Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

Martin_TP 23.02.2003 23:04

Aha.. co do czarnych plyt, PSX akurat ma taka konstrukcje lasera, ze zawyklych plyt praktycznie nie czai - czy to niebieska, czy zielona, malo ktora daja sie odpalic, za to czarne plyty, odrazu ida. Kup sobie jedna, dwie na probe, nagraj... i sprawdz :) Powinno dzilac.

Igi4 23.02.2003 23:34

Jutro sie przejde po sklepach i obczaje czy sa u mnie te czarne plytki :) A i zainstalowalem CloneCD i tam moge wybrac predkosc 2x nawet 1x :) sprawdze na rw czy idzie z taka predkoscia a jak tak to problem rozwiazany

Martin_TP 23.02.2003 23:50

Cytat:

Igi4 napisa***322;(a)
Jutro sie przejde po sklepach i obczaje czy sa u mnie te czarne plytki :) A i zainstalowalem CloneCD i tam moge wybrac predkosc 2x nawet 1x :) sprawdze na rw czy idzie z taka predkoscia a jak tak to problem rozwiazany
Clone CD pokazuje czasem dziwne predkosci. Moze pokazac i 1x.. ale i tak na 99% nagrywarka nagra na 4x mimo ze ustawisz w programie co innego.. ot taki urok Clona ^_^

Igi4 23.02.2003 23:54

Ehhh a juz sie ucieszylem :P No trudno najwyzej bede biegal do kumpla nagrywac :'(

Martin_TP 24.02.2003 00:03

Przeciez jak nagrasz na 4x bedzie wszyko OK. To bzdura ze gry na PSX trzeba nagrywac 1x... ???

Igi4 24.02.2003 00:06

Ale PS2 ma juz czytnik DVD i przy plytkach CD przy speedzie 2x ostro rzezi (jezeli takim speedem nagrywal moj kumpel - musze sie jeszcze dobrze dowiedziec). Wszedzie tez pisze zeby na PS2 nagrywac gierki na 2x

Martin_TP 24.02.2003 00:40

Na PS2 to zasadniczo to sie juz na plytach DVD pali gry.. :)

Igi4 24.02.2003 07:21

Pali sie pali np. DVDRipy.. Zreszta mi ledwo co na plytki teraz starcza wiec o nagrywarce DVD moge sobie pomazyc

patryk2004 10.03.2003 18:54

Czy jest TU może POWER USER od DVD-R?

Jestem ciekaw opini osoby która wykorzystuje w 100 % nagrywarkę DVD jestem ciekaw jakiej nagrywarki używa i czy kopiował gierki na ps2 , x-box?

CobraVerde 10.03.2003 22:05

podsumowując wszystkie twoje pytania o nagrywarki i wymagania to bedziesz musiał sobie kupić dwie - Sony DRU-500 i Pioneera A05 ;)
i nie zadawaj w kółko tych samych pytań, lecz czytaj wcześniejsze posty :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj::czytaj: :czytaj:

patryk2004 11.03.2003 14:17

Cytat:

CobraVerde napisa***322;(a)
podsumowując wszystkie twoje pytania o nagrywarki i wymagania to bedziesz musiał sobie kupić dwie - Sony DRU-500 i Pioneera A05 ;)
i nie zadawaj w kółko tych samych pytań, lecz czytaj wcześniejsze posty :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj::czytaj: :czytaj:

Posty wszystkie przeczytałem a ponieważ nie znalazłem odpowiedzi to sam zadałem pytania. Ciekaw jestem dlaczego potrzebne mi są dwie nagrywarki. Znam osoby które używają jednej nagrywarki do playstation 2 x-boxa i filmów ale niestety nie wiem jakiego modelu używają. Dlatego sie pytam specjalistów którzy maja juz doświadczenie z nagrywaniem DVD Jaka nagrywarka to wszystko mi nagra, prosze pomóżcie bo musze w tym tygodniu cos wybrać. Dzięki

CobraVerde 11.03.2003 14:22

Cytat:

patryk2004 napisa***322;(a)
Posty wszystkie przeczytałem a ponieważ nie znalazłem odpowiedzi to sam zadałem pytania. Ciekaw jestem dlaczego potrzebne mi są dwie nagrywarki. Znam osoby które używają jednej nagrywarki do playstation 2 x-boxa i filmów ale niestety nie wiem jakiego modelu używają. Dlatego sie pytam specjalistów którzy maja juz doświadczenie z nagrywaniem DVD Jaka nagrywarka to wszystko mi nagra, prosze pomóżcie bo musze w tym tygodniu cos wybrać. Dzięki
skoro znasz takie osoby to się zapytaj jakie ngarywarki wykorzystują. te wymagania które masz według mnie spełniają dwie nagrywrki - Pioneer wypala dobrze PS2 i Xbox ale to "tylko" format DVD-R\RW a Sony wypala świetnie filmy, obsługuje oba formaty zapisu ale raczej kiepsko wypala PS2

patryk2004 11.03.2003 14:25

czyli wybrać pioniera? Nie np.Toshibę, LG, itp

CobraVerde 11.03.2003 15:20

dla mnie the best jest Sony ale jak koniecznie potrzebujesz kopiować PS2 to weź Pioneera

Luzaczek 11.03.2003 17:03

Jest takie przyslowie: "Jesli cos sie nadaje do wszystkiego, to najczesciej nadaje sie do niczego". Tak juz jest, ze jedna nagrywarka dziala lepiej z tym, druga z tamtym. To samo plytki - jedne dzialaja dobrze z X, a psuja sie na Y i odwrotnie. Nie szukaj wiec jednej, do wszystkiego - nie znajdziesz. Tak jak i nie ma komputera "do wszystkiego". Postaraj sie raczej sprecyzowac swoje potrzeby.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:03.