Powrót   Forum CDRinfo.pl > > >

Homebrew Aplikacje, emulatory, biosy, dashe, exploity etc.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 15.12.2019, 20:38   #76
KaiQ
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 429
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Dziala elegancko i byl temat o tym nawet chyba linki do alichinczyka do adaptera z ide na sata do ps2
linków nie trzeba bo łatwo znaleźć, a i ceny się zmieniają na plus raczej. Byłem tutaj dodatkowo ciekaw czy może nowe dyski z racji że mogą być szybsze to lepiej działają. I skąd wynikała ta kompatybilność, bo wiadomo że przy złączu IDE dyski WD Caviar miały nieodpowiedni rozstaw zasilania i taśmy do NetworkAdaptora

Na marginesie co do moich trzech dysków IDE, które współpracy odmówiły tylko dodam, że były formatowane głównie jako 48Bit HDLoader. Stawiałem na nich także HDD-OSD, które się finalnie nie wczytywało na konsoli, a instalacja FHDB była niemożliwa gdyż brak wykrycia dysku w PS2. (MISC/ -> HddManager tak samo)

Niewspółpracujące:
Maxtor 6L300R0 - 300GB
Samsung SP804H - 80GB
Samsung SP0802N - 80GB
Daję sobie z nimi spokój...

Działające póki co :
Segate ST3320620A - 320GB
IBM IC35L120AVVA07-0 - 123GB (Zgadzam się .... pojemnościowy dziwoląg)
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.12.2019, 20:49   #77
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,313
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja mam 500gb na sata w ps2 , roznicy w predkosci nie widze , ssd nie probowalem aczkolwiek korci mnie .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2019, 22:53   #78
KaiQ
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 429
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
I mnie zatkało dzisiaj. Tknęło mnie przy tych dyskach by sprawdzić jak będzie ich widoczność jeśli je podepnę nie prze NA ale przez jakiś adapter USB...
... oczywiście jak się większość z Was może domyślać nie wyszło z tego nic.

nie mniej jednak, przy okazji skusiło mnie jednak by rozważyć co jeszcze można zrobić i zastanowiło mnie czy zmieniło by coś dodanie zworki tak by ustawić HDD jako slave lub cable select. Oczywiście nie spodziewałem się czegokolwiek, a tu Maxtor nie tylko został zauważony przez PS2 ale i konsola wystartowała z dysku i HDD-OSD. Nie sprawdziłem tych 80-tek jeszcze, ale kto wie
Pytanie czym można wczytywać gry PS1 z dysku twardego bo w tym obrazie dysku domyślnie jest wmontowany Gradius Gaiden a z ikony POPStarter automatycznie wchodzi jakaś gierka z czarownica na miotle w 2D.., więc się powinno dać, tylko jak? ... ktoś ... coś?
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.12.2019, 00:16   #79
Jolek
Guru
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 1,017
Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Jolek po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Z tego co pamiętam to zworki powinny być ustawione na Master,
na innych ustawieniach przynajmniej ja miałem problem z widocznością dysku.

Gry z PS1 można wrzucić na dysk i uruchomić za pomocą POPStartera.
Tu masz mały poradnik:
https://bitbucket.org/ShaolinAssassi.../wiki/pfsshell.
Tu masz nowszą wersję PFS Shell, aczkolwiek nie wiem czy jakieś polecenia się nie pozmieniały:
https://github.com/uyjulian/pfsshell/releases.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
PS2 Slim SCPH-70004 - koniec z płytami - USB/HDD/SMB - pytania Y2J Hardware 48 27.03.2013 01:21
Problem z wypaleniem gry na nośniku DVD DL (PS2) Kamil955 Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole 13 06.11.2012 20:30
Kilka pytań dotyczących ps2 (FMCB,Dysk,Pal/Ntsc,Psx) Vasaki Hardware 3 25.01.2010 15:42
PS2 i trainer'y urbizg Homebrew 1 21.07.2008 18:53
ELF-Pack - obraz z programami dla PS2 (uLE, SMS, HDL, OPL, ESR, FMCB etc.) Berion Homebrew 0 01.01.2008 18:51


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.