![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dylemat komunistyczny 2013 - Wii U czy PS3?
Konsola ma być na komunistyczny prezent, więc czekanie na PS4 i XBOX720 odpada. IMO to najgorszy moment na kupowanie konsoli - ale trudno.
Dziecko ma ruszać się bardziej, niż tylko kciukami - więc konsola z kontrolerem ruchu. Kinect odrzuciłem. Raczej zgodne opinie, że działa gorzej od move a do tego potrzebuje więcej miejsca przed TV, którego brak. Zostaje Wii U i PS3 z Move. Na razie prowadzi PS3. Chociaż sam mam zabytkowe Wii i mi pasuje (ale nie jestem zapalonym graczem). Opinie o Wii U raczej do niego nie zachęcają. Cena też wyższa niż PS3 super slim z move. Przyjmuję, że technologicznie Wii dopiero dogoniło PS3 (chociaż może jest trochę szybsze i obsłuży natywne 1080p - ale to pewnie okaże się dopiero w wymagających grach w nieupscalowanym 1080p). Za Wii U: - mam trochę gier i akcesoriów do Wii, które AFAIK działają na Wii U, więc mogę pożyczać na jakieś "game party" - zaczyna żywot, więc jak nie będzie niewypałem, to będą ciekawe gry - ciekawy pomysł na kontroler. Gdyby dało się jeszcze z tego korzystać samodzielnie, jak z PSP - byłby duży plus. - wśród kolegów będzie bardziej efekt WOW, niż PS3 (chyba?). - jeżeli dobrze doczytałem, to rzeczy z Wii da się odpalać jak na softmodzie Wii Przeciw Wii U: - niepewna przyszłość (zwłaszcza w obliczu PS4 i XBox720) - brak obsługi płyt DVD i BR wideo (przynajmniej oficjalnie) - słabe baterie w kontrolerze - słaby dotyk w kontrolerze (jednopunktowy, podobno mało czuły) Za PS3: - wiadomo, jakie są gry, możliwości (w tym obsługa move) i akcesoria. Sporo tego. - obsługa DVD i BR Przeciw PS3: - Niepewna przyszłość - będzie PS4 to PS3 pewnie pójdzie w zapomnienie. Zwłaszcza, że PS4 ma nie obsługiwać gier z PS3. Więc pewnie exclusivy będą na PS4, żeby zachęcić do kupna. - za pół roku, jak wyjdzie PS4 to PS3 będzie passe. Wii U pewnie ciągle będzie mało popularne - ale tym bardziej może być podziwiane. Czy da się coś więcej wycisnąć super slima, niż daje fabryka (poza dołożeniem dysku oczywiście)? Jest na to CFW czy OtherOS++? Co wybrać? Jakie jeszcze widzicie walety i zady tych konsoli?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp | Calme | Fotografia | 2839 | 29.01.2021 12:46 |
Dysk zewnętrzny 1TB czy 1,5TB | IceManSpy | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 33 | 08.09.2009 11:20 |
PS3 / Nintendo WII | ethar | Inne | 11 | 13.06.2009 17:44 |
[Sklep] normalny czy online? | Teklik | Napędy optyczne CD | 8 | 11.05.2003 01:50 |
dylemat: cd teac x32 scsi czy toshiba x40 scsi | Majk | Napędy optyczne CD | 0 | 13.09.2000 16:23 |