Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 05.02.2017, 13:07   #61
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,287
szczuru jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>szczuru jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>szczuru jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Masz nie patchować bo jest już spatchowana Uruchom normalnie za pomocą ESR-a.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.02.2017, 13:48   #62
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.01.2017
Posty: 5
rysskas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czarny ekran, a nagrywałem już sobie kopie gier i działały (tylko wcześniej spatchowałem), a tutaj nie patchowałem.
rysskas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2017, 15:31   #63
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,668
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez rysskas Podgląd Wiadomości
czarny ekran, a nagrywałem już sobie kopie gier i działały (tylko wcześniej spatchowałem), a tutaj nie patchowałem.
Zle nagrana
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2017, 16:45   #64
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
AIO się nie patchuje ponieważ już jest "spatchowane", co zresztą znajdziesz w readme, które ufam że przeczytałeś. Ale nawet jeśli spatchujesz ESR Disc Patcherem to z tego co kojarzę nie odpatchujesz tylko pozbawisz się możliwości odczytu pierwotnej zawartości tablicy UDF na Windowsie.

Na FMCB nie uruchamia się homebrew z płyt za pomocą uLE jeśli uLE nie był ładowany przez ESR (i wtedy także nie może czyścić IOP bo wymiecie to co dodał ESR aby uLE widział zawartość płyty). Tak z pamięci, może to nieprawda.

Powinieneś po prostu pobrać obraz, wypalić go na płycie i uruchomić tak jak każdą inną grę. Jeśli się nie odpala to z tyego samego powodu z którego nie odpalają się inne gry.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2017, 19:28   #65
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.01.2017
Posty: 5
rysskas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Powinieneś po prostu pobrać obraz, wypalić go na płycie i uruchomić tak jak każdą inną grę. Jeśli się nie odpala to z tyego samego powodu z którego nie odpalają się inne gry.
Czyli z jakiego powodu? Nagrałem tak jak pisałem bez patchowania. Próbowałem odpalać przez ESR i nic (czarny ekran). Mogę nagrać ponownie, ale czy to coś da? Nagrywam przez Nero Express - jak nagrywałem kopie gier tylko wcześniej patchowałem to przez ESR ładnie odpalało.
rysskas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2017, 19:30   #66
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,668
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
A z jaka predkoscia nagrywales plyte ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2017, 19:36   #67
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.01.2017
Posty: 5
rysskas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
4x (5540 kB/s) - opcja najwolniejsza z weryfikacją danych po zapisie.
Zapis zakończony powodzeniem.

Być może nagrać innym programem? ale to nie powinno mieć znaczenia, skoro inne rzeczy mi działają? Jeśli tak to jakim? najwyżej zmarnuje kolejną płytkę.

@down
DVD+R
Ta, z automatu ustawia, bo inaczej bym nie miał do wyboru prędkości (mógłbym wybrać takie jak dla CD)
A jakim programem nagrywasz?? Sciagam od nowa plik, kupie jutro płytę zamiast DVD+R to DVD-R i nagram jeszcze raz

Ostatnio zmieniany przez rysskas : 05.02.2017 o godz. 19:47
rysskas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2017, 19:38   #68
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,668
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
To faktycznie dziwne, mi dziala tak jak powinna wiec moze jakis akademicki blad popelniasz, jakiej plyty uzywasz dvd + czy - ? ustawilo book type na dvd-rom ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2017, 17:43   #69
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,789
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Program nie ma znaczenia o ile nie ingeruje w zawartość obrazu.

Usmażyłeś jedną płytę i na tej podstawie wysuwasz wniosek, że coś jest nie tak z AIO? Jedna płyta to może się trafić wadliwa, albo strategia w fw nagrywarki dla tego nośnika jest nie najlepsza etc. etc. Jest masa tematów na forum o problemach z nagrywaniem gier na PS2, poszukaj i poczytaj.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2017, 12:20   #70
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 01.05.2017
Posty: 8
TheDaypEX zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Świetna składanka
TheDaypEX jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Otwierać szampana, JTAG dla m.in X360S, czyli reset glitch hack Berion Hardware 10 10.02.2012 10:59
ELF-Pack - obraz z programami dla PS2 (uLE, SMS, HDL, OPL, ESR, FMCB etc.) Berion Homebrew 0 01.01.2008 17:51
Pomoc dla początkujących - czyli podstawowe pojęcia Berion Konsole 0 11.07.2005 13:02
zapis ze sukcesem płyta pusta? gizio Napędy optyczne DVD 4 27.02.2005 22:01
Uwaga!! Szanowni Forumowicze !! TOMMYx Off topic 117 29.03.2003 21:16


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO