![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Hardware Problemy, dyskusje o konsolach, akcesoriach i sprzęcie. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
![]() |
Nic nie zrozumiałem co piszesz o ps2 i odpalaniu z usb:-):-D
Mam jakiś mgs2 na płycie, nie ja to wypalalem, jestem w stanie po strukturze albo samej grze jakoś poznać czy to pal czy ntfs? Rozumiem czy że ntfs to wersja z usa jeśli już będę musiał poszukac? Tak, zapytałem o ps3 bo nie chciałem na jedno pytanie zakładać tematu. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Games Maniac
![]() Data rejestracji: 02.07.2010
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SCUS to NTSC a SCES to PAL. Możesz poznać po nazwie takiego pliku z numerem po SCUS/SCES/SCEIXXX.XX
Możesz odpalać gry z USB na ps2 ale tutaj chip nie odgrywa żadnej roli, musisz jakoś uruchomić OpenPS2Loader, a najlepiej z memorki używając DEV1 a tutaj już chip potrzebny, czyli funkcji chipa odpalającej aplikacje z karty pamięci. Nie nie, NTFS to new technology file system, format dla plików na dyskach twardych i innych pamięciach nieulotnych. Dla gier jest NTSC i PAL. Masz chipa, więc region gry nie ma znaczenia. No nie widzę problemu z pytaniem o ps3, fajnie, że chcesz wykorzystać konsolki na maxa. ![]()
![]() |
#33 |
![]() |
Ej a te czerwone https://www.olx.pl/oferta/ps2-karta-...9-IDeBNId.html ?
Jak to jest z tymi kartami china i japan, ktores sa lepsze? Bo czerwona chce dokupic. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Games Maniac
Nie ma znaczenia o ile oryginalna a ta czerwona na pewno oryginalna.
![]() |
#35 |
![]() |
Cześć to znowu ja
![]() Karte kupilem - mam juz czerwona i niebieska i starczy. Pytanie co do padów na przyszłość te czerwone i niebieskie tez byly orgami? Bo do ps3 to odpuscilem zakup pada ![]() ![]() ![]() Ale do rzeczy, - to jest crash 2 ntsc ten prawidlowy ?? prosze usunac linki jesli ktos potwiedzi i nie jest to dozwolone - wypaplilem crasha 2, ok 250mb po rozpakowaniu, albo mam insert psx/ps2 disc albo czarny ekran - rozumiem, ze nie dziala po prostu? ![]() Tekken 3 - tu mam 3 pliki BIN i 1 CUE, jak to nagrac? Wypalilem ale widzi tylko te 2 jako AUDIO (i nic z nich nie odtwarza) zamiast odpalac gre, na cd to wypalilem normalnie jako playstation alcoholem, ale moze trzeba jakos inaczej ? MGS? nie probowalem, bo Jeszcze zadam pytanie - sa jakies emulatory XBOX (tego starego N64?) na PC? Plz o komentarz i jesli nie wolno linków to usuniecie ale po 1 komentarzu ![]() Nie moge juz edytowac posta. Male sprostowanie. O ile w/w sa faktycznie wersjami USA: 1. Tekken z tymi trzema sciezkami podejrzewam ze musi byc wypalony w inny sposob niz normalnie, nie wiem jak. 2. Crash 2 dziala 3. Crash 3 tez jednak dziala 4. Czy moge zalozyc że inne tez beda czy powinienem sprawdzic mgs i tekkena 3 z psx? Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 10.02.2018 o godz. 18:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Games Maniac
Post połączony.
![]() Na emuparadise są poprawne obrazy, nie wspieramy piractwa ale odpowiem, musisz nagrać od 4x do max 6x inaczej będzie źle, no i płyta CD musi być porządnej jakości. Z padami różnie ale najczęściej kolorowe też oryginalne. Są 2 emulatory oryginalnego xboxa, jeden odpala tylko Halo, drugi nie lepszy, nie polecam. To jest spakowane, Crash 2 waży 183mb zrzut z oryginalnej płyty w wersji NTSC. Jeśli te 'obrazy' mają plik cue albo ccd to musisz wypalić ten mały plik, który ma odnośniki do wszystkich plików danego obrazu. Z innymi grami na ps1 NTSC nie jestem pewny, po prostu te 3 są najlepsze do sprawdzenia czy chip sobie radzi z wszystkimi grami ps1. Co do działania wersji NTSC, masz logo ps1? Gry nie są widocznie zwolnione? Obraz nie jest za bardzo przesunięty do góry?
![]() |
#37 | |
![]() |
Cytat:
MGS tez dziala. Nie widze zadnych uciec czy zwolnienia nie gralem wiec nie wiem intro MGSa nie zwalnia i menu crasha tez nie obraz jest normlany. Jakas gierke kiedys mialem co byla jakby nie wyswietlana poprawnie (przesunieta do gory ale nie wiedzialem ze to od NTSC). Wypalam tego MGS i odpuszczam T3 poszukam wersji EU ktora bede mogl kumplowi wypalic na dvd do fmcb ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
![]() |
Cytat:
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Games Maniac
Nie da się wypalić gier ps1 na DVD, nigdy się nie dało, jakąś nową magie próbujesz stworzyć. xD
Nowe posty niezwiązane z tematem będą usuwane. Można utworzyć nowy topic odnośnie wypalania gier.
![]() Ostatnio zmieniany przez A youkai of love : 10.02.2018 o godz. 20:33 Powód: Za dużo offtopu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.10.2009
![]() |
Ej no takich jaj jeszcze nie widziałem.
![]() Panie, bądź pan konsekwentny i usuń też offtop od mniej więcej połowy strony drugiej, gdzie leci konkretny temat o modchipie i w konsekwencji wypalaniu gier. ![]() Ostatnio zmieniany przez Iskander : 10.02.2018 o godz. 21:53 Powód: przecinek zjadło |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.11.2009
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.10.2009
![]() |
Sam chętnie zobaczę dowód. Nagraj grę najlepiej ze ścieżką/ścieżkami audio.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.11.2009
![]() |
Proszę bardzo:
Hamerykański Crash Bandicoot na DVD-R. Niestety "This disc cannot be played" od odtwarzacza filmów w konsoli xD. Ostatnio zmieniany przez damian1994 : 10.02.2018 o godz. 23:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
![]() |
Tzn nagrales jako playstation 1 na dvd z wieksza predkoscia i nie mozesz tego odtworzyc na ps2 czy mozesz? Bo nie rozumiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To jest gra z psx i powinna byc nagrana na CD
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z kompresja danych karta 64MB PS2 | tomaszluczaj | Homebrew | 7 | 10.01.2011 12:35 |
karta pamięci | kaison | Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB | 7 | 17.03.2010 20:26 |
Karta Pamięci do PS2 | Kamilos | Inne | 5 | 19.08.2009 19:08 |
Karta pamieci 64mb Ps2 Problem | Bomaw | Hardware | 6 | 03.02.2008 12:00 |
Problem z kasowaniem save'ów z karty pamięci PS2 | waslik | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 0 | 22.12.2007 10:38 |