![]() |
OMG!
Zarejestrowałem się tu tylko z jednego powodu, a mianowicie krew mnie zalewa jak czytam co pisze szanowny pan moderator Maciej, polecam nie wypowiadanie sie w tematach o których nie ma sie zielonego pojecia. Jakiego mod chipa ?!?!?! Przeciez Swap Magic jest po to aby nie musieć używać żadnych chipow wiec zastanow się co TY piszesz. A teraz odpowiedz na pyatnie "Jak nagrać obraz SWAP MAGIC`a żeby PS2 czytał?" nie da się, tak poprostu wiec sciągniecie obrazu z sieci nic Ci nie da, szkoda że nie mam skanera to bym zeskanował Ci jak wyglada ta płytka (kupiłem na allegro Swap Magic 3.6) poprostu ta płytka nie ejst wypalana "klasycznie" czyli jakby to nazwaz "ciągle" tylko z takimi odstepami widac że frag. jest zapisany, posniej "puste" miejsce i tak nazmiane (nie wiem jak to fachowo wyjaśnić ;) ) Jest tylko mały problem, ponieważ SM trzeba uzywac przed każdym odpalaniem pirackiej gry, płyte można łatwo uszkodzić, a niestety przegrać się jej nie da ;( Choć może gdzieś w sieci jest jakis specjalny programik kto wie. |
|
ok dzieki za odpowiedz ale mam jeszcze jedno pytanko bo kupilem plyte verbatim dvd-r digital movie ale moge wybrac tylko predkosc x4, jezeli zla plyte kupilem to trudno ale tak na przyszlosc jakie verbatimy kupowac jezeli moge spytac?
|
Ludzie... nie piszcie tekstów w stylu:
Cytat:
@cultraxx W A120% przy DVD NIE MA WYBORU PROFILI ! . Jakby była taka opcja to bym o niej wspomniał. @uorak Pamiętaj, aby ten DL był markowy. Inaczej możesz się rozczarować :) |
czesc mam pytanko, sciagnalem gre z netu na ps2 w formacie iso - mam alcohol 120 i aby nagrac plyte musze wybrac obraz iso i potem klikam dalej , wyskakuje mi okienko nagrywania ale tylko odnosnie predkosci a nic na temat profilu nagrywania , bo wiem ze powininem wybrac plastation 2 a nie moge , dlaczego?
|
@uorak
1.) kup itp. :) 2.) spatch'ój 3.) wypal :D cała filozofia... ... Patcher Toxic'a chyba masz, nie? To co tu wyjaśniać? A jeśli chodzi o wypalenie obrazu to poszukaj w tutorialu. Ze swojej strony mogę polecić DVD Decrypter. Jeśli to iso nie będzie z mds'em to przeczytaj 667 post... .... |
gt4
Będę niedługo nagrywał gran turismo 4, mam tylko 1 płyte DL, troche taka kosztuje i nie chce jej zepsuc, więc jak dokładnie mam nagrac- jakim programem jakie mam dac ustawienia itp.?? Właśnie ściągam gt4 i nie wiem w jakiej będzie postaci, już mam tego patchera do dl ale prosiłbym o dokładne wyjaśnienie krok po kroku od ściągnięcia do nagrania.
Mam nagrywarke LG GSA-4163B |
Cytat:
PS: FFX jest na SL, które zresztą nie mają prawa tak wyglądać. |
@Berion jest to mozliwe, bo ja sam miałem funkiel nówke z media marktu FFX i wygladała jakby ktoś rozlał benzyne na niej(taka jakaś plama) ;/
Ale śmigała i nic konsoli nie było ;) |
Ilość załączników: 1
Szczególnie ciekawie zapowiada się opcja GC ISO Maker. Brakowało tego toola!
A przy okazji: Tak wygląda moje GT4... Czy to normalne, aby powierzchnia każdego DL'a wyglądała jak "sztorm" (tak... to mój jedyny DL i jedyny jaki na oczy widziałem). |
Wiadomo było od dość sporego czasu, że będzie program Apache3! Sonix twierdzi, że nadal jest optymalizowany kod programu,więc jeszcze trzeba poczekać na niego zanim wyjdzie ;) A co się zmieniło od czasu numerku2? A no dużo między innymi te nowości pokazują jak będzie potężnym kombajnem Apache3!!! Cytat:
***8226;Twożenie obrazów ISO DVD9 ***8226;Nie trzeba będzie skakać pomiędzy warstwami.Obydwie wartswy DVD9 będą wyświetlane na jednym ekranie. ***8226;Będzie w pełni kompatybilny z obrazami ISO dla PeCeta.Nie będzie już trzeba używć programu PS2 Tool!(ciekawe, bo sporo opcji miał-między innymi LBA konwerter/kreatory SYSTEM.CNF'a i CueSheet'a i inne.) ***8226;Kompatybilność z Xbox'em jak i otwieranie obrazów formatu ISO i mu podobnymi... ***8226;Kompatybilny z Gamecube'm ***8226;Dodana opcja wypalania płytek dla PC/PS2/XBox'a/Gamecube'a ***8226;Extract'owanie obrazu ISO klientem ftp dla xbox'a ;] ***8226;Twożenie obrazu dla konsoli GameCube(w planach są też PC/PS2/XBOX) Gorące fotki :D http://img74.imageshack.us/img74/720...screen16na.jpghttp://img74.imageshack.us/img74/615...screen27fr.jpg http://img74.imageshack.us/img74/473...screen35jj.jpghttp://img74.imageshack.us/img74/580...screen46lw.jpg Jest poprostu za-je-biście o_O Aż nie mogę się doczekać kiedy wyjdzie ta perełka-możliwe,że jeszcze coś dojdzie ;] |
Nie zamknął sesji w obrazie? Pierwsze słyszę... to tak wogóle można? :wow:
- witamy nowego user'a. |
Wczoraj wypalałem na mojej nowej spawarce Pionieer 109 XL obraz Gran Turismo 4 .iso ten od STRIKE . Spaczowałem go Toxicem a potem nagrałem Alcoholem bez ustawiania jakichkolwiek opcji na Verbatimie +DL x2,4 . Wkładam do PS2 i niedziała ... Co się okazało Alcohol po nagraniu płyty nie zamknął sesji ... na szczęście z pomocą przyszedł DVDDecrypter jest opcja zamykania sesji - zamknoł sesje i teraz GT4 śmiga jak burza . Wspmne że jest to model 50004 na ripperze 3.0
|
@kiewas
Człowiek się uczy całe życie :) "+" dla Ciebie (jak tylko będę mógł) |
Cytat:
po poczytaniu for poświęconych ps2 wynika że jednak chyba nie ma różnicy czy się tą opcję ustawi czy nie. Ale skoro w obydwu przypadkach gra działa, to czy czymkolwiek ryzykuje ustawiając tą opcję? Wydaje mi się że nie :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:45. |