![]() |
Zaglądam co jakiś czas, śledzę z ciekawością i trzymam kciuki chociaż i tak wiem już że PSIO nie kupię. Po prostu nie ma pod co już podpiąć dzisiaj tego PSX'a, ostatnio testowałem na moim LCD przez kabel RGB - kolory fajne ale pikseloza straszy. Suikoden II wyglądał całkiem dobrze, jedynie portrety troszkę rozpikselowane ale już taki Resident Evil 3 naprawdę słabiutko - szczególnie tła - i obniżenie ostrości do 0 nic tu nie pomaga. Nie mam też zamiaru obstawiać pokoju jakimś wielkim starym CRT, to już dla mnie przesada. Poza tym koszt PSIO + karta SD minimum 64 GB + w miarę dobry CRT - to już wolę za jakiś czas wyłapać PS3 po obniżce cen (o ile kiedyś w ogóle do tego dojdzie ;) ). Dlatego zostanę przy emulatorze, a szkoda bo powiem Wam że jak ostatnio wyciągnąłem PSX'a do tych testów (po wyczyszczeniu lasera z trudem ale czytał płyty!) to aż się miło zrobiło na sam widok :) Sama grafika mimo że rozpikselowana jakaś bardziej urokliwa niż przez emulator (miałem włączony ten sam moment w Suikodenie II i przełączałem sygnały żeby porównać). Szkoda ale co zrobić.
Mimo to trzymam kciuki za projekt i będę dalej śledził z zaciekawianiem. Oglądając filmik sam pomyślałem że jeszcze pewnie trochę to potrwa ale jeśli faktycznie około roku to biorąc pod uwagę poziom podjarania osób oczekujących za chwilę może się to przerodzić to w falę stękań i narzekań. Ciekawe co autorzy mają na myśli poprzez 'coming soon' :) |
Cytat:
|
Ale wiesz o tym, że to potrwa pewnie jeszcze z rok? ;)
|
Niech to wreszcie dadz***261; do sprzedazy za normalna cen***281;, bo juz szczerze mówi***261;c nudne sie to robi.
|
|
Cytat:
|
Mam NOWE NA jak masz wątpliwości mogę wysłać fotki ZAPAKOWANE FABRYCZNIE z płytą i książeczką. Kupuje zawsze przedmioty od Kolekcjonerów którzy posiadają dość duże ilości.
Tu masz za 90zl nówkę http://www.ebay.com/itm/Sony-Network...item460e59b529 Co do PSIO to chyba nie wiesz że przez cały czas projektu na ich stronie każdy zainteresowany mógł wpłacić dowolna kwotę na rozwój projektu. Szczuru dysk twardy mam NOWY nie ma opcji że dysk jest uszkodzony, poza tym testowałem gry tez na innym dysku i jest dokładnie to samo. Obrazy tworze z oryginalnych płyt z mojej kolekcji. |
Cytat:
Cytat:
|
Sądzę, że 300zł z wysyłką to jest cena na którą należy się ustawiać. Nie sądzę aby sami trawili te płytki w garażu i lutowali na nich cuda.
@Kolekcjoner To może fragmentacja? ;) |
Nowy NA od SONY? Chodziło Ci chyba o cenę na rynku wtórnym, right? BTW po co Ci parę sztuk?
Wracając do PSIO, ciekaw jestem ile pieniędzy twórcy włożyli w ten projekt oraz jakie będą koszty produkcji. Na pewno nie robią tego charytatywnie ani z poczucia misji ;) dlatego obawiam się że 150 zł to byłby zbyt piękny scenariusz. |
Moim zdaniem cena będzie niska koło 50-150zł biorąc pod uwagę, że nowy NA od SONY można dostać za 150zł a ja akurat mam parę sztuk.
|
Ciekawa sprawa ale i tak nie ma to startu do ePSXe. Ja mam się o tyle dobrze że używam telewizora z funkcją monitora, co innego jakbym miał jakiś mały, osobny do komputera. Jedyne co siada to 'authentic PlayStation experience' ale co zrobić ;)
Czekam na ujawnienie ceny PSIO, coś czuję że nie będzie za wesoło w tym temacie. |
szczuru Bardzo ciekawy emulator, szkoda tylko ze kompatybilność mała.
Wczoraj testowałem jak chodzą gry Ps2 z HDD. Już kiedyś tu na forum pisałem, że gry nie chodzą mi płynnie. Myślałem ze to wina HDD wiec kupiłem nowy dysk ale to samo a nawet gorzej! Prawie każda gra traci klatki przez co płynność miejscami jest tragiczna. Ja już nie wiem czy to wina dysku bo testowałem tez na innych Ps2 i to samo. Jedyne gry które chodzą bez problemu to takie gdzie plansza/poziom wgrywa się raz. Takie gry jak Tomb Raider Legend czy Underworld lubią się zawieszać mimo ze są na listach kompatybilności. Ale te same gry z płyty chodzą elegancko... wiec albo wina HDD albo NA. Berion mogę Ci pożyczyć moje NA to przetestujesz bo ja już nie mam sil. |
|
Perspektywa ponownego odpalania gier bezpośrednio z PSX'a piękna ale coś czuję że entuzjazm opadnie wraz z ujawnieniem ceny. Druga sprawa, z CRT został mi już tylko 14 calowy TV w kuchni, żaden fun grać na takim maleństwie. Chyba jednak zostanę przy emulacji gdzie mogę dostosować rozdziałkę pod LCD.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:06. |