Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   Next Generation Portable - nowa konsola Sony (czyli PSVita) (https://forum.cdrinfo.pl/f105/next-generation-portable-nowa-konsola-sony-czyli-psvita-87798/)

Berion 21.06.2011 20:46

Wiesz, to jak z serialem - chcesz znać całą fabułę, inaczej nie będziesz mieć pełnego obrazu tej historii. Tak bym to ujął. Pytanie właśnie za jaką cenę... Dla mnie to duża, zbyt duża cena, ale nawet nie biorę pod uwagę gier na komórki bo jak już wcześniej pisałem: nie ten poziom i nie ta ergonomia.

Rozbudowanie Uncharted będzie takie samo. Zrozum Andrzeju, że hand heldy dzisiaj różnią się od stacjonarek tylko osiągami i przeznaczeniem (tyłek w kanapie VS sesja na plaży).

andrzejj9 21.06.2011 20:25

Byłem graczem przez sporo lat, ciągle może trochę jestem (choć bardziej pasywnym ;) ). Natomiast bardzo dobrze rozumiem brak czasu i możliwości/chęci przeznaczania go na bardziej skomplikowane produkcje ;)

Co do "ten sam tytuł na dużym ekranie" to wiem, że to nie to samo. Ale ten sam bohater, ta sama seria, podobny charakter rozgrywki. To nie jest tak, że jak nie zagrasz na PSPV to nie zagrasz w ogóle. Zagrasz - z lepszą grafiką, bardziej rozbudowaną grą, wygodniejszym sterowaniem, na dużym ekranie i.. wygląda na to, że za niższą cenę..

Berion 21.06.2011 20:20

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1167275)
Dla PSPV takim exclusivem ma być encharted. Ale jeśli za cenę konsolki można mieć PSP3, a za cenę gry ten sam tytuł na dużym ekranie, w lepszej grafice itp. to ja tu nie widzę sensu kupowania konsoli przenośnej..

Uncharted: Golden Abbys dla PSV to nie to samo co Uncharted: Drake's Fortune dla PS3.Więc jaki "ten sam tytuł na dużym ekranie"? Po za tym to dopiero pierwszy sensowny IP, z prawdopodobnie kilkudziesięciu, które się ukażą na przestrzeni kilku lat życia tej platformy.

Cytat:

Naprawdę, wydaje mi się, że to już nie te czasy, kiedy użytkownicy są skłonni płacić takie pieniądze za kilka godzin rozrywki. A przynajmniej, że takich osób jest coraz mniej i będzie coraz mniej.
Nie będąc graczem, nie zrozumiesz tego. Ale zgadzam się, że jest coraz mniej bo tytuły są coraz prostsze, dopasowywane do d.e.b.i.l.i, małolatów i reszty tej niedzielnej menażerii. ;)

Cytat:

Napisany przez Arcade
Tak serio to nawet PS3 nie daje frajdy z grania tak jak dawał to automat

W moim przypadku konsole stacjonarne zawsze były do przodu jeśli chodzi o subiektywną frajdę.

Wychowałem się na "wozach Drzymały" i mimo iż zawsze automaty oferowały grafikę wykraczającą lata świetlne przed ówczesne konsole (szczególnie w Polsce, gdzie SNES/MD nie były zbyt popularne i automaty "konkurowały" głównie z Pegasusem, a u bogatszych Amigą i 486) to większy komfort czułem w domu. Taniej (na żetony trzeba było wydawać majątek) i spokojniej (bez dymu petów, który zawsze mnie wk*a i bez sępów "daj przejdę levela").

andrzejj9 21.06.2011 19:52

Dla córki to tylko Nintendo. I poprzednie PSP nie miał fajnych, prostych gierek, tylko głównie rozbudowane tytuły. Do tego - jak dla mnie - średnio grywalne na małym ekranie. Dużo więcej przyjemności dał mi stary Gameboy (jeszcze czarno biały).

arcade 21.06.2011 18:58

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1167275)
Jeśli nie ma alternatywy..

Dla PSPV takim exclusivem ma być encharted. Ale jeśli za cenę konsolki można mieć PSP3, a za cenę gry ten sam tytuł na dużym ekranie, w lepszej grafice itp. to ja tu nie widzę sensu kupowania konsoli przenośnej..

Naprawdę, wydaje mi się, że to już nie te czasy, kiedy użytkownicy są skłonni płacić takie pieniądze za kilka godzin rozrywki. A przynajmniej, że takich osób jest coraz mniej i będzie coraz mniej.

No i masz trochę racji za te pieniądze , to chyba tylko ktoś to kupi co nigdy o żadnych innych konsolach nić nie słyszał .

Zastanawiam się nad kupnem przenośnej konsolki dla córki na następny rok i już wiem ze to raczej będzie Nintendo ,bo ma większą bazę gier dla małych dzieci i daje więcej radochy zabawa z podwójnym ekranem.

Co do porównania z telefonami to już raczej całkowita pomyłka tel. nie nadaje się do grania po 5min to nerwicy idzie dostać już nie mówię o tych co mają tylko ekran dotykowy i trzeba palce ślinić po robocie żeby wo-gule zadzwonić .

Sony jak zwykle zrobiło sprzęt niby wypasiony ale co z tego za tą cenę tylko do grania to lepiej normalna konsola i duży ekran z dźwiękiem HD.

Tak serio to nawet PS3 nie daje frajdy z grania tak jak dawał to automat >
http://tienda.arcadeshop.es/imagenes...de1%5B1%5D.jpg

Nintendo przebije to jak zwykle masą gier i nastawieniem na jak najmłodszego gracza , a ten "s" wynalazek to chyba jedynie jakiś kasiasty nastek zakupi dla szpanu http://forum.cdrinfo.pl/images/icons/icon6.gif

andrzejj9 21.06.2011 18:35

Cytat:

Napisany przez ethar (Post 1167253)
Możliwe, ale rynek konsolowy, od telefonicznego wciąż się różni. Tak samo jak i gry, ale faktycznie powoli się zbliżają, i zacierają granice. Parę lat temu to się grało w gry java na telefonie... Ale nie zapominaj że handlandy wciąż dostają takie tytuły, że kupujesz konsolę właśnie dla nich ;]

Jeśli nie ma alternatywy..

ed hunter 21.06.2011 17:24

Srajfon ma czkawkę. :haha:

M@X 21.06.2011 17:12

Cena normalna - tyle co PSP na starcie, nawet chyba mniej...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

ethar 21.06.2011 17:04

Możliwe, ale rynek konsolowy, od telefonicznego wciąż się różni. Tak samo jak i gry, ale faktycznie powoli się zbliżają, i zacierają granice. Parę lat temu to się grało w gry java na telefonie... Ale nie zapominaj że handlandy wciąż dostają takie tytuły, że kupujesz konsolę właśnie dla nich ;]

andrzejj9 21.06.2011 15:40

Bo osób chcących płacić grube pieniądze za to, co już mają po to, żeby płacić ogromne pieniądze za możliwość korzystania z tego, jest coraz mniej..

ethar 21.06.2011 15:27

Znaczy ja nie rozumiem, czemu ludzie uważają że w dobie telefonów komórkowych, smartfonów itp itd. Konsole przenośne nie mają szans...

andrzejj9 21.06.2011 15:21

PlayStation Vita: Premiera w listopadzie?
http://www.cdaction.pl/news-20189/pl...stopadzie.html

Cytat:

Na stronie ShopTo możemy przeczytać, że PlayStation Vita znajdzie się w magazynach 4 listopada 2011. Cena promocyjna jest obecnie ustalona na 278,84 funta (około 1254 złote).

W ofercie sklepu możemy też znaleźć gry na Vita - w tym Uncharted: Golden Abyss, Killzone i WipEout 2048 - w cenie 38,84 funta (około 175 złotych) za zamówienie przedpremierowe.
Jeśli to prawda, to PSPVita umarła zanim w ogóle się pojawiła, a PSP Go w porownaniu do niej będzie można uznać za wielki sukces..

Prawie 1300 zł cena "promocyjna" konsolki, która miała kosztować około 700. Prawie 200 zł za grę w dobie (tak - wracam do tego), kiedy tysiące tytułów można kupić po kilkadziesiąt centów. Powodzenia...

chris996 14.06.2011 21:06

Bym nie przesadzał z tą wysoką ceną rzędu 1200 zł. Już są preordery i dla przykładu amazon wycenił konsolę na 249$, a w funtach mamy ją za 229.99:

http://www.amazon.com/PlayStation-Vi...dp/B003O6EATE/
http://www.game.co.uk/PSP/Sony-PlayS...sion/~r355209/

Hmm i nie pomyślałem, że funt jest najdroższą walutą i wyszło więcej niż 1000 zł. Także nie ma już co spekulować. Liczby nie kłamią :P

andrzejj9 14.06.2011 08:40

U nas to cena będzie z kosmosu. To 'normalne' ;)

(chociaż tak myślę, że może jakieś promocje zrobią i będzie np. z 999 zł ?)

Ale - choć pewny nie jestem - wydaje mi się, że cena PSP na starcie była zauważalnie wyższa.

Berion 13.06.2011 23:07

U nich 249$, u nas 249 funtów + "podatek od za***istości"... :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:39.