Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie / kopiowanie gier na PS2 (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-kopiowanie-gier-ps2-54391/)

sobi1 28.05.2003 22:39

chyba w dziale zabezpieczenia jest przyklejony topic z profilami do clona.
pozdrawiam

Mac78 28.05.2003 22:51

Dziekuje za tak natychmiastowa odpowiedz, jest mi naprawde milo. Sciagnalem juz te profile, ale tam jest tylko profil do Playstation, a niestety nie ma nic do PS2 :(
Czy moze te ustawienia z PS1 beda dzialaly na PS2 ? Nie mam teraz konsoli w domu i nie mam jak sprawdzic :(

Pozdrawiam serdecznie
Mac

Mac78 28.05.2003 23:34

Caly czas probuje zrobic obraz plyty na twardziela, a nagrywarka staje mi na 99% i czyta w nieskonczonosc. Co to moze byc ? Czyzby padla mi plyta cd ?

Mam tez pytanie odnosnie nagrywarki. Mam TEAC'a W512EB, i zrzuca mi plytke srednio w 15-16 min. a mialem wczesniej starszy model i robil o w 7-8 ? Czy wszytkie nagrywarki TEAC W512EB tak wolno zrzucaja czy tylko ja mam takie padlo ?

Pozdrawiam
Mac

d@n_007 11.06.2003 15:30

Jak zrzucić płytke na twardy, jakim programem??

I nerem gdzie jest ta wasza opcja "wykonaj kopię bezpieczeństwa".

zorg 11.06.2003 19:58

"wykonaj kopię bezpieczeństwa".

Nigdzie tego nie ma , poprostu to jest clon/pirat, zwany inaczej "kopia bezpieczenstwa"
Tak lepiej brzmi ---- jak trzy opony w samochodzie sa sprawne--

djwojtek 12.06.2003 12:47

A jakie rozszerzenia ma gierka z PS2, mam jedna sciagnieta i wychodza rozszerzenia .PDI

Robs 12.06.2003 15:44

Prawdopodobnie masz doczynienia z obrazem płyty w formacie PDI.
Możesz to zmienić na coś bardziej przystępnego softem np. PDITool albo pdi2iso.

djwojtek 13.06.2003 09:30

A ja mam sciagnietego z netu Colina 3 i po rozpakowaniu widnieja pliki z rozszerzeniem .gi
Z czym to się je?

bratpit 13.06.2003 14:00

Cytat:

djwojtek napisa***322;(a)
A ja mam sciagnietego z netu Colina 3 i po rozpakowaniu widnieja pliki z rozszerzeniem .gi
Z czym to się je?

Je sie to softem RecordNow Max. :)

mich31 13.06.2003 22:59

Mam pioneera 105 dvd i skopiowałem z dvd 106 pioneera 1:1 gre na PSX2 Resident Evil Code: Veronica programem Nero 5.5.10.35 na Płycie esperanza X2 i niedziała na konsoli z czipem i bez .Nie wiem co ma m robić. Pomocy, z góry dziękuje za podpowiedź.

zorg 14.06.2003 03:07

wypal recordNow dx

nero wcale nie jest taki superduper :idea:

mich31 15.06.2003 01:17

Dzięki ale podpowiedz czy w locie lub image. Pytam nie z lenistwa ale dla tego że straciłem już troche płyt.

Specs 15.06.2003 06:08

Najlepiej moii Panowie robi się to Alcoholem 120%, tam jest tak to zrobione ze widać wszystko jak na tacce. Ale jeśli chodzi natomiast o pliki (gi.) to jest to RecordNow DX. No oczywiście na PS2!! I ten sam programik do obrazów, jest WIELKI:)

Szefoski 14.07.2003 23:31

Da sie skopiowac!
Tylko polega to na tym ze trzeba kopiowac z orginalnej plyty lub wypalic z obrazu w ktorym sa zapisane subkanaly 96 (te starsze nagrywarki tego nie obsuguja). Nagrywalem tak:

1. Wzialem orginalna plytke AR2 i odpalilem Alcohol 120%
2. Wybralem funkcje kopiowania plyty i na poczatku wybralem profil "PLAYSTATION 2"
3. Pozniej dalej,dalej,dalej..
4 PLytka gotowa

Warto jeszcze zmniejszyc predkosc nagrywania, ja mam maksymalna 32x a nagrywalem 16x

baski 15.07.2003 13:12

.

:cisza:

Temat jest prosty jak bułka z masłem....

1. Przerobić warto jesli chcesz uzywac kopii bezpieczeństwa i szkoda ci oryginałów .... :blee: - nawet jak ci padnie za dwa lata to oszczedności z tego okresu będą większe od ewentualnych kosztów naprawy;

2. Nie da się skopiować płyt PS2 (zarówno Cd jak i DVD) aby chodziły na konsoli bez przeróbki;

3. Bardzo popularnym chipem (i sprawdzonym) w Polsce jest Ripper (teraz także Ripper2 - podobno jeszcze lepszy bo można podmieniac płytki np. odtwarzacz divx na jednej płycie a filmy na innych);

4. Gdzie kupić - Allegro (nie kupowałem ale podobno jest tam kilku sprawdzonych dystrybutorów), kup byle jaką gazetę o konsolach - tam jest pełno reklam (również firmy z Wawy), na Wolumenie, Giełda Komputerowa - tak ale tylko od takich co mają również sklepy na mieście - pytaj o gwarancję (zazwyczaj 1-3 mieś na przeróbkę - od SONY gwarancji na taką konsolę raczej nie dostaniesz ^_^ .

5. wiecej informacji na forum www.psxextreme.pl - to nie jest reklama nie mam tam udziałów - mam nadzieję, że moderator mi wybaczy tą kryptoreklamę? - raz już podarował - chcę tylko pomóc :*

6.Zastanów się czy XBOX nie jest lepszy - z tej konsoli mozna po przeróbkach wiecej wyciągnąć (divx, mp3, dodatkowo hdd, emulacja ps1 i innych starszych konsol, no i live! - mocno rozbudowany underground) i tez ma sporo fajnych gier :) - no i jest mocniejsza od ps2 :o ! KIEDYŚ JĄ BĘDĘ MIAŁ!!!!!

7. A tak przy okazji pytanie do moderatora - może by cos przykleić na temat kopiowania płyt konsolowych bo co trochę ktoś się pyta....?

Pozdrawiam

8) 8) 8)

.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:55.