![]() |
Smartfony to faktycznie przyszłosć, bo technicznie PS Vita od smartfona prawie niczym się nie różni, a jednak trzeba dźwigać drugie urządzenie.
Tyle że trend w smartfonach jest taki, żeby usuwać przyciski. Jak grać bez przycisków ??? |
Musze z bolem Tobie przytaknac, Andrzeju...
Mimo iz biorac ze cena startowa jest wzglednie nieduza z duzymi konsolami (ja za moja PS3 niedlugo po premierze dalem 2500 PLN), to jednak SE Experia Play dobitnie pokazuje, iz Sony chce "nauczyc" sie rynku smartfonow i dystrybucji na niego. I developerzy nie maja tu nic do gadania w kwestii za ktora platforma opowie sie rynek - czy zarobi sie na konsoli przenosnej czy na smartfonie, banknot wyglada tak samo... Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Zawsze 5 lat temu jest zupełnie inne od zawsze teraz. Jeśli chodzi o rynek gier przenośnych zmieniło się wszystko.
Nie będę się powtarzał, bo o cenach gier już rozmawialiśmy, ale tak, jak przy cenie 600-700 zł i względnie niedrogich grach ta konsola miałaby jeszcze szanse (choć na sukces zdecydowanie nie byłaby skazana), tak wyskok z taką ceną to po prostu samobójstwo. A jeszcze w kilka dni po ogłoszeniu fatalnych wyników sprzedaży konsoli Nintendo. I to jeszcze biorąc pod uwagę, że konsole przenośne Nintendo od PSP zawsze dużo lepiej się sprzedawały. Generalnie - dla mnie to uśmiercenie konsoli przed jej premierą.. |
Od zawsze tyle kosztowały... Nic się nie zmieni. Nie siejcie paniki. :P
|
No to pojechali po bandzie. Dołożyć do tego VAT i inne cudawianki i wyjdzie 200 zł jak nic.
Cytat:
|
Znamy ceny gier?
http://s.cdaction.pl/obrazki//vita-p...otka_1749e.jpg PSP Vita - ostatnia przenośna konsola w historii.. Potem już tylko smartfony.. |
|
Ja uważam inaczej. Porażka 3DS nie wynika z tego o czym napisałeś tylko z ceny w stosunku do jakości grafiki, która nie odbiega zbytnio od NDSa. Ponadto kiepski line up gier, mało tytułów w ichnim e-sklepie, trudności z przenosinami kont i nieciekawe wieści dotyczące (jak dotąd dwóch) gier, na których nie da się w legalny sposób usuwać save'ów.
Jeśli po premierze PSV będzie podobnie to wtedy się zastanowię nad Twoimi słowami. ;) |
Cytat:
Nintendo 3DS: Fatalna sprzedaż i cięcia cenowe http://www.cdaction.pl/news-20842/ni...ia-cenowe.html To kto uważał inaczej? :> |
Trwa wyścig kto pierwszy zmieści w dłoni Cray'a... więc jak to się ma mieścić w dłoni, kieszeni, pracować na baterii kilkanaście godzin itd. Nintendo nie ma tyle pieniędzy, więc stawiają na "innowacyjność", czyli do bólu udziwnienia sprzętu.
|
Aż sprawdziłem w gugle co to ten agregator, ale teraz tym bardziej nie wiem. ;)
|
i agregator! nie zapominajmy o nim :P
Ale moim zdaniem Sony idzie w złą stronę ze swoimi "mobilnymi" konsolami. Ja mając na myśli mobilność wyobrażam sobie coś, co mogę zmieścić w przeciętnej wielkości kieszeni spodni, a nie taką wielką kobyłę... |
I bierzesz ja razem z TV do plecaka w podroz :-P?
|
I tak ps3 zawsze będzie lepsze pod względem grafiki gier i ceny.
|
Punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia. Więc, zależy z czym i jak porównujemy. Jeśli bierzemy platformę do grania tej samej firmy to sprawa jest prosta. PS3 i tylko PS3, bo cena ta sama, a możliwości dużo większe.
Z drugiej strony medalu patrząc na produkty zbliżone (chociaż zupełnie nie wiem, do czego można przyrównać PSVita) i pomijając cenę to PSVita bije na ten czas wszystko??, dzięki 4 rdzeniom procesora ARM. Także pod tym względem cena jest uzasadniona z braku konkurencji. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:44. |