![]() |
Wgrać ESR ;]
|
ESR tez mam :P
tylko ze problem polega na tym ze po odpaleniu FMCB z karty to on pozniej nie chce wogole nawet zakrecic plyta w srodku. jak odpalam ESR z menu FMCB tez to samo, nie pamietam dokladnie jak brzmi komunikat w ESR, ale chodzi o to ze nie wykrywa plyty w srodku, nie ma tego z kolei jak odpale to z SwapMagic'a a wlasnie o to mi chodzi zeby nie zonglowac plytami :) bo skoro i tak musze z SM odpalac to troche sie mija to z celem, gdyz w SM moge uruchomic z MC/Flash, co prawda tylko 4 pozycje :) |
W 'ESR Path' ustawiona ścieżka do ESR direct? 'Auto launch' włączony?
Przepisz ten komunikat. Bo nawet jak odpalasz z gui do musi być zweryfikowany jako PS2DVD-Video czy coś takiego (nie pamiętam, może i samo DVD-Video - chodzi to o samo). Jak jest inaczej to znaczy, że napęd nie zweryfikował płyty i wina jest po Twojej stronie, a nie FMCB czy też ESR. ;] |
Aha jak odpalac z ESR'em juz doszedlem :)
i dziekuje wskazowki sie przydaly Natomiast chodzilo mi o troche inny problem gdy odpale z memorki bez plyty jakiejkolwiek i juz bede w uElfie jak uzyskac dostep do plyty ?? zeby ponownie nie restartowac i takie tam :) dla oszczednosci czasu albo z lenistwa :P |
To restartowanie jest aż tak męczące? Ogranicza Cię do wciśnięcia jednego tylko guzika.
Ale płyty nagranej, np. z filmami? Jak wrzucisz film DVDV to odczyta, bo napęd(a raczej mechacon) musi zweryfikować płytę. |
p.s.: link bo obrazu nie dziala ani wersja rc2 ani wersja rc3
|
|
Cytat:
Po za tym nie ściągaj rc2/rc3 bo to jak nazwa wskazuje: release candidate. Nie do końca tam wszystko działa tak jak bym tego chciał. R8 jest w drodze, ale nie mam obecnie na to czasu. |
Mam jeszcze takie pytanie:
czym czy jak przerobic ten obraz plyty zeby na pena to dac. tzn zeby widziec te wszystkie pliki i foldery Probowelem w ESR Disc Patcher ale bez skutku... |
Żeby sam się uruchomił jak z płyty? Nie da się, chyba że masz FMCB, ale to trzeba by przenieść uLE i jego pliki do root pendraka. Potem z kolei wszystkie ścieżki wyedytować względem nowej lokalizacji. Bez sensu trochę. ;] Chyba, że chcesz mieć te programy na pendraku ale żeby widoczne były w OSDh - no to wystarczy je skopiować i przypisać doń ścieżki w FMCB CFG.
ESR Disc Patcherem możesz jedyne spatchować lub odpatchować obraz pod kątem modyfikacji UDF. Do sprawdzania struktury, że tak mądrze napisze, ;] obrazu służy ISO Buster. - - - >> ELF-Pack R8 << Mam nadzieję, że tym razem obeszło się bez wpadek (bez błędów w skryptach). Jakby co to zwalę winę na Szczuru. :D Zmiany w stosunku do starej całkiem spore, głownie podział menu uLE na trzy listy z tytułami (czyli bez ścieżek do plików wykonywalnych, wg. mnie tak jest estetyczniej), dodane dwa razy tyle emulatorów i najważniejsze progsy dla Windy (autorun). Ze względu na armię ignorantów nieczytających readme, usunąłem z menu FMCB (jest oczywiście nadal na płycie). Po pełną listę zmian odsyłam do readme. Tak jak poprzednio, tak i tym razem obrazu nie trzeba patchować ESR DP (a nawet nie wolno ;]). PS: Autorun nie będzie działać jeśli jest wyłączony (odkrycie, prawda ;]) lub gdy wyłączona jest obsługa "Płyty DVD-Video z dodatkową zawartością" na Viście i Siódemce. Na XP autorun niestety nie zadziała w ogóle bo rozpozna płytę jako DVD-Video (można wejść do katalogu ./_WIN i zrobić sobie skrót np. na pulpicie do qloadera). PS2: ScummVM wiesza się na "dna" na większości modeli PS2, na mojej niestety też więc konfig jest domyślny z oryg. release'u. PS3: Chciałem zrezygnować z *.psu na rzecz skryptów pod RadShella, ale nie mogę zmusić drania do współpracy z płytą - albo coś jest zj* w RSH albo ja jestem za tępy. ;) Uff To chyba tyle. |
Cytat:
|
Hmm to może masz coś narąbane z autostartem. ;P
thx |
Witam i pytam !?
Prześledziłem cały temat dotyczący ELE-Pack R8 , pobrałem plik i wypaliłem płytkę DVD ( ale nie powiem ile ich użyłem zanim mi odpaliła na konsoli bo RW nie czyta ). Jestem nowicjuszem w podeszłym wieku i to co przeczytałem zrobiło mi w głowie wielki mętlik i zrozumiałem że ten pakiet pozwoli mi odpalić swojskie gry ( inaczej mówiąc koń by to szybciej zrozumiał ). Wypalona płytka DVD+R jest odczytywana na mojej konsoli SCPH-30003 i wyświetla mi komunikat " This disc cannot be played due to regional restrictions " i żaden z klawiszy pad-a nie reaguje. Plis powiedzcie co zrobiłem nie tak lub czego nie zrobiłem albo inaczej co mi jest jeszcze potrzebne abym mógł odpalać :P wierne oryginały PS2 :P. Za udzielenie odpowiedzi i podpowiedzi z góry dziękuję.:D " This disc cannot be played due to regional restrictions " Ta płyta nie mogą być odtwarzane ze względu na ograniczenia regionalne |
Jeśli masz konsolę w systemie PAL potrzebujesz również gry w PAL a nie w NTSC (i na odwrót).
Zobacz to http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2ntsc2pal/ |
Cytat:
Natomiast komunikat ciekawy, bowiem na modchipach czasem potrafi wyrzucić takie obelgi ;] jak nie zdąży wymusić na napędzie weryfikacji płyty jako PS2DVD. To samo z FMCB->ESR, ale tutaj nie wiem na czym polega problem. Jest to w każdym razie losowe. Na konsoli "bez niczego" zaś zupełnie normalne. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:48. |