![]() |
Skoro nagrywasz Alcochol'em z odpowiednim profilem to nie powinno być problemu... Nie wiem... Rip'ów nigdy nie nagrywałem (porżnięte FMV, sound fix/rip itp..). Znam jeszcze jeden program do kopiowania gier na PS2. Powstał w czasach kiedy nagrywało się tylko rip'y bo DVD-R'y były za drogie i służy wyłącznie do przegrywania gier na PS2. Mianowicie: CDGen (czy jakoś tak). Nigdy tego nie używałem ale możesz spróbować...
|
Chodziło mi o to że na CD-RW nagrywam dane tylko jak mam przenieść do qmpla a tak to nagrywam na esperanzach na CD-R oczywiście. Wiem że cd-rw nie czyta gdyż na opto mechanice się znam i czytałem na temat tego lasera do ps2 ale nie moge za nic nagrać gry na playstation2.
Tzn pobrałem z netu Prince of Persia Sands of Time DVD-RIP oczywiście. Zawsze jak nagrywam to nie da rady odczytać tak jakby ignoruje płyte jednak rozpoznaje jako gre do ps2. W tym problem że jak chcę wejść nawet z poziomu menu gdzie mam karte pamięci i te właśnie płytkę to uruchamiam i nic znów powraca do menu czyli po prostu nie czyta mi jej. Musze jeszcze spróbowac nagrać na lepszych płytkach. Używam kilku programów czyli: Alcohol 120% na profilu PlayStation2 z prędk. do 4x Clone CD + ClonyXXL + Profiler I problem mój polega na tym że nie czyta żadnych gier a wcześniej tak samo było np z: (oczywiście pobierane z sieci) AR2, Gran Turismo 4 Prologue, Diablo *na ps1*, Sims bustin Out. To były jedyne gry jakie ściągałem gdyż zwątpiłem w dalsze próby jak nie wychodziło. Do dzisiaj straciłem 12 plytek jush :D Jednakże wydaje mi się że to wina płyt. Ale jak coś to dajcie link do postu gdzie są wszystkie ustawienia jakie trzeba ustawić w konkretnych programach by nagrać grę, program na ps2. Z góry dzięki. Pozdrawiam |
Beiron. Serdecznie DziĘkujĘ. CoŻ NapisaĆ MogĘ WiĘcej. Brakuje SŁÓw. Po Prostu Bardzo Mi PomogŁeŚ. Twoje Uwagi OkazaŁy SiĘ Takie, KtÓrych Nie ZnaŁem WiĘc SprawdzĘ. Ale SprawŁeŚ Mi Wiele RadoŚci. Jestem Dobrej MyŚli. DziĘkujĘ.
|
Z Twojego opisu nic nie rozumiem... Jaki masz problem? W czym tkwi problem? A na Esperanzach wypalaj jak nie bedziesz mial kasy na plyty.... optymalne sa Dysanki
pozdro ;) |
@trolu609
Na RW?! Oszalałeś? To się nie dziw, że konsola ci gier nie czyta ^_^ Z Esperanz to ty lepiej zrezygnój dobrze ci radzę... |
Gry PS2 Nagrywanie Problemy
Witam jako że obserwuje te forum w poszukiwania informacji na temat nagrywania to mi nadal nic się nie udało nagrać. Nie wiem czy to wina tego że mam DVD-Rip ponieważ nagrywarki DVD w domu nie mam co prawda qmpel ma ale to musze nagrywać na CD-RW itp itd. Więc mam pytanie: Jeśli możecie to podajcie linki do tematów gdzie zostało to poruszone i rozwiązane.
Z góry dziękuje i pozdrawiam PS. Straciłem blisko 8 płyt i używam w tej chwili płyt Esperanza które były czytane przez PS2. Mój ripper to ModChip2 Z tego co pamiętam :D nagrywam alcoholem 120% na profilu play station 2 i minimalna prędk. i nic. |
ok dzięki
|
hmm...te archiwum zostało ściągnięte z błędami ,prawdopodobnie nie da się nic zrobić .
|
Fake :>
|
Archiwum nie da rady otworzyć więc nie można sprawdzić czy są jakieś pliki.Co do zmiany rozszerzenia nie ma opcji ''pokarz rozszerzenia plików'' jest zaznaczone ''ukryj rozszerzenia znanych typów plików'' próbowałem róznie i nie da rady.A z deamon-em próbowałem wrzuciłem go na recordnow i zroibiłem z niego iso ale przy próbie nagrania wyskakuje tak samo że chce nagrać nieobsługiwany obraz i trzeba ustawić ''ustawienia formatu pliku z obrazem''.No niewie może coś zle robie?
|
jak co zrobic. Rozszezenie mozesz zmienic W opcjach folderow-> widok zaznaczajac opcje "pokaz rozszezenia pliwko" albo jakos tak.
A podmontowac obraz mozesz programem DaemonTools ktory obsluguje wiekszosc typow obrazow. |
Hmm ale jak to zrobić?
|
hm, a przypadkiem nie zmienili wczesniej rozszezenia? Sprobuj podmontowac to cos. Jezeli otwierasz to przez winrara i wszystko widac, to zmen moze rozszezenie na ISO i wtedy sprawdz
pozdro |
Używam winrar-a 3.30 a co do plików to jest to archiwum winrar-a którego nie można wypakować ani nawet zobaczyć co w nim jest
|
używasz WinRar 3.0 lub wyższej wersjii?
to jest jeden plik ? czy to kilkanaście plików ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:09. |