Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Homebrew

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.04.2010, 17:56   #16
freeruner
 
Avatar użytkownika skkn
 
Data rejestracji: 16.06.2009
Posty: 35
skkn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ściąga bez zarzutów (w porywach do 160kb/s). Może dlatego, że zmieniłem program do ściągania i przerzuciłem się na innego kompa (znacznie mniej zamula neta).
skkn jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.04.2010, 14:22   #17
freeruner
 
Avatar użytkownika skkn
 
Data rejestracji: 16.06.2009
Posty: 35
skkn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Skompilowałem dzisiaj OPL rev.243, niestety potwierdziły się moje obawy i program wiesza się na tym samym kolorze co pozostałe testowane przeze mnie wersje

PS. Sorry, za podwójny post ale nie mogłem edytować poprzedniego.
skkn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.04.2010, 21:13   #18
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,872
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
http://psx-scene.com/forums/showthre...=62141&page=98

Cytat:
One problem I think OPL will have in the future if it doesn't get patched:

It won't work with drives with a sector size that is not 512 (Some new HDDs have sector sizes of 4096). Most drives nowadays have 512-byte sectors, but new ones in the future most probably won't (Some non-HDD USB disks don't have 512-byte sectors either).

Może w tym problem.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2010, 08:58   #19
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.05.2010
Posty: 6
ammonx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry Open PS2 Loader v.07 - prośba o pomoc

Przede wszystkim chciałbym powitać wszystkich użytkowników forum. Konsolą "bawię" się od niedawna (właściwie to konfiguruję ją dla dziecka), więc może moje pytania mogą wydać się banalne. Ale mimo wszystko bardzo proszę o odpowiedzi.
Konsola to slim 70004 (nie przerabiana). Karta z FMCB w drugim slocie (wszystkie ścieżki dostępu poprawione). Wszystko działa bez problemów z wyjątkiem USBAdvance, które widzi grę przerobioną USBUtil v2.00 tylko przez chwilę. Później aplikacja nie widzi urządzenia. Dałem więc sobie z tym spokój i wrzuciłem Open PS2 Loader v.07 do folderu BOOT. Wszystko działało pięknie z USB do momentu, gdy w opcjach OPL zmieniłem ustawienie urządzenia, z którego ma startować (z USB na HDD). Od tego momentu Open PS2 Loader v.07 wiesza się w momencie, kiedy powinno pojawić się jego menu. Nie mogę więc zmienić ponownie ustawienia na USB. Próbowałem już chyba wszystkiego - usunąłem .elf, usunąłem jego powiązanie z menu w konfiguracji FMCB, ściągnąłem czysty plik OPL v.0.7 i wrzuciłem go ponownie, odpalałem odpalałem go też z mass. Wszystko na nic. Za każdym razem wiesza się w tym samym miejscu. Czy można coś z tym zrobić? Czy gdzieś zapisało się to zmienione przeze mnie ustawienie? Co zrobić, aby ponownie móc uruchamiać Open PS2 Loader v.07 i korzystać z pendrive'a? Muszę dodać, że OPL v.06 odpala się bez problemu. Liczę na pomoc od osób bardziej ode mnie obeznanych z tematem.
I jeszcze drugie krótkie pytanie - czy da się (a jeśli tak to w jaki sposób) umieścić na pendrive kilka gier tak żeby OPL widział ich listę i można byłoby wybrać którą uruchomić (wolałbym ustawić taki sposób uruchamiania dla dziecka).
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
ammonx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2010, 09:16   #20
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 5,823
loki7777 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>loki7777 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>loki7777 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Da sie umiescic kilka gier na penku.
W katalogu glownym karty jest plik opl.cfg lub nawet caly katalog OPL i w nim plik konfiguracji - ewentualnie w folderze boot.
Przeszukaj karte i usun, chyba nawet w broswer ps2 jest widoczny bad block, ktory jest folderem z konfiguracja opl. Usun i bedzie ok.
A 0.6 odpala bo nie tworzy sobie pliku z konfiguracja.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2010, 09:34   #21
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.05.2010
Posty: 6
ammonx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przejrzałem zawartość karty i niestety nie widzę na mc1 takiego pliku/folderu jak opl. Jedyne co zauważyłem to na mc0 plik usbld.cfg. Ale to chyba nie o ten plik chodziło?
ammonx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2010, 10:40   #22
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 5,823
loki7777 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>loki7777 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>loki7777 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ten, wyrzuc go. Jesli masz 2 karty to z obu.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2010, 14:43   #23
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.05.2010
Posty: 6
ammonx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziękuję za pomoc w sprawie OPL. Rzeczywiście to był ten plik. Nie spodziewałem się go na pierwszej karcie. Teraz działa jak należy.
Jeszcze proszę tylko o pomoc w sprawie wrzucenia ne pendrive'a kilku gier przerobionych USBUtill. W folderach gier umieścić się nie da, bo nie widzi ich Open Ps2 Loader. Z kolei każda gra przerobiona tym programem składa się z kilku plików (od 1 do 4 w zależności od wielkości płyty) i pliku konfiguracyjnego .ul. Nie da się wrzucić razem wszystkiego na pendrive'a, bo dla windows wszystkie pliki .ul są jednakowe i chce je zastępować. Zmienić ich nazwy też się nie da, bo nie widzi ich OPL. Jak w takim razie wrzucić te pliki, żeby OPL widział listę gier z możliwością ich wyboru. Wiem, że pytania mogą się wydawać lamerskie, ale bardzo proszę o "łopatologiczną" instrukcję jak to zrobić. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
ammonx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2010, 15:23   #24
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 5,823
loki7777 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>loki7777 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>loki7777 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Bo niepotrzebnie tworzysz najpierw na dysky pc(tak rozumiem) a pozniej chcesz przerzucac na pendrive. Utworz od razu na PD a potem w momencie dodawania drugiego plik ul zostanie wyedytowany, reczna edycja chyba tez jest mozliwa. Niestety tu nie mam pewnosci bo gram z wewnetrznego hdd.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2010, 16:32   #25
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.05.2010
Posty: 6
ammonx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czyli, jak rozumiem, odpalam USBUtil, wskazuję mu obraz ISO z grą (create game from ISO) i jako miejsce docelowe pokazuję pendrive'a. Potem to samo robię z kolejną grą (też na pendrive), a program sam wyedytuje plik .ul dopisując kolejną pozycję?
ammonx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2010, 16:34   #26
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,872
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ammonx Podgląd Wiadomości
Wszystko działało pięknie z USB do momentu, gdy w opcjach OPL zmieniłem ustawienie urządzenia, z którego ma startować (z USB na HDD).
Opcja ta nie określa nośnika, z którego ma startować program, tylko które menu będzie się wyświetlać po włączeniu programu (SMB, IDE lub USB). ;]

Cytat:
usunąłem .elf, usunąłem jego powiązanie z menu w konfiguracji FMCB, ściągnąłem czysty plik OPL v.0.7 i wrzuciłem go ponownie, odpalałem odpalałem go też z mass. Wszystko na nic.
Bo to co robisz jest bez sensu. ;]
Jeśli podejrzewasz, że za ten stan rzeczy odpowiada konfiguracja OPLa, to usuń jego plik konfiguracyjny (jest w mc0:/SYS-CONF/usbld.cfg, w starszych opnps2ld.cfg).

Cytat:
Muszę dodać, że OPL v.06 odpala się bez problemu.
Bo 0.6 odczytuje i zapisuje cfg pod inną nazwą. ;]

Cytat:
od 1 do 4 w zależności od wielkości płyty
Od 1 do 9, w zależności od wielkości płyty.

Twój błąd polega na tym, że jak już masz jedną grę rozparcelowaną na części to tworzysz nowe, zamiast *najpierw* wczytać plik z index'em gier, czyli ul.cfg.

- - -

Cytat:
Da sie umiescic kilka gier na penku.
W katalogu glownym karty jest plik opl.cfg lub nawet caly katalog OPL i w nim plik konfiguracji - ewentualnie w folderze boot.
Przeszukaj karte i usun, chyba nawet w broswer ps2 jest widoczny bad block, ktory jest folderem z konfiguracja opl. Usun i bedzie ok.
A 0.6 odpala bo nie tworzy sobie pliku z konfiguracja.
Źle mu doradzasz. Napisał, że OPL07 ma w mc1:/BOOT/. Poza tym tylko w gui branch-ach konfig jest w ./opl.cfg lub ./SYS-CONF/opl.cfg. W 0.7 jest jeszcze po staremu.

Corrupted Data to nie bad block. ;]

v0.6 Tworzy, ale w mc0:/SYS-CONF pod inną nazwą.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2010, 22:23   #27
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.04.2010
Lokalizacja: Gliwice
Posty: 8
Fonek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czyli można złączyć w ul.cfg kilka gier żeby pokazywał ops2loader ? Bo jeśli tak to dobrze bo mam zamiar kupić sobie hdd na usb i grać sobie w różne gry Wygodniejsze to będzie raczej od multum płyt które bym targał za sobą niż przenośny hdd ?
Fonek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.05.2010, 12:03   #28
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.05.2010
Posty: 6
ammonx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziękuję wam za pomoc. OPL działa jak należy. Po zastosowaniu się do waszych rad udało się także wrzucić kilka gier na pendrive'a.
Jedyne czego do tej pory nie rozumiem to fakt braku jakiegokolwiek menu po przełączeniu opcji na HDD. Skoro opcja określa tylko które menu będzie się wyświetlać po włączeniu programu (SMB, IDE lub USB) to dlaczego jest tylko tło OPL?
ammonx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.05.2010, 13:22   #29
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,872
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ano można

- - -

Nie rozumiem co rozumiesz poprzez "tło OPL". Zrób screen/fotkę. ;]
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.05.2010, 17:28   #30
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.05.2010
Posty: 6
ammonx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chodzi mi o to, że na ekranie mam wtedy tylko tapetę Open Ps2 Loadera bez jakiegokolwiek menu. Przy opcji USB na tym tle jest wyświetlane menu.
ammonx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
HDloader, USBAdvance, OPL - Open PS2 Loader kaczakat Homebrew 9 09.08.2010 21:58
Open PS2 Loader mwerminski Homebrew 1 23.01.2010 19:31
Problem Open Ps2 Loader Azgrim Hardware 2 15.01.2010 19:37
ELF-Pack - obraz z programami dla PS2 (uLE, SMS, HDL, OPL, ESR, FMCB etc.) Berion Homebrew 0 01.01.2008 17:51


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO