Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

loki7777 26.02.2005 15:08

Profile sa potrzebne.Nowe modele ps2 czytaja wszystko.

Berion 26.02.2005 18:47

Cytat:

Napisany przez erix
A ja mam takie pytanie.Czytałem chyba wszystkie tematy i wszędzie ten alcohol120%. [...]

Nie wszędzie... Najlepiej kliknij w PS2 w moim podpisie :D

- NeroBurningRom -> jest do doopy :)
- GameJak, CloneDVD -> nie próbowałem, ale na bank można)
- UltraISO -> odpada
- CDGenPS2 -> służy do czego innego

PS: Nie nagrywaj na Hawk'ach; zapomnij o badziewnych płytach (szczególnie jeśli masz słabą nagrywarę, która sobie może za dobrze nie poradzić).

Polecam DVDDecrypter -> super progs do palenia gier na konsole (+ wyjątkowo prosty).

grzes07 27.02.2005 14:06

Ps2

Cytat:

Napisany przez Strong_PL
Mam parę gierek na PS2 o poj. ok. 2 GB. Chciałbym zrobić ich kopię bezpieczeństwa np. po dwie gierki na jednej płycie DVD (zrobić dwa foldery) Tylko nie wiem czy konsola potem sobie poradzi z rozróżnieniem tych folderów. Myślę, że nagrywanie jednej gierki o poj. np 1,8 GB na DVD to małe marnotrawstwo.

Witam

do 1 kwietnia mamy jeszcze troche czasu czy to ma byc kawal primaaprilisowy?.
Masz mozliwosc tylko na zabezpieczenie samej gry i wypaleniu na DVD inaczej mowiac pakujesz jedna i druga gre do Winrara a nastepnie wypalasz w Nero, ale mowimy tutaj tylko o zabezpieczeniu danej gry lub kilku gier PS2 na wypadek taki jak np. mozliwosc uszkodzenia orginalu lub kopii.

pozdrawiam

p.s. tylko sie nie obraz za 1 kwietnia

erix 27.02.2005 14:14

DVDDecrypter -> żeby nagrać .iso ps2 dvd tym programem wystarczy wejść w >mode>iso>write w > i wybrać iso i nagrywać na x2 ???i tyle?

Berion 27.02.2005 14:29

Cytat:

Napisany przez Strong_PL
Mam parę gierek na PS2 o poj. ok. 2 GB. Chciałbym zrobić ich kopię bezpieczeństwa np. po dwie gierki na jednej płycie DVD (zrobić dwa foldery) Tylko nie wiem czy konsola potem sobie poradzi z rozróżnieniem tych folderów. [...]

A jak ty to sobie niby wyobrażasz?
Da się, ale napewno nie w ten sposób. Są programy, które potrafią stworzyć coś takiego. Czym i jak nie pytaj, ponieważ nie wiem :|

Jeśli masz oryginał i chcesz zrobić sobie poprostu kopie to zrób obrazy, spakój je i nagraj na płytę... Po prostu.

Berion 27.02.2005 14:31

Cytat:

Napisany przez erix
DVDDecrypter -> żeby nagrać .iso ps2 dvd tym programem wystarczy wejść w >mode>iso>write w > i wybrać iso i nagrywać na x2 ???i tyle?

Ja bym nagrywał x4 :]

- he, he... tak tyle :)

marcin453 27.02.2005 15:29

koledzy pomóżcie,mam gre "medal of honor front line" po ściągnięciu rozpakowałem no imam plik iso jak to nagrac na płytę,próbowałem w nero ale mi nie chodzi w konsoli.
Czy mógłby ktoś mi pomócprzeprowadzić proces wypalania krok po kroku ,ustawienia programu np alcoholu lub nero no i te wszystkie czynnosci zeby było dobrze pomóżcie dobrzy ludzie prosze

Berion 27.02.2005 15:43

@marcin453
Spójrz w górę :/ w tym samym dziale, albo kliknij w ikonkę w moim podpisie...

marcin453 27.02.2005 17:36

dzięki berion
czyli jak mam gre na dysku to wystarczy ze ją wybiore w alcoholu ustawie prędkosc profil ps2 i start no i po temcie?

Berion 27.02.2005 22:42

Cytat:

Napisany przez marcin453
dzięki berion
czyli jak mam gre na dysku to wystarczy ze ją wybiore w alcoholu ustawie prędkosc profil ps2 i start no i po temcie?

W rzeczy samej... to żadna sztuka - naprawdę

marcin453 28.02.2005 11:44

berion jeszcze jedno pytanie czy jeżeli obraz płyty jest spakowany to trzeba go rozpakowywać czy niekoniecznie

Desden 28.02.2005 11:59

Cytat:

Napisany przez marcin453
berion jeszcze jedno pytanie czy jeżeli obraz płyty jest spakowany to trzeba go rozpakowywać czy niekoniecznie

A ty jesteś wałek czy na takiego wyglądasz ??? 8 )
Jeśli to obraz .iso to nic znim nie rób tylko wypal,poprostu winrar czyta ten format więc dużo ludzi myśli ze to trzeba wypakowac a to wcale nie prawda,jesli zas zip lub rar ma rozszezenie to wypakowac i wypalic,zawsze zrobiesz sobie podgląd ile to zajmuje przedewentualnymi problemami możliwymi w przyszłosci....

Berion 28.02.2005 12:34

Cytat:

Napisany przez desden
A ty jesteś wałek czy na takiego wyglądasz ??? 8 ) [...]

Do ciasta ???.
Desden, przesadzasz... 8 )

Cytat:

Napisany przez desden
Jeśli to obraz .iso to nic znim nie rób tylko wypal,poprostu winrar czyta ten format więc dużo ludzi myśli ze to trzeba wypakowac a to wcale nie prawda [...]

true. A przy okazji:
Takie "rozpakowane ISO" da się ponoć bezboleśnie wypalić w NeroBurningRom. Osobiście nie używam tego badziewia i w żaden sposób nie próbowałem, ale ponoć można (drag&drop'em -> tylko na jakich ustawieniach? default'owych?).
Można również stworzyć takie iso samemu używając podprowadzonego softu Sony [:D]. Niestety wymaga to jeszcze patch'a, który dodaje obsługę:
DVR-105
DVR-106D
DVR-107D
DVR-108
DVR-303
ND-1100A
ND-1300A
ND-2500A
ND-2510A
ND-3500AG

Inaczej zostają:
Supported drives
The following drives can be used with the CD/DVD-ROM Recording Unit Controller.

For generation of CD-ROM master discs
SONY CDU921S [1X,2X]
SONY CDU921S mk2 (1X,2X)
SONY CDU921S-PR (1X,2X,4X)
PLEXTOR Plex Master(1X,2X,4X,8X)

For verification of CD-ROM master discs
SONY CDU921S (1X)
SONY CDU921S mk2 (1X,2X)
SONY CDU921S-PR (1X,2X,4X)
PLEXTOR Plex Master(1X,2X,4X,8X)

For generation of DVD-ROM master discs

-> DVD-R for Authoring
PIONEER DVR-S201 [1X]

-> DVD-R for General
PIONEER DVR-S303 [1X,2X]
PIONEER DVR-104 [1X,2X]

For verification of DVD-ROM master discs
MATSUSHITA SR-8584A
MATSUSHITA SR-8583
PIONEER DVD-113
PIONEER DVD-303
PIONEER DVR-S201

PIONEER DVR-S303
PIONEER DVR-104

TOSHIBA SD-M1202
TOSHIBA SD-M1212
SONY DDU220E

Ktos chce tego spróbować? To podeślę. Niestety tak utworzone iso można wypalić jedynie przy pomocy tego progsa...

erix 28.02.2005 14:42

ja jeszcze do tego DVDDecrypter : nie trzeba ustwaiać żadnych profilów?o ijescze na czym mozna nagrywać oprócz tdk i verbatim żeby sie nie spaliło?

Berion 28.02.2005 19:31

Cytat:

Napisany przez erix
ja jeszcze do tego DVDDecrypter : nie trzeba ustwaiać żadnych profilów? [...]

NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA NIE TRZEBA
... :)

Cytat:

Napisany przez erix
[...] o ijescze na czym mozna nagrywać oprócz tdk i verbatim żeby sie nie spaliło?

Ewentualnie Platinium...
Słuchaj: Możesz nagrać na czymkolwiek. Jeśli nie szkoda Ci konsoli, a ona sama, jeszcze potrafi odczytać chłam to śmiało :D

Osobiście polecam Verbatim Advanced Azo - MCC... ...
Osobiście palę to na DVR-107D/1.10/x4 i jest lux :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:25.