Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

Franek Dolas 10.04.2003 22:59

Skopiuje Nero skopiuje bez nikakich problemów i najlepiej w locie z DVD Romu.

qbek79 11.04.2003 00:17

:3msie:
ok dzieki serdeczne....
i jeszcze jedno - w PS2 pójdą nagrane -R i +R?

baski 13.04.2003 16:16

Cytat:

qbek79 napisa***322;(a)
:3msie:
ok dzieki serdeczne....
i jeszcze jedno - w PS2 pójdą nagrane -R i +R?

. :cisza:

Zobacz mój ministest SONY DRU 500A.....

Zarówno + i - / R i RW chodzą bez problemu :jupi: .

Na pewno kopiowanie działa przy pomocy Veritas RecordNow ("wykonaj kopię bezpieczeństwa"), które powinieneś mieć dołączone do nagrywarki - być może najnowsze produkcje na PS2 mają jakieś nowe zabezpieczenia, które nie przejdą, ale ja takich jeszcze nie spotkałem:jezyk: .

8) 8) 8)

.

kamkin 17.04.2003 09:01

Re: Re: mylisz sie

Mam już o dwóch lat przerobionego PSX2 ale z Acion Ripley i nie zauwarzyłem aby konsola źle chulała.:cisza:

M@X 18.04.2003 09:34

PlayStation 2 - Prosze o pomoc !

Otoz mam obraz (iso + cue) plyty z PS2 zassany z sieci. Czy taka plyte moge nagrac w Nero? Wskazujac cue plyta taka nagrywa sie onrmalnie, jednak nie mialem mozliwosci sprawdzic czy dziala na konsoli. Pod CDRWIN plytka sie pieprzy, bo nie widac jej zawartosci (nagrywanie przy 1x!). I jeszcze jedno. Jak juz taka plytke nagram, to jak ja przegrac CloneCD jako 1:1. Wiem ze Alcohol 120% ma osobny profil do PS2, ale czuje wrodzona nienawisc do tego programu. ClonyXXL po przeleceniu takiej plytki pokazuje mi LibCrypt/PSX. Czy uzywajac profilu dla PlayStation 1 w Profilerze moja plytka bedzie "nienaruszona"? Mam nadzieje ze ktos juz kiedys mial podobny problem i uda mi sie go szybko rowiazac...:)

para 18.04.2003 09:39

Taką płytę można nagrać w Nero. Warto ustawić tryb DAO/96.
Jeżeli tak nagrana płyta będzie chodziła na konsoli, to CloneCD powinien ją bez problemu skopiować.

Maciej 18.04.2003 13:24

Rozmawiałem z "fachowcem od konsol" i oto co mi powiedział:

A żeby wystrzegać się czipów zasilanych napięciem 5V czyli (Neo, Magic 1.2.3 itd.)Nowe messiah'e 2-są wykonane na podstawie Magiga, czyli też by odradzał!.Jedne z niezawodnych czipów które by polecał do w lutowania w konsole...to messiah1 i ripper1 ,te czipy są jedne z lepszych! Nie ma z nimi żadnych problemów bo zasilane są 3.3V! i gwaranuje długą bez problemową eksploatację...

........................:)

lukas69 27.04.2003 13:30

Problem z kopią PS2

Chciałem zrbobić sobie kopie mojego Finala X i same DVD z grą skopiowało się bez najmniejszego problemu. Natomiast drugie DVD bonusowe Nero nie chce przegrać i pisze że jest zabezpieczone !?
jak to możliwe że gre przegrało bez problemu a głupich filmów i traileró nie chce ruszyć ? jak zrobić backup drugiej DVD ?

baski 28.04.2003 00:26

.

:cisza:

Nie wiem jak to działa z Nero ale spróbuj RecordNow DX (niezabepieczona płyta) lub DVD Decryptera (zabezpieczona) i ewentualnie Nero.

Może ta 2 płyta jest dwuwarstwowa....?

:idea:

Pozdrówka

8) 8) 8)

.

Tamburino 01.05.2003 13:39

Playstation 2

Jak zrobić obraz płyty pirackiej zabezpieczonej safelockiem?????
Help me plis :)

The_GOMEZ 01.05.2003 13:55

Zabezpieczenie ???

Piracka płytka na PS2 zabezpieczona Safelockiem ???
Coś chyba sobie żartujesz.
Mam ich około 500 i żadna nie jest zabezpieczona.
Jesteś pewny że jest tam zabezpieczenie ?
Może ktoś sobie zażartował i zmontował taką nietypową płytkę ?
See You !!! :3msie:

Tamburino 01.05.2003 18:45

Ale w tym problem, że koleś robi mi specjalnie takie zabezpieczenia :(

kachta 09.05.2003 16:17

czesc...

Z tego co wiem, bez modyfikacji konsolki piraty nie ruszą, a po modyfiakcji konsolka może się....zzepsuć. Ale jak będziesz miał farta to pociągniesz na niej jeszcze długo...

rakm 13.05.2003 15:45

bez modyfikacji odpali tez , tylko trzeba miec boot diska ps2 (tak jak na dreamcascie) jest tylko problem z podmiana plytki , bo trzeba uzywac tzw. knife tricka , tj. rozebrac scianke od napedu , i wysunac naped bez resetu konsoli

Mac78 28.05.2003 22:34

Alcohol i PS2

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Mam kilka problemow odnosnie wypalania plyt wiec postanowilem zapytac fachowcow (czytajcie "Was") w tej dziedzinie.
Otoz mam problem z przegraniem kilku gier na PS2. Sa ta gry juz wczesniej nagrywane przezemnie jednak na starym oprogramowaniu ktorego juz nie mam. Zainstalowalem sobie Alcohol120% i nowego ClonaCd 4.2.0.2 . Problem tkwi w tym ze Alcohol wywala mi nastepujacy blad "03/02/00" przy probie tworzenia obrazu. Nie mam pojecia o co chodzi. A w clonie nie wiem jakie parametry mam ustawic zeby nie skopac plyty. Slyszalem cos o roznych profilach do Clona, gdzie to mozna sciagnac ? Prosze was serdecnzie o pomoc i zgory pieknie dziekuje.

Pozdrawiam
Mac

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:19.