Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

AleX69 21.12.2004 22:25

do ps/ps2 kopiowanie plyt nowych/uzywanych nec'a 3500 napewno ci moge odradzic ... :(

EDIT: dlaczego
mam oryginalna plytke na PSX SoulBlade ... plytka troche przeszla - stad troche rys na czrnej powierzchni plyty
na trzy napedy ktorymi probowalem robic back'up alco 120%
- LG CD/RW GCE-8481B
- PIONEER DVD-+R/RW DVR-108
- NEC DVD-+R/RW ND-3500AG

tylko nec sobie nie dal rady ...

Tommasini 22.12.2004 00:04

Dzięki za pomoc,wlasnie rozkminiam sprawe :piwo:

anx239 22.12.2004 00:53

Witam.
Mam nagrywarkę LiteOn 1653s. Zrobiłem kilka kopii gier na PS2 i zero problemu. Kopiowałem programem Alcohol 120% na płyty DVD-R firmy Sony z prędkością x 4. Nagrywarka kosztowała 269 zł + dwa lata gwarancji a płytki były po 3 zł. Polecam ten zestaw. :idea:
PS. to co wypaliłem ostatnio to Metal Gear Solid 3: Snake Eater - miód!!!! :wow:

dj infi 23.12.2004 01:53

a wiec teraz moze glos zajme ja jako iz jestem w temacie konsol obezanany
powiem tak , jesli konsola nie ma zabezpieczenia lasera kazda nagrywarka bedzie dobra (z poczatku) gdyz laser wlaczy kazda i slabo nagrana i dobrze. ale jesli mamy nowy model z zabezpieczeniem lasera to moge juz wam odradzic nagrywarki LiteOn i LG gdyz te bardzo slabo wypadaja przy odpalaniu gier na ps2, niestety jakos zapisu jest za slaba. Polecam wam Pioneera lub Plextora, i nie mowie tego z sympati do tych marek ale dlatego iz sam testowalem na wlasnej skorze 4 nagrywarki i odpowiednio Liteon i Lg niestety nie wypali nam plytek ktore beda idealnie odtwarzane na najnowszych modelach PS2 (czytaj te z zabezpieczeniem lasera) mimo iz konsola jest nowa. filmy i muza czesto sie zacinaja.
tak wiec wybor jest twoj jesli masz starsza konsole to byle co na pocztek jest dobre ale z wiekiem laser konsoli slabnie i wtedy zobaczysz ze warto zainwestowac troche wiecej z lepszy sprzet (Pioneer, Plextor)|
W razie pytan chetnie sluze pomoca nr gg 755694 (w branzy konsolowej jesli mozna tak to nazwac jestem od 7 lat, wiec swoje doswiadczenia mam)

AleX69 23.12.2004 15:40

no i poszlo ... wczoraj kupilem

- PlayStation***174;2 SCPH-70004 CB
- DualShock2 SCPH-10010 E
- Memory Card 8MB SCPH-10020 GB
- DVD Remote Control SCPH-10420 ESS
- i 3 gierki: Burnout 2 - Point of Impact, Ratchet & Clank ... Soulcalibur II

testy sieci i dysku na USB porobie po 'mikolaju' (24.12) ...
Wesolych $wiat ... :D

Berion 23.12.2004 20:18

Cytat:

Napisany przez AleX69
no i poszlo ... wczoraj kupilem

- PlayStation***174;2 SCPH-70004 CB
- DualShock2 SCPH-10010 E
- Memory Card 8MB SCPH-10020 GB
- DVD Remote Control SCPH-10420 ESS
- i 3 gierki: Burnout 2 - Point of Impact, Ratchet & Clank ... Soulcalibur II

testy sieci i dysku na USB porobie po 'mikolaju' (24.12) ...
Wesolych $wiat ... :D

No to wypas gierki :D A czemu akurat B2? Burnout 3 już jest i postokroć lepszy od prequel'a... ... Gdzie nowe GTA? :] Dobrze, że kupiłeś oryginalną memorkę, z podróbami zdarzają się problemy.

PS: A co to jest DVD Remote Control ??? Pierwsze słyszę... ...
PPS: R3?

Maciej 23.12.2004 20:39

Cytat:

Napisany przez Berion
[...]
PS: A co to jest DVD Remote Control ??? Pierwsze słyszę... ...
PPS: R3?

http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=1573

:)

Berion 23.12.2004 20:54

Cytat:

Napisany przez Maciej

o_O Pilot? Ale ma groźną nazwę ;), wręcz mylącą :D
A cena? Oł dżizas! ~70zł za pilocik? AleX69 ty chyba naprawdę miałeś $więta :D

hymek 23.12.2004 21:08

Cytat:

Napisany przez Berion
Oznacza wpływ księżyca w nowiu na stojący rower przed lodówką na balkonie, w chacie w Nairobii

Spoko tylko zapomniales jeszcze podac kata padania :) Dzieki za info o tych numerkach

AleX69 23.12.2004 23:44

Cytat:

Napisany przez Berion
o_O Pilot? Ale ma groźną nazwę ;), wręcz mylącą :D
A cena? Oł dżizas! ~70zł za pilocik? AleX69 ty chyba naprawdę miałeś $więta :D

to dla moich dziewczyn .. :D

te dwie kupilem z mysla o nich (Burnout i Ratchet) ... Soulcalibur 4me :mruga:

konsole po przejsciach ... w wawie byly problemy MM i Saturn, jak ich nie bylo to byly w kompletach promocyjnych z jakimis 'niechcianymi' grami

... rzutem na tasmie kupilem wszystkie graty 'sotte' w saturnie w jankach - ostatia sztuka

konsola jest 'pure' zero lekarstw/slodzikow/rodzynkow - jak mi sie znudza te (ktorych oczywiscie kopie bezpieczenstwa zrobie :mruga: ) ... moze ...

narazie przebadam network (jak to mowia "tam jest tylko modem" <- :D ) i dysk na USB - wogle co to USB potrafi :)

Berion 24.12.2004 12:33

Cytat:

Napisany przez AleX69
to dla moich dziewczyn .. :D
te dwie kupilem z mysla o nich (Burnout i Ratchet) ... Soulcalibur 4me :mruga: [...]

Uuu... One ich nigdy nie skończą :D

Cytat:

Napisany przez AleX69
[...] przebadam network (jak to mowia "tam jest tylko modem" <- :D ) i dysk na USB - wogle co to USB potrafi :)

Jeśli chcesz grać przez sieć musisz mieć łącze conajmniej 256 (nie dzielone rzeczjasna).

Co do USB: Podłączasz pod "to" różne urządzenia peryferyjne ;) takie jak: kierownica (np. Logitech Driving Force Pro -> polecam), myszka (rzecz raczej zbedna - mało gier z niej korzysta), klawiatura (jeśli bawisz się Linux'em itp. raczej niezbedna), pendrive'y i HDD (wymagany mod-chip), mata do tańczenia (kto to wymyslił ?), kamera z EyeToy (fajna sprawa dla młodszych)... ... wiecej mi do głowy nie przychodzi

Berion 24.12.2004 12:44

Cytat:

Napisany przez dj infi
[...] w branzy konsolowej jesli mozna tak to nazwac jestem od 7 lat, wiec swoje doswiadczenia mam

Phi... tylko 7 ;)

@pRzeKop
Kup sobie pionka :) Jestem mega zadowolony... ...

jacek210274 25.12.2004 22:33

Jesli chcesz nagrywac z dowolna predkoscia max 8 i chcesz aby ci to chodzilo to oprocz obowiakowego przerobienia konsoli chipem mesiah lub najlepiej ripper to musisz zmienic nageyware. Optymalne rozwiazanie to nagrywarka PIONEER nosnik z koncowka + to powinno rozwiazac twoj problem
PZDR

Berion 26.12.2004 10:49

Cytat:

Napisany przez jacek210274
Jesli chcesz nagrywac z dowolna predkoscia max 8 [max x4 - dop. Berion]i chcesz aby ci to chodzilo to oprocz obowiakowego przerobienia konsoli chipem mesiah lub najlepiej ripper to musisz zmienic nageyware. Optymalne rozwiazanie to nagrywarka PIONEER nosnik z koncowka + to powinno rozwiazac twoj problem
PZDR

Mesiash [?] Nie wiem czy sobie zdajesz z tego sprawę, ale mesjasz to właśnie rozpruwacz (niemal identyczne punkty lutu/ten sam kod). Pozatym to już starocie i do nowych modeli tego sobie nie wlutujesz :P
Najlepsze mod'y do Ripper2/3, DMS3/4... ... Sam mam R2Gold, nie posiadam zabezpieczeń przeciw spaleniu cewki i nie narzekam. Gram na dobrych nośnikach i dobrze wypalonych. Cała folozofia... ...
A co do nagrywarki: Trzeba dobrać dla niej prędkość i nośnik (+ewentualnie bios'ik). Kiedyś kolega mi nagrywał na 812S@832S i płyty śmigają aż miło (konsola też nie krzyczy)... ...
A co do +: Nie każda PS2 lubi takie płyty... ...

pRzeKop 27.12.2004 10:11

Cytat:

Napisany przez Berion
Phi... tylko 7 ;)

@pRzeKop
Kup sobie pionka :) Jestem mega zadowolony... ...

A jak z oprogramowaniem pod linuxa? Mam mandreakowy K3b, wiem ze obsuguje CD i DVD. Czy bedzie sie nadawal do kopiowania DVD PS2? Jak wyglada sprawa z bit-setting'iem?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:09.