![]() |
GT4 nie ma na PSX, a to o nim jest mowa.
Po za tym to Tobie "się wiesza error wywala". ;] - - - Najwyraźniej cena nie zniechęciła zainteresowanych bo już pierwszą partię wyprzedano. Autor zaczął prace nad podobnym urządzeniem, ale dla Dreamcasta. Pytanie tylko po co skoro już jest co najmniej kilka. :hmm: http://dc-io.com/ |
Cytat:
|
Cytat:
http://fashionablygeek.com/wp-conten...ion-wallet.jpg |
Cytat:
A tak po za tym platforma całkiem umarła. Nawet mi się znudził kultowy psx nie wiem jak :sciana: :rozwal: |
Chodziło raczej o czas i zanieczyszczanie planety tymi płytami :P
Sam projekt jest ok ,bo tacy zapaleńcy są potrzebni ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
A jeszcze taniej emulować na PC. Jak już w tym kierunku podążamy... ;P W tego typu projektach nie chodzi o opłacalność tylko o sposób uruchamiania gier z nowoczesnych, tanich, łatwo wymienialnych nośników (jakim jest właśnie karta SDHC).
Dlaczego miałoby być awaryjne? Tam nie ma niczego co się może zepsuć inaczej niż ze starości. - - - W testowaniu kodu jest bezużyteczne. Od tego są emulatory na PC i caetla na flashkarcie (chociaż nie wiem czy dziś jeszcze można dostać coś na comlink). |
Ja widzę przydatność PSIO w aspekcie testowania swojego kodu ,lub testowania swoich dodatków/poprawek w istniejących grach ,testowanie tłumaczenia bez nagrywania płytki ,wiem teraz są emulatory i mój wywód stał się bezsensowny lol2
|
A taniej wyjdzie kupić uszkodzoną ps2 slim http://goo.gl/AWQcwU. W tej akurat laser wymienić wgrać Free McBoot i wlutować Modbo 4.0 na it7.pl było podajże 18 zł+wysyłka no i jeżeli to koniczne zabezpieczenie fix+nowy laser i okablowanie. Czyli około 60-80 zł. Więc i tak tanio jak na kupno uszkodzonego ps2. A dlaczego slim nie wiem sam jakoś wole slimy i są części tańsze. I jak kogoś to interesuje to Najlepiej Slimy 9000x lub 7500x (a jak faty to 5000x) ;). A do tego dochodzi nam jeszcze Open ps2 Loader. Wymieniać można długo gdyż programy są darmowe.
Odpowiedź wg mnie: Czy warto Kupić to cudo ? I tak i nie. W psx'a w tych czasach nie warto inwestować i żeby wydawać 450 zł na akcesorium to taniej wyjdzie kupić nowy laser i płyty albo jak wspomniałem Ps2 lub Ps3 i zainstalować np: ode cobra które kosztuje około też 450 zł. Dla mnie era psx'a się skończyła tak jak kiedyś lubiłem na tym grać to teraz już nie. grywalności i grafika mnie zniechęciły... A i trzeba dodać, że to cudo może (a nawet chyba będzie) awaryjne. I nie mogłem dać edytuj do tamtego postu !!! :P |
Maskara...k***a jaką cena.
|
To już wole grać na ps2/ps3 w gry z psx'a .Trzeba mieć niezłe parcie na gry z psx'a ,aby tyle wybulić :)
|
No to czekać, aż sprzedaż używanych konsol pójdzie w górę, razem z ceną, tak jak to było z pegasus IQ-502. xD
|
Niby tak, ale spójrzcie na to tak: dla nas jest drogo bo mało zarabiamy (taki Everdrive N8 do pegaza to około 300zł), gość poświęcił na to sporo lat i musiał mieć drogi sprzęt.
- - - Lutowanie jest nieuniknione z tego co wyczytałem w FAQ. |
To coś trzeba lutować? Z założenia miało być solderless dla konsol z parallel port.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:39. |