Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

Berion 16.12.2004 22:04

@Rexio55
Nie wiem co Ci napisać. Nie korzystam z Nero do kopiowania gier, więc nie wiem też jakie w nim opcje ustawić... ...

Na dzień dzisiejszy moim faworytem jest DVDDecrypter - prościej się już kopiować gier chyba nie da (kilka kliknięć)
Zrób nim backup, a będziesz miał pewność, że wszystko jest ok.

Odczyt: Mode/ISO/read
Zapis: Mode/ISO/write i wybrać prędkość (x2-x4)

Nagrywaj na markowych nośnikach, a powinno być wszystko ok.

M@X 16.12.2004 23:34

Cytat:

Napisany przez AleX69
ten Xbox ma podobno dysk 10Gb ... a xISO nie mozna robic backup'ow?

Alez mozna, do dzis uzywam xISO i bardzo sobie chwale. Jedynie wymagane jest spatchowanie default.xbe - program do tego umiescilem jako zalacznik w jakims topicu o przegrywaniu Halo 2 - poszukaj. Co do gier na X'a duzo ludzi ma zapewne troche tytulow, wiec nie pwoinienes miec problemu ze zdobyciem czegokolwiek (o ile mnie pamiec nie myli kolega Smartek tez posiada X'a ;-D!).

Berion 17.12.2004 14:55

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Alez mozna, do dzis uzywam xISO i bardzo sobie chwale. Jedynie wymagane jest spatchowanie default.xbe - program do tego umiescilem jako zalacznik w jakims topicu o przegrywaniu Halo 2 - poszukaj. Co do gier na X'a duzo ludzi ma zapewne troche tytulow, wiec nie pwoinienes miec problemu ze zdobyciem czegokolwiek (o ile mnie pamiec nie myli kolega Smartek tez posiada X'a ;-D!).

Części gier nie zrobisz kopii na HDD (tym oryginalnym M$), ze wzgledu na jego objętość ("popartycjonowanie")... ...

Spróbój Quix'a... ...

M@X 17.12.2004 16:22

Ale ja mialem na mysli kopie na DVD (koniecznosc spatchowania default.xbe). Co do Quix'a to podeslij jak mozesz ;-D

Berion 17.12.2004 21:35

Cytat:

Napisany przez M@X.666
[...] Co do Quix'a to podeslij jak mozesz ;-D

ok. <konto z podpisu>

A teraz ja mam pytanie (może jest ktoś kto odpowie 8 ) )
Dlaczego oryginalne gry na PS są rozpoznawane przez napęd/win'a (nie wiem czego to jest "wina"), a piraty na "tłokach" (czyli pirackie DVD-ROM) nie?
???

Luppo 18.12.2004 03:07

Witam za jakies 1,5 tygodnia mam zamiar sobie kupic ps2 i jaki chip

Witam za 1,5 tygodnia kupuje konsole i niewiem jaki kazać sobie chip założyć bo oni na giełdach to wałki robia mówią ze dobry a to jakis najgorszy więc prosze o odpowiec tak zeby mi wszystkie pirackie gry chodziły a i jeszcze jedno czy ja potrzebuje nagrywarki dvd zeby nagrywać sobie gry czy tylko alkochol i moją LG . A i jeszcze jedno w jakich cenach był by ten chip który mi zaproponujecie dzieki wielkie ps.Łukasz

Maciej 18.12.2004 08:58

strona o modchipach...:
http://www.modchip.pl/

AleX69 18.12.2004 16:48

jestem w temacie $wiezy ale co nie co juz wiem :mruga:

nowa konsola PS2 'slim' powinna posiadac zestaw >leczniczy<

Ripper 3.1
Pełny Autodetect i NoSwap
Bardzo mały pobór prądu (zasilanie 3,3V sygnały 2,5V) dzięki czemu konsola jest praktycznie nie obciążona przez układ.
Nowe oprogramowanie zabezpieczające układ LA, laser i cewki
Współpraca z wersjami PAL i NTSC (amrykańskimi) V1-V11
Pozycjonowanie Loga i Obrazu w grach PSX
Współpraca z wszystkimi dyskami twardymi
DVD Region FREE.
DEV.olution Mode
RGB FIX
Komunikat informujący o wyłączeniu Rippera
MacroVision OFF.
ULTRA fast PS2 boot
DivX i MP3 Mediaplayer
Nowy Ripper3 navigator
Nowy Ripper3 MediapPlayer v1.51
Nowy Ripper3 HDLoader

i zamontowane zabezpieczenia laser MATRIX INFINITY TEAM
zabezpieczenie polega na motazu ukladu ktory ochrania sterownik lasera ...
... przed jego spaleniem oraz uszkodzenie cewki w glowicy lasera

Berion 18.12.2004 18:12

@AleX69
Wszystko co podałeś to opis mod'a, trzy ostatnie to progsy... ... Ten cały Matrix to tak jak myślałem zamiennik LA.
Wydawało mi się, że R3.1 jest tylko do "PSTwo" [?]

@Luppo
Ripper 3... ...
A jak myślisz? Jak ty sobie wyobrażasz wypalić grę "fullDVD" na CD ??? Chyba, że mowa o DVDRip'ach, ale o nich to lepiej zapomnij.

Luppo 19.12.2004 01:20

Ja myślę

Ją mysle ze tak jak wcześniej czytałem ze na płyte dvd mozna nagrac normalna nagrywarka na płyte dvd programem alkochol. Tylko z DC++ to strasznie długo idzie moze ktoś z was wie skat mozna nowe gry sciagać szybciej moze jakies ftp

Luppo 19.12.2004 01:23

Giełda?????

czy na takiej giełdzie gdzie przerabjaja pleje bedzie Ripper3 ??? a który leprzy Ripper 3,1 czy ripper 4. Bo jutro chce jechać zrobić ta przeróbke bo sie plany zmieniły i juz dziś kupiłem pleja.A maoze ktos poda gg kto moze załatwiać gry na ps2 orginalne oczywiście ;)

INTseed 19.12.2004 18:16

Do luppo:
Ze strony www.modchip.pl

Pojawiły się fałszywe "Rippery 4" - nie mają one nic wspólnego z Ripperem !!

Berion 20.12.2004 09:36

Cytat:

Napisany przez Luppo
czy na takiej giełdzie gdzie przerabjaja pleje bedzie Ripper3 ??? [...]

Np. w W-wie, tak. Niech robi to na twoich oczach, inaczej możesz zostać oszukany...
Cytat:

Napisany przez Luppo
[...] a który leprzy Ripper 3,1 czy ripper 4 [...]

Pierwsze słyszę o R4 ??? Tym bardziej, że 3 pokazał się niecałe pół roku temu (nawet mniej)...
Cytat:

Napisany przez Luppo
[...] A maoze ktos poda gg kto moze załatwiać gry na ps2 orginalne oczywiście ;)

Cytat:

Napisany przez Luppo
[...] Tylko z DC++ to strasznie długo idzie moze ktoś z was wie skat mozna nowe gry sciagać szybciej moze jakies ftp [...]

To nie forum warezowe... ... na p2p są do ściągnięcia *.txt z listami serwerów. Przez takich jakty ceny gier nie spadają :P (przezemnie trochę też ;) )

PS: Edytuj swoje posty - nie pisz jeden pod drugim ;)

Luppo 20.12.2004 21:49

Witam mam pytanie czy konsola PS2 SCPH 390004 jest to jedna z gorszych wersji czy jedna z leprzych ???

Tommasini 21.12.2004 12:09

Jak skopiować gre z PS2??:(

Mam wielką prośbę,proszę o udzielenie porady jak skopiować gre z PS2??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:42.