbym ją teraz wypalić na DVD-R. Czy jest to możliwe?? Kiedy podłączam dysk do PC to żeby był widoczny muszę założyć partycje czyli go sformatować a wtedy gra pójdzie się moczyć. Czy jest na to jakiś sposób lub jakiś program?? Z góry dzięki Nara |
Jeśli ktoś ma problem z GT4 prosiłbym o udzielanie się w poniższym temacie:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=50950 @Kiewas 8[_____________________] Zmień może na inną wersję kProbe bo ten wykres jest mało wiarygodny. |
Test z kprobe?
Matko boska aż strach pokazywać , zacząłem go robić, ale na jakimś 10% procencie olałem to przy prędkości 4x PI na średnim poziomie 600.. ale i tak w konsoli płytka chodzi cacy, więc cały ten test w tym przypadku jest o kant d.. rozbić.. No ale jak @berion chcesz to nie ma problemu Zaraz się za to wezmę @Kiewas Wiesz nikt Cie nie zmusza :D Ale byłoby fajnie... ... Tak się zastanawiam... możeby z GT4 uczynić osobny topic? - dop. Berion -EDIT- A więc jest! Test przy prędkości 2.4x Kod:
Date : 2005-07-13 22:15:45I teraz dochodzę do zdania że Kprobe to g... Ten test jest absolutnie niewiarygodny Testowałem płytkę na kilku DVD-ROMach komputerowych - kopiowałem pliki po prostu i żaden nie miał zadyszki - tzn. czytał płytę dosyć wysoką prędkością i wszystko szło sprawnie. Tak samo z tworzeniem ISO tej płytki. No i jeszcze jakim niby cudem druga warstwa jest czytana lepiej od pierwszej? Myślałem że zawsze jest na odwrót :P Na razie nie mam pod ręką innej nagrywarki do testu, jutro jak będzie miał koleś czas to sprawdzę na jego LiteOn'ie 1653S. A gra chodzi wyśmienicie - tak samo jak ze zwykłych płytek DVD+R na których nagrywam, wszystko wczytuje się w mgnieniu oka i laser nie "rzęzi" jak to ma w zwyczaju na cienkich nośnikach... |
@Kiewas
Pięknie :) Bardzo mi się to spodobało. Wrzuć jeszcze test z kProbe :D Będzie luksus... PS: I niech ktoś napisze teraz, że się nie da ;) |
Ilość załączników: 1
Właśnie wypaliłem Gran Turismo 4 na płycie DL Verbatim - na mojej V7 z DUO2SE działa wspaniale :P
Wypalałem na LiteOn'ie LDW-851S z biosem od SOHW-832S CG5G od codeguysów. Kod:
LITE-ON DVDRW SOHW-832S CG5G (ATA)Tutaj jeszcze log z DVD Decryptera: Kod:
I 13:15:32 DVD Decrypter Version 3.5.4.0 started!A tutaj jeszcze test w nero cdspeed: |
załoz konto na wp albo o2 i zobacz czy bedziesz miał szczescie ;)
|
Co mam zrobić żeby sie zarejestrować na tej stronie z patchami do ps2 ps2nfo.com jak wyskakuje mi coś takiego podczas rejestracji: "Your email address has been banned. This is most-likely a FREE Web-based e-mail address, so please use an ISP-based one instead when registering with us.". Pomoc mile widziana:)
|
A ja proponuje wpisać w szukaj>gt4 i zobaczyc kogos odpowiedz na ten podobny, a moze ten sam problem ;)
|
Witam mam nastepujace pytanie mam obraz gt4 o taki: Gran.Turismo.4.PAL.PS2DVD.www.allofvideo.com.part1,2,3 oraz Toxic Dual Layer Patcher-v1[1].0 for Gran Turismo 4. Czy ten obraz jest ok bo szkoda mi plytki oraz PS2 V7 z ripperem 1 ponoc na tym patchu smiga na kazdym czipe. POZDRAWIAM.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:44. |