![]() |
No CTR jak pisałem, morda Aku Aku nieruchoma, poza tym wsio ok. Castlevania muszę bardziej potestować.
No inne, np. format clone jest bezstratny w stosunku do bin i cue czyli ccd itd. bo też przechowuje dane audio. ISO do ps1 nie jest aż tak złe, ale nie działa jak gra ma CDDA, no i nie każdy emu lubuje ps1 ISO. Dla mnie najważniejsze, Medievil PAL, CTR PAL, Rayman 2 PAL i NTSC, oba Oddworld itd. działają bez problemów. |
Ja tam trzymam w PBP ze względu na kompresję i PSTV (bo ePSXe nie wczytuje mi oryginalnych PBP, PCSXRA w RA na PSTV w ogóle się wywraca na nich, a i tak większość gier działa rozsądnie szybko tylko przez Adrenalinę).
O *.cu2 pierwsze słyszę. Możesz się podzielić z takimi noobami jak ja szczegółami? :D A tak w ogóle to fajne ustrojstwo? Bo cena mordercza. ISO nie przechowuje także subkanałów. To prawie bezużyteczny format w przypadku gier na PSX. |
Cytat:
Dodatkowo wszystko powinno zależeć od programu (obsługa Libcrypt, etc) i nagrywarki potrafiącej odczytać dane sub-kanałowe. Cytat:
Cytat:
Dla CD, BIN+CUE. Dodatkowo ISO ma 2048 bajtów na sektor. CD ma 2352. Cytat:
Cytat:
Plus AUD $14.95 (ok 41.27 zł) jeśli ktoś nie chce lutować. =AUD $195,95 (ok. 540.90 zł). PlayStation Classic jest za 449 zł Wiem, że to moje porównanie nie ma zbytnio sensu, ale zrobiłem je tylko tak informacyjnie, co i za ile. Cytat:
|
@MasterPopsuj, samo ustrojstwo fajne, odkąd w końcu to bardziej masowe ludzie na poważnie zabrali się za testy gier i zdaje się wersja FPGA co mam to już final i mają być tylko update'y FW i menu. Specjalnie dla ciebie maestro, różnica między CUE a CU2 na przykładzie Rayman'a:
CUE: Kod:
FILE "Rayman.bin" BINARY Kod:
ntracks 51 |
@Jolek
Vity nie mają natywnego emulatora PSX'a. Wirtualizują PSP, a ten emuluje PSX. A więc używają dokładnie tych samych plików co PSP i PS3 w tej materii. @A youkai of love A, takie buty. Bezsensowne. ;p CUE też nie grzeszy czytelnością. Jest jakiś konwerter czy trzeba samemu doliczać pregapy i wachlować się z przepisywanie listy? |
Oni mają swój własny program pod windowsa: PSIO Systems Console. U mnie 90% opcji wyszarowanych, ale konwersja z CUE bądź CU3 do CU2 działa, najgłupsze, że jak skopiowałem zawartość CU2 do txt i zmieniłem nazwę to nie działa. xD
https://i.imgur.com/Uy0JwkH.png |
Pewnie zepsułeś tak kodowanie (notepad obsługuje tylko windows-1250, choć ten najnowszy w w10-1809 chyba już więcej) i/lub rodzaj enterów (0D0A, 0D lub 0A).
|
A MS Word lub LibreOffice Writer by to "łyknął"?
|
Ja nie mam zwykłego notatnika tylko notepad+ pod win7. W ogóle instrukcja tego australijczyka to o kant żopy obić. Znam eng wystarczająco dobrze, ale instrukcja jak sparować kartę SD (bez włączonego PS-IO) brak, a to co napisali o konwersji cue do cu2 to też sam musiałem rozkminić jak.
|
To kartę trzeba parować?
Tylko po co? Dużo z tym roboty, czy wchodzisz do tej aplikacji -> SD Card -> Pair Wybierasz kartę pamięci? |
Chodzi o tę apkę. Tam sie wali, jak podepnę SD nazwaną PSIO to mam pytanie czy użyć tego urządzenia USB. xD
|
Karta musi być nazwana PSIO, nie można ręcznie wyszukać tej co nas interesuje?
|
Nie można.
|
Cytat:
k***a To ustrojstwo jest za drogie jak na możliwości emulacji, tym bardziej że na PSP emulator PSX działa baardzo przyzwoicie. Mam od niedawna PSVitę w wersjii 3.63 i nie wiem czy i jak to przerobić.. bo chętnie na tym bym parę emulatorów poinstalował, a nie wiem jak się za to zabrać żeby nie spiepsuć :smoczek::hmm: |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:35. |