Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

jarqu 15.01.2005 22:47

Berion Witaj ;)
Kupiłem wreście nagrywarke Lite on 1653s-DL cichutko pracuje...próbuje nagrywać obraz płyty ps2 mds na płytce dvd+rw tdk-8zl i po 10min. gotowa płyta...wkładam do pleya i wogóle nie widzi formatu płyty..czy to wina +rw że mod chip Duo2 nie widzi czy źle nagrane,może na (-r,rw)i dlaczego nie pokazuje mi rózne rodzaje prędkości do wybory,tylko max i 4x, to samo w nero -czy musze zainstalować stery do biosu-bo ściągnełem bios do tej nagrywarki, czy się nie wykrzaczy coś...nie wiem co mam zrobić..... :smutny:

jarqu 15.01.2005 22:52

LiteOn SOHW-1653S

marka LiteOn
model SOHW-1653S
Prędkość zapisu CDR/CDRW/odczytu 48x24x48
Prędkość odczytu DVD x16
Prędkość zapisu DVD-R x12
Prędkość zapisu DVD-RW x4
Prędkość zapisu DVD+R x16
Prędkość zapisu DVD+RW x4
Prędkość zapisu DVD+R Double Layer x4
Interfejs IDE UDMA-2
Średni czas dostępu - płyta CD 160 ms
Średni czas dostępu - płyta DVD 160 ms
Bufor 2 MB
MTBF 70000 godz.
Mechanizm podania płyty tacka
Metoda zapisu płyt CDR P-CAV
Metoda zapisu płyt CDRW Z-CLV
Metoda zapisu płyt DVD-R CAV
Metoda zapisu płyt DVD-RW CLV
Metoda zapisu płyt DVD+R CAV
Metoda zapisu płyt DVD+RW CLV
Zapis w trybie RAW DAO-RAW
Odczyt/zapis danych subkanałowych brak danych
System ochrony zapisu SmartBurn
Kompatybilny z Safedisc starszym niż v2.51 tak
Kompatybilny z Safedisc
v2.51 - v2.8 tak
Overburning CD Tak
CD-TEXT Odczyt/Zapis
Odczyt/zapis płyt
90 min. (800 MB) Tak/Tak
Odczyt/zapis płyt
99 min. (870 MB) Tak/Tak
Obsługa MountRainier Brak danych
Obsługa Key2Audio Brak danych
Obsługa BitSetting Tak
Dodatkowe informacje
Biosy CS09 - 2004/12/24

jarqu 16.01.2005 01:56

Znowu Ja
Zrobiłem test: gry nagrane na tdk +rw nie widzi mi ps2, nagrane na verbatim -r OK! To chyba mój pley nie widzi rw....nagrywałem w Dvd Decrypter 2x(i tam są prędkości 1-56x) i gra....
Kupiłem 5 płyt -R "Copyme" 1,20gr i *** nagrywarka 1653s nie chce nagrać żadnego dowolnego pliku z kompa-błąd...musze sprawdzić jeszcze jakie płyty można nagrywać do ps2 i do danych z kompa(+rw komp widzi i bez problemu nagrywa ale pley już nie)....szkoda że Ta nagrywarka nie obsługuje tanich płyt potrzebnych na dowolne dane.......:( ????poza tym nagrywa bardzo cichutko :)....przeczytałem....na forum że na tych nagryw. trzeba tdk,ver.i inne dobre firmy.........WGRAŁEM Bios CS09 i dalej nie ma wyborów prędkości w nero i alcohol...kur...A czy wogule wszystkie gry będą mi działać nagrane przez DVd Decrypter....HHHHYYYmmmm....Dobrze by było....ale może większe zabezpieczenie plyty i hu. potrzeba alcohol....Jak myślisz?
PS. Ach te płyty./////

Berion 16.01.2005 13:22

@jarqu
Nie nagrywaj na RW.
Płyty są prawdopodobnie [cenzura], a nie że twoja nagrywarka nie chce ich nagrać.
Tak wszystkie bedą "działać" nagrane DVDDecrypter'em (a dlaczego niby miałyby "nie działać" [?] Ponadto można zweryfikować dane po nagraniu czego Alcohol nie potrafi).
Gry na PS2 (na DVD) nie są zabezpieczane, pomijając przypadek z GT4 -> chociaż też nie wiadomo jak z nim jest naprawdę

jarqu 16.01.2005 16:52

Witaj
Jak kupywałem liteOn to gość powiedział że lepiej nagrywać na + bo - ciężko nagrać żeby to potem chodziło....A ja właśnie nagrywam na "-" i ps2 widzi( dzisiaj wypaliłem na tdk -r i na esperanzie +r 4x spróbowałem Alcoholem i GOOD...zobacze jeszcze jaka moja nagrywarka lubi płyty....kupiłem "hawk"-r złotą i nie widzi...
Tak sobie czytam na forum i każdy pisze że trzeba nagrywać na firmówkach i koniec...a jeden napisał że mu nagrywa Hawk złote to chciałem też sprawdzić
:(....Tylko dlaczego nie moge ustawić prędkości dowolnej tylko max i 4x...jak pisze na tdk 1-4x można nagrywać....Jak założe stałe łącze o ile będe miał zasięg"radiowy" (jutro przyjedzie pomiar zrobić)to więcej będe czytał opinie.....PS.Dzięki berion za wszystko, za opis nagrywania w alcoholu i inne...:) NARA

Berion 16.01.2005 22:22

@jarqu
Najlepiej nagrywaj na minusach - będziesz miał 100% pewności, że każda PS2 sobie z tym poradzi. Plusy też nie są złe (a pod pewnymi względami nawet lepsze ;)), ale część modeli sobie nie radzi z nimi za dobrze... Jeśli chodzi o płyty to polecam Verbatim Advanced Azo x8. Teraz już tylko na nich palę i jestem zadowolony (chociaż czasami zdarzy się jakaś felerna partia z "plamkami", ale to żadkość).

Dlaczego w Alcoholu nie można wybrać prędkości nagrywania? Nie pamiętam już, ale jeśli tak jest faktycznie to nie wiem. W DVDDecrypter'rze możesz na 100% wybrać prędkość... ...

Na dzień dzisiejszy moim faworytem jest właśnie DVDDecrypter i to właśnie tego progsa polecam do palenia gier na PS2/X'a/ i być może GC (sprawdzę jak tylko kumpel kupi GC Viper'a)

jarqu 17.01.2005 20:17

Test:LiteOn1653s
Copyme -R(błąd),Hawk-r(błąd)
Tdk-R(widzi pc i pse)
Tdk+rw(widzi tylko pc)
Verbatim-R(kolorowe 1-4x i srebrne do 1-8x-Widzi pc i ps2)
Esperanza -R(Błąd)
Esperanza +R(widzi pc i ps2)....narazie tyle :)
Trzeba nagrywać na dobrych nośnikach tak jak mówisz;) (dopłacić pare groszy więcej ale jest pewność przechowania danych -dobra)...
Tylko DVD Decrypter masz rację i prędkości są i poprawność nagrania....czego więcej szukać:).....Nero jak nagrywam cdr to pokazują mi się prędkości od 4x-48x, a dvd od 4x-np.do 8x zalęzy jaka płyta oczywiście...ogólnie jest OK!!!
Pozdrawiam:)

jarqu 17.01.2005 20:21

PS. Kur..
Zasięgu nie mam na stałe łącze ale nie długo będzie...wykupiłem pakiet 15h+15gratis przez 3 m-ce za 35zł w tpsa i Spoko..:)

jarqu 17.01.2005 20:25

Acha... a takie ******enie na forum nagrywarek o liteOn1653s że tylko nagrywać"+" bo "-" nie lubi....Zależy jaka płyta-daje 50% na 50%

jarqu 17.01.2005 20:33

Wyczytałem
Różnicą "+" i "-" jest lepsza korekcja błędów w "+" ale nie które odtwarzacze przede wszystkim starsze mogą nie widzieć płyty. DLATEGO też zalecane jest nagrywanie na "-" i jest pewność że nasza płytka będzie widoczna nie tylko u nas ale i u kolesia ze starszym napędem.:) ;) :)

Berion 18.01.2005 13:49

Ilość załączników: 1
@jarqu
Sorry za offtpic ale:

jarqu, używaj opcji edytuj (aby nie pisać kilku postów pod rząd). Gdybyś nie zauważył wygląda tak (prawy dolny róg postu): :D

jarqu 18.01.2005 18:11

Ok Ok :piwo:

Berion 20.01.2005 20:19

Dobra... to teraz ja potrzebuję pomocy :)

Dostałem od brata Harvest Moon (PSX). Nagrany na jakimś czarnym syfie (pirat rzeczjasna) wrzuciłem do Alcohol'a i ... ... ku mojemu zdumieniu [!] ujrzałem kilka komunikatów:

- Tworzenie obrazu płyty niepowiodło się
Błąd [05/64/00] - Illegal Mode for This Track

Zaraz potem wyskoczył monit:

"Proces nie został zakończony! Czy chcesz skasować pliki?"

CO TO MA ZNACZYĆ ?! Spotykam się z tym pierwszyraz... ... [?]

jarqu 20.01.2005 21:48

Witaj
Ja osobiście wszystkie gry nagrywałem psx w nero(tryb2)najmniejszą prędkością,(zaznaczając ignoruj błedy) i działały zawsze :peace: ,chyba że była mocna rysa to wyskakiwał bląd przy nagraniu :smutny: .Spróbuj w nero symulacje czy pójdzie jak tak to zapisz.chyba ze plyta była coś źle nagrana, błedy sektorów- działa jako działa oryginal czy nie, ale już kopiowanie nie chce pójść z tej trefnej płyty...Kiedyś nie wiedziałem jakie programy są specjalne do tego dlatego koleś powiediał mi, że w nero nagrywć i git. :)
Ps. A to co ci wyskakuje to ???

Berion 20.01.2005 22:04

@jarqu
Nie w tym rzecz. Płyta jest zabezpieczona jakimś qrestwem [?] i nie mam pojęcia jak to obejść. To NIE JEST ORYGINAŁ, napisałem przecież. Oryginalne mają tylko Libcrypt (a każdy program, którym skanuje tą płytę - CPD, A-RScanner, CXXXL itp. wykazują libcrypt lub zabezpieczenie nieznane). Jakby był TYLKO Libcrypt to żaden problem i każdy komecyjny progs sobie z tym radzi... ...

PS: Ta gra mi pojechała trochę po ambicji ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:08.