![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#286 |
|
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
poszukaj gotowca obrazu hdd z wgranymi juz danymi jak OPL czy inne , ale jak odpalasz z usb to tez moze byc
w ustawieniach znajdz uruchamianie hdd i daj na auto
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#287 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.01.2015
![]() |
Dałem auto przy HDD device start mode, i ok. Wyszło mi do głównego menu, pojawiła się ikonka z ładowaniem i nic się nie stało
Obrazu HDD ? Można jaśniej ? A i jeszcze jedno, jak dałem copy to przekopiowało się na memorkę, ale widać tego loadera tam jak zwykłego sejwa i jedyne co można zrobić to usunąć, skopiować itd. Pewnie coś źle robię
|
|
|
|
|
|
#288 |
|
Moderator
brakuje programu ktory go uruchomi czyli FMBC , jak pojawila sie ikonka to sprawdziles czy jestes na HDD bo tam jest kilka opcji .
|
|
|
#289 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Napiszę co robię.
Wkładam płytkę z elf do konsoli. Pojawia się menu. Wchodzę na mass czyli pendriva. Tam mam katalog z OPL. Wchodzę do niego, jest tam kilkanaście różnych plików ale klikam na OPNPS2LS.ELF. Wyjmuję płytkę z konsoli i wchodzę w settings. Zaznaczam auto przy HDD device start mode i wychodzę - Exit. Ikonka się ponownie pojawia, i tyle. Z tym że słyszę pracę napędu a nie dysku. Czyli czegoś pewnie nie przełączyłem. |
|
|
|
|
|
#290 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Zacząłem instalować na karcie FCMB ale podczas procesu instalacji wyskakuje wiadomość :
No. Boot.Elf detected in your Install Folder, Continu ? Czy to jakiś ważny plik ? |
|
|
|
|
|
#291 |
|
Moderator
instaluj mozesz dodac go puzniej i w konfiguracji ustawic , albo dolzyc do folderu instalacyjnego
|
|
|
#292 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Przerwałem instalację i dodam go od razu. A można przy instalacji dorzucić tam OPL ? Czy wpierw trzeba zainstalować FMCB ? Jeśli tak, to czy wystarczy że przekopiuję cały folder z OPL do folderu INSTALL na FCMB ?
|
|
|
|
|
|
#293 |
|
Moderator
jak najbardziej mozna od razu
|
|
|
#294 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
A czy taka instalacja tego całego FCMB, ingeruje w jakiś sposób w samą konsolę ? Tzn że jak wyjmę tą kartę pamięci na której jest FCMB, to wszystko będzie po staremu ?
|
|
|
|
|
|
#295 |
|
Moderator
Po staremu
cala magia jest w karcie
|
|
|
#296 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
To super
![]() A jeszcze jedno pytanko. Robię sobie według tego poradnik : http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...SR/strona2.php Pisze coś takiego : "FMCB poszukuje nazw: BOOT.ELF (unofficial Launch ELF), ESR.ELF, HDLOADER.ELF i SMS.ELF (Simple Media System). Wszystkie pliki, które będą tak nazwane zostaną przeniesione na kartę pamięci" Czyli mam dokładnie tak samo nazwać jak tutaj, pliki z rozszerzeniem ELF ? Jeśli tak to czy wszystkie ? Bo np. w katalogu z ESR plików z rozszerzeniem elf jest kilka.. |
|
|
|
|
|
#297 |
|
Moderator
Wybierz ten ktory chcesz zainstalowac
|
|
|
#298 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
No tak, tylko że nie wiem do czego one nawet służą
Nie wiem który byłby najpotrzebniejszy.A jeśli chodzi o OPL, to jakiego FCMB będzie szukał pliku ? Jak mam go nazwać. W tym folderze w którym go mam, jest po prostu PNPS2LD.ELF
|
|
|
|
|
|
#299 |
|
Moderator
przeczytaj artykol to sie dowiesz do czego sloza i polecam tez artykol o ps2
|
|
|
#300 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Poczytam.
A co z tym OPL, można zostawić w takiej formie jaką podałem ? |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| HDloader, USBAdvance, OPL - Open PS2 Loader | kaczakat | Homebrew | 9 | 09.08.2010 22:58 |
| Open PS2 Loader | mwerminski | Homebrew | 1 | 23.01.2010 21:31 |
| Problem Open Ps2 Loader | Azgrim | Hardware | 2 | 15.01.2010 21:37 |
| ELF-Pack - obraz z programami dla PS2 (uLE, SMS, HDL, OPL, ESR, FMCB etc.) | Berion | Homebrew | 0 | 01.01.2008 19:51 |